Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Verslag PJKL

Vandaag, zondag 30 december, was de laatste speeldag van de Persoonlijke Kampioenschappen voor de Jeugd. Dit jaar werden deze kampioenschappen georganiseerd door de Tegelse Schaakvereniging. Door het beperkte aantal deelnemers van voorgaande jaren, was het aantal speeldagen voor de deelnemers beperkt tot ten hoogste 3. De lagere leeftijdsgroepen (t/m 12 jaar) speelden zelfs alleen de laatste dag.

64 jonge schakers, verdeeld over 7 leeftijdscategorieën, wisten vandaag de weg naar Ontmoetingscentrum de Glazenap te vinden. Van onze eigen vereniging hadden twee jeugdleden besloten om mee te doen. Viet Vu Dac in de E categorie en zijn broertje Hoang in de G/H categorie.

Viet speelde in een groep met 11 deelnemers. Helaas werden er slechts 7 partijen gespeeld, waardoor niet alle onderlinge gevechten tussen de deelnemers konden worden uitgevochten. Viet behaalde uiteindelijk 3,5 punten, dus precies de helft van het mogelijke aantal. Hiermee eindigde hij gedeeld 5e tot en met 8e. Op basis van weerstandspunten werd hij uiteindelijk 8e.

Hoang speelde in een groepje met slecht 5 deelnemers. Daarom heeft hij 2 keer tegen iedereen gespeeld. Hoang behaalde uiteindelijk 4,5 punt. Hiermee eindigde hij gedeeld 2e. Helaas voor Hoang had hij minder SB-punten behaald als de andere nummer 2, Quinn Stikkelbroek. Hierdoor werd Hoang 3e in zijn leeftijdscategorie. Dit was pas Hoang zijn tweede deelname aan een toernooi, dus met dit resultaat mogen we hem zeker feliciteren!

20121230 Hoang.JPG

Hier kun je de volledige eindstanden vinden.

Hopelijk krijgen we volgend jaar nog veel meer mooie resultaten van onze jeugdleden te zien en breidt het aantal jeugdleden dat deelneemt aan toernooien zich wat uit. Vanaf deze plaats wens ik iedereen de beste wensen voor 2013 en dat het volgend jaar ook maar weer een mooi en gezellig schaakjaar mag worden!


Geweldige prestatie van Hoang, ga zo door!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code