Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Site bijgewerkt met ranglijst interne competitie

Onder het kopje 'Competitie' kunt u weer zoals gebruikelijk de stand van de interne competitie vinden. Op het moment van schrijven is deze bijgewerkt t/m Ronde 3.

Interne competitie impressie

Super opkomst bij 1ste clubavond!

Interne competitie 2019/2020 beëindigd

Ten eerste hoop ik dat iedereen in goede gezondheid verkeert en toch een beetje kan genieten van het mooie weer! Ten tweede dan het formele besluit over de interne competitie. We hebben het besluit zo lang mogelijk voor ons uitgeschoven, maar nu duidelijk is geworden dat er tot 1 september niet meer geschaakt kan worden is de tijd gekomen om wat knopen door te hakken.

Mart wint online clubavond

Mart Nabuurs is de winnaar geworden van een razend spannende clubavond.

Uitslag clubavond op Koningsdag

Uiteraard kan een officiële feestdag ons ook niet weerhouden van een potje schaak!

25 deelnemers, Kazlatan wederom sterkste

Gisteren stond alweer de 4de online clubavond op het programma en het 9de online toernooi in totaal.

48 leden, 29 deelnemers bij online clubavond

Onze online club groeit als kool en telt inmiddels 48 leden!

Simon - Hartmut

Een interne speelronde

Interne competitie weer van start gegaan!

De interne competitie is weer van start gegaan. We zijn gestart met voorlopig 25 deelnemers (inclusief afmeldingen). Gecombineerd met de afwezigen vanwege de vakantieperiode zullen we spoedig weer over de 30 deelnemers gaan.

Aankomende maandag Sjef Senden toernooi!

Aankomende maandag gaan we weer van start met het nieuwe seizoen. Traditioneel beginnen we met het Sjef Senden toernooi.

BSV Blitz avond 3/5

BSV Blitz avond 2/5

Avond 2 van het BSV Blitz was weer een gezellig hakfestijn. De winnaar was wederom de clubkampioen met een 100% score. Ook Mari Jacobs en Jacques Billekens lieten weer zien uitstekende snelschakers te zijn en ook de score van Abdul Raouf Mamund mag er wezen.

Eerste editie BSV Blitz van start gegaan

De nieuwe snelschaakcyclus van de BSV is van start gegaan met een groep van 20 enthousiaste snelschakers. Er wordt gespeeld over 6 avonden. Ook huisschakers en spelers van andere verenigingen zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Partij: Simon - Roland

Uitslagen interne competitie: ronde 22

Uitslagen interne competitie: ronde 21

Uitslagen interne competitie: ronde 20

Roland van Vliembergen winnaar BSV Open

Roland van Vliembergen heeft zijn tweede BSV Open titel te pakken. In de laatste ronde kwam hij met zwart tegen Simom Plukkel niet meer in de problemen. Hij eindigde daarmee een half punt voor Peter Schoeber die op zijn beurt won van Niek Sijbers.

Uitslagen Ronde 19 interne competitie

Uitslagen ronde 6 BSV Open

Uitslagen interne competitie: ronde 18

Uitslagen interne competitie: ronde 17

Uitslagen interne competitie: ronde 16

Frans Hol-Maarten Toll

Beste clubgenoten, onderstaande partij speelde ik afgelopen maandag in de interne competitie tegen Frans Hol. Het miraculeuze matbeeld (in twee) werd door beiden over het hoofd gezien.

Uitslagen interne competitie: Ronde 15

Uitslagen interne competitie: Ronde 14

Uitslagen interne competitie: ronde 13

Uitslagen interne competitie: Ronde 12

Peter Timmermans grote verrassing derde rapidavond

Gisteren stond de derde rapidavond op het programma. Grootste verrassing was zeker Peter Timmermans die niet alleen de C groep won maar zelfs 5de overall werd en daarmee voor alle spelers van de B-poule en zelfs 2 spelers uit de A-poule eindigde. Hij staat met dit resultaat ruim aan kop in poule C en kan alleen nog ingehaald worden door Loek Veeger en Abdul Raouf Mamund.

Uitslagen interne competitie: Ronde 11

Uitslagen interne competitie: ronde 10

Uitslagen interne competitie: Ronde 9

Uitslagen interne competitie: Ronde 8:

Uitslagen interne competitie: Ronde 7

Uitslagen interne competitie: Ronde 6

Uitslagen interne competitie: Ronde 5

Uitslagen interne competitie: Ronde 4

Uitslagen interne competitie: Ronde 3

Uitslagen interne competitie: Ronde 2

Na 2 ronden in de interne competitie zijn er nog slechts 2 spelers met een 100% score. Dit zijn Bill Kortenoeven en Kilian van Werkhoven. De topper tussen Peter Schoeber en Dirk Bergmans eindigde onbeslist.

Uitslagen interne competitie: Ronde 1

De eerste ronde van het nieuwe interne seizoen zit er weer op.

Dirk Bergmans wederom club- en rapidkampioen

Rapid: Maria - Simon

Ronde 19 Interne competitie

Indeling ronde 6 BSV Open

Ronde 18 Interne competitie

Uitslagen Ronde 16 interne competitie

Uitslagen Ronde 15 interne competitie

Hans Janssen - Dirk Bergmans

Lang geleden ! Een echte partij tegen Dirk. Ooit...heel...vroeger gebeurde dat nog wel eens. Apollo tijd of misschien zelfs Custers. Ondertussen zijn de bordjes al lang verhangen zoals jullie weten. Toch vind ik het spelen tegen een sterke schaker altijd boeiend ! Hieronder de partij van afgelopen maandag. 8e ronde Interne Competitie.

Daar word ik nu gelukkig van ...

Gemiste kans ...

Partij van de week: Simon - Frans

Ronde 4 van de interne competitie

We blijven maar groeien ...

Avondje interne competitie

Interne competitie weer van start

Vanavond is de interne competitie weer begonnen. De opkomst was met 27 aanwezigen dik in orde, helaas betekende dit oneven aantal wel meteen een Bye voor John Nelissen. Maar niet getreurd, ook kijken naar de anderen is een goede besteding van de avond...

"Ga toch lekker buiten spelen met dit mooie weer".

Succesvolle training Anne Haast

Team 1 heeft een drietal succesvolle trainingen achter de rug van WGM Anne Haast.

Nieuwe clubkampioen: Niklas van der Valk

Tijdens de tweede inhaalavond is het clubkampioenschap beslist. Niklas speelde remise tegen Peter Schoeber, waarmee hij de titel veilig stelde.

Jaarvergadering op 3 juli / simultaan 10 juli

De jaarvergadering vindt dit jaar plaats op 3 juli. Leden zullen hiervoor de uitnodiging per email ontvangen.

Eerste poulewinnaars bekend

Gisteren werd de 5e ronde van de finalepoules gespeeld. Inmiddels zijn een aantal spelers al zeker van groepswinst. In poule 5 staat Hans Janssen met een 100% score van 5 uit 5 compleet veilig. En in poule 2 heeft Roland van Vliembergen inmiddels ook net genoeg punten bijeen gesprokkeld om José voor te blijven (eventueel op basis van het onderling resultaat).

Ronde 2 finalepoules

Afgelopen maandag werd de tweede ronde in de finalepoules gespeeld. Het was voor mij een genot om te zien dat er zoveel spannende partijen gespeeld werden. En ook vanavond werd er nog een partij gespeeld tussen Dirk en Niek, waarvan ik te horen heb gekregen dat het een spannende pot was geweest, ondanks de ietwat saai klinkende remise-uitslag.

Slotronde eerste cyclus

Vanavond werden de laatste partijen van de eerste cyclus gespeeld. De eindstand is inmiddels dus ook bekend. Echter wordt er nog even gekeken hoe de finalegroepen gevormd gaan worden.

Uitslagen ronde 13 interne competitie

Vanavond mochten we Jacques Billekens begroeten bij onze competitie. Jacques is lid geweest van onze jeugd, maar is er een behoorlijke tijd tussenuit geweest. Maar hij kan zeker nog schaken, getuige zijn winst van vanavond.

Ronde 12 interne competitie

Uitslagen ronde 11 interne competitie

Vanavond werd de laatste ronde van de interne competitie voor dit jaar gespeeld. Pas in januari gaan we immers weer verder met ronde 12. Dus de huidige tussenstand (te vinden bij Competitie) blijft voorlopig ongewijzigd.

Tweede avond rapidcompetitie

Vanavond vond de tweede speelavond van de rapidcompetitie plaats. Hieronder staan de uitslagen van de tiende ronde, de uitslagen van alle rondes en de tussenstand zijn te vinden op de bijbehorende competitiepagina.

Impressie ronde 9 interne competitie

Simon - José

Uitslagen ronde 8 interne competitie

Uitslagen ronde 7 interne competitie

Uitslagen ronde 6 interne competitie

Ook vanavond waren er weer een hoop spannende partijen in de interne competitie.

Uitslagen ronde 5 interne competitie

Uitslagen ronde 4 interne competitie

Uitslagen ronde 3 interne competitie

Eerste avond rapidcompetitie

Vanavond vond de eerste speelavond van de rapidcompetitie plaats. Hieronder staan de uitslagen van de eerste ronde, de uitslagen van alle rondes en de tussenstand zijn te vinden op de bijbehorende competitiepagina.

Uitslagen ronde 2 interne competitie

Uitslagen ronde 1 interne competitie

Simultaan Dirk Bergmans

Gisteren speelde Dirk een simultaan tegen 15 spelers van onze vereniging. En ondanks de sterke tegenstand heeft hij toch een goede prestatie neer weten te zetten.

Vanavond simultaan door Dirk Bergmans

Traditioneel geeft de clubkampioen binnen de BSV elk jaar op het einde van het seizoen een simultaan. Vanavond is het weer zover en mag Dirk Bergmans aantreden tegen een groot aantal leden.

Finalepoules: laatste inhaalpartijen

Gisteravond werden de laatste inhaalpartijen van dit seizoen gespeeld. In sommige poules ging dit nog om de eerste plaats. Dus spanning alom...

Finalepoules: Ronde 6

Gisteren werd de laatste ronde van de interne competitie gespeeld. Er volgt nog een inhaalavond, maar in de meeste poules is inmiddels dus de eindstand al bekend.

Partij 6: Peter Schoeber - Dirk Bergmans ½-½

Gisteravond heeft de ontknoping plaatsgevonden in de tweekamp tussen Dirk Bergmans en Peter Schoeber. Peter moest winnen en dit was duidelijk te merken. Hij gooide zijn pionnen naar voren richting de koningsstelling van Dirk.

Inhaalavond 2

Gisteren werd de tweede inhaalavond gespeeld. Aangezien we inmiddels ook bijna aan het eind van het seizoen zitten, betekent dit ook dat enkele spelers al klaar zijn. En sommige groepen hebben nu al een groepswinnaar!

Partij 5 Dirk Bergmans - Peter Schoeber ½-½

Partij 5 in de tweekamp is in een remise geëindigd. Toen Het spel echt moest gaan beginnen werd besloten de strijdbijl te begraven waardoor er komende maandag een spannende ontknoping ontstaat.

Simon Plukkel - Niek Philipsen

Op een woensdagavond speelde Niek en ik een inhaalwedstrijd, omdat Niek niet op de inhaalavonden kan. Het was een belangrijke wedstrijd, want bij winst zou de spanning weer volledig terug zijn in de poule.

4e ronde finalepoules

De vierde ronde is het begin van de tweede helft van het competitieschema, DE kans om revanche te nemen voor je verliespartijen in de eerste helft. je krijgt immers dezelfde tegenstanders nogmaals met de andere kleur. Dus in principe was alles tot nu nog mogelijk. Maar lukt het revanche nemen niet, dan beginnen sommige spelers een wel erg grote voorsprong te krijgen...

Partij 4 Peter Schoeber - Dirk Bergmans 1-0

Peter Schoeber heeft de stand in de tweekamp gelijk getrokken. Na een opening in het voordeel van wit leek Dirk op weg naar de beslissende zege na een gunstige afwikkeling in het middenspel. Echter was het Peter die alsnog aan het langste eind trok nadat Dirk verzuimde de winst binnen te slepen.

Niek Sijbers verrassende winnaar snelschaakavond

Maandag 23 mei was het inhaalavond. Er waren maar vier partijen om in te halen en hierdoor bleef een grote groep van 12 spelers over die onderling gingen snelschaken (10 minuten partijen). Het bleek later de avond te worden van Niek Sijbers.

Partij 3 Dirk Bergmans - Peter Schoeber 1-0

Aankomende maandag 23 mei om 20.00 uur staat de derde ronde op het programma in de tweekamp tussen Dirk Bergmans en Peter Schoeber. De eerste twee partijen zijn in remise geëindigd. Ditmaal mag Dirk weer de witte stenen hanteren.

Slotavond rapidcompetitie

Deze week werden de laatste rondes van de rapidcompetitie gespeeld. Hoewel de uiteindelijke winnaar, Dirk Bergmans, na de vorige rapidavond eigenlijk wel ongeveer vastlag, was dit de kans om in ieder geval zelf nog zo hoog mogelijk te eindigen. De strijd om bijvoorbeeld de tweede plaats was nog volledig open.

3e ronde finalepoules

Inmiddels zijn we in de meeste poules halverwege deze finalecyclus. In andere poules moet er nog een inhaalronde gespeeld worden om op dit punt te komen. Maar het lijkt er al met al dus op dat we prima volgens schema blijven lopen.

Een beest van een zet!!

In de schaakgeschiedenis – maar ook heden ten dage – zijn er partijen die door één zet volledig onverwachts beslist worden. Een prachtig voorbeeld hiervan is de partij van Byrne tegen Fischer in New York 1964.

LIVE 05-02 20:00: Dirk Bergmans - Peter Schoeber

Vanavond staat de 2de ronde op het programma in de tweekamp tussen Dirk Bergmans en Peter Schoeber. De eerste partij is in remise geëindigd. Ditmaal mag Peter de witte stenen hanteren.

Uitslagen ronde 1 finalepoules

Afgelopen maandag zijn we gestart met de finalepoules. En dit met een volledige opkomst. Als we dit zo vol zouden houden hebben we geen inhaalavonden nodig. Maar dat is niet erg, want de inhaalavonden zullen degenen die niet hoeven in te halen snelschakend doorbrengen.

LIVE 12-04 20:00: Dirk Bergmans - Peter Schoeber

Voor het eerst in de historie van de BSV wordt het clubkampioenschap beslist door een heus tweekamp. De gehele eerste cyclus hebben Dirk Bergmans en Peter Schoeber bovenaan de ranglijst en dus gaan zij over 6 ronden uitmaken wie er kampioen wordt.

Een-na-laatste ronde 1e cyclus

Vanavond hebben we de 16e ronde van de 1e cyclus gespeeld. We hadden vrij veel remises. Misschien zijn sommige spelers begonnen hun goede positie op de ranglijst te consolideren met risicoloos spel?

Peter Smith - Sander Arts

Sander is een van de nieuwe aanwinsten van onze vereniging en hij laat al meteen van zich horen. Als je de volgende partij naspeelt (die Sander zelf heeft geanalyseerd), dan zie je direct dat er veel potentie in deze nieuwe speler zit. Goede aanwinst ook voor de externe competitie.

Frank van Overbeek - Bill Kortenoeven

Maandagavond, 7 december, stond er na de 26e zet van zwart (Db6) de volgende stelling op het bord.

Partijverslag Maarten-Jose

In ronde 9 stond de partij tussen Maarten Toll en José Alonso op het programma. Hieronder het door Maarten aangeleverde verslag.

Uitslagen ronde 8

Vanavond was de opkomst met 25 aanwezigen erg goed. Er waren een paar mededelingen.
Allereerst is het volgende week week BSV Open. Dus als je niet kunt, meld je dan voor zaterdag af bij Dirk!
Ten tweede loopt de grote clubactie nog maar een paar weken. Dus probeer nu het nog kan nog een paar loten te verkopen...

Uitslagen Ronde 7 interne competitie

Wederom een grappig matje!

Schaakpartij ronde 5 B.S.V. 12-10-2015 - Hans Janssen en Frank van Overbeek

Uitslagen Ronde 5 intenre competitie

Uitslagen ronde 4 interne competitie

Vanavond werd ronde 4 van de interne competitie gespeeld. Zoals redelijk normaal is in deze fase van de interne competitie waren sommige partijen snel klaar, terwijl andere partijen vrij lang duurden. Desondanks waren we mooi op tijd klaar, rond kwart over 11.

Een grappig matje in ronde 3 interne competitie

In een partij waar Niek Sijbers me het vuur aan de schenen legde wist ik uiteindelijk toch te zegevieren. Op het einde kwam er een grappig matje op het bord:

Uitslagen tweede ronde interne competitie

Uitslagen eerste ronde interne competitie

Gisteren is de eerste ronde in de interne competitie van start gegaan. Er waren nog een achtal afmeldingen vanwege vakantie en ziekte maar er werden desondanks nog een 10-tal partijen gespeeld hetgeen betekent dat we voorlopig 28 deelnemers aan onze competitie hebben!

Frans wint groep 5

Vanavond heeft Frans van Jan gewonnen, en daarmee de eerste plaats in groep 5 veroverd.

Poule 2 gewonnen door Niek Philipsen

Omdat de twee resterende partijen in poule 2 niet aanstaande maandag ingehaald konden worden, zijn deze deze week op dinsdag en woensdagavond gespeeld.

Dirk prolongeert clubkampioenschap

Gisteren heeft Dirk, zoals verwacht, zijn titel van clubkampioen geprolongeerd. Dirk had aan een half puntje uit twee partijen genoeg. Maar toen hij gisteren tegen Jan op de Laak diens lopers wist te blokkeren, ging hij gewoon vol voor de winst. En inderdaad lukte het hem om de partij met een vol punt af te ronden.
De simultaan van de clubkampioen (29 juni) wordt dit jaar dus weer door Dirk gegeven.

Winnaars poule 3 en 4 bekend

De interne competitie van dit seizoen loopt op zijn einde. Er zijn nog maar twee speeldata: aanstaande maandag, en de week daarop. Desondanks is het in een hoop groepen nog spannend. Afgelopen maandag werd echter duidelijk wie groep 3 en 4 gewonnen hebben.

Aankomende maandag geen schaken

In tegenstelling tot eerder vermeld op de kalender is er ivm Koningsdag aankomende maandag geen schaken. In de schema's van de finalepoules uitgereikt door de competitieleider staat het overigens wel correct vermeld.

Je moet leren horizontaal te kijken

Als je schaakt denk je vooruit en vergeet je soms horizontaal te kijken. In deze partij wordt dit mooi getoond.

Interne competitie ronde 10

Gisteravond zijn de partijen van ronde 10 gespeeld, de laatste ronde van de interne competitie van 2014. Maar volgend jaar komen er nog 7 rondes, dus als je vindt dat je iets te laag staat in de ranglijst: je kunt het nog rechttrekken.
Voor de duidelijkheid: volgende week is het weer BSV Open, de week daarop ons Kersttoernooi (voor leden + evt. 1 invité/lid).

Uitslagen en stand ronde 5 interne competitie

Uitslagen en stand ronde 4 interne competitie

Afgelopen maandag stond ronde 4 op het programma in de interne competitie.

Uitslagen ronde 3 interne competitie

Afgelopen maandag stond de derde ronde van de interne competitie op het programma.

Interne competitie weer gestart

Gisteravond begon onze interne competitie voor dit jaar, zoals gebruikelijk met een van de spannendste avonden van het seizoen. We waren met 20 deelnemers, en we werden meteen op sterkte ingedeeld. Dus spectaculair werd het zeker...

Dirk Bergmans Clubkampioen

De laatste partijen werden maandag gespeeld. De partij tussen Roland en Dirk was beslissend voor het kampioenschap.

Interne competitie 16 Juni.

De uitslagen van de partijen gespeeld op 16 juni.

Inhaalpartijen 2 Juni

Twee partijen op de inhaalavond.

Houdini Edje did it again!

Interne Competitie bijgewerkt

We naderen het einde van de interne competitie.

Uitslagen en standen... spanning bovenin!

Net thuis en klaarwakker, dus meteen alle uitslagen van vanavond en de stand bijgewerkt.

Partijfragment Marina-Dirk, finalepoule R3

Gisteren was er nog wat vuurwerk op het einde van de partij tussen Marina en mij.

Uitslagen en standen

Het heeft even geduurd maar daar zijn ze dan! De uitslagen en standen van de drie groepen.

Uitslagen Ronde 13

Goed gezind begonnen we maandag aan het nieuwe jaar.

Uitslagen en stand Ronde 12

Partij analyse: Simon-Maarten

Uitslagen Ronde 11

De uitslagen van ronde 11.

uitslagen ronde 10

De uitslagen van de tiende ronde.

Uitslagen ronde 9

De uitslagen van de interne competitie ,negende ronde van 11 november.

Uitslagen Ronde 8

Maandag 4 November werden er enkele spannende partijen gespeeld. Marina van Vliembergen en Bill Kortenoeven deden goede zaken. In de middenmoot speelden Maria en Paul een goede pot. stand op: http://blericksesv.nl/Competitie.aspx?cid=38

Uitslagen ronde 7

De uitslagen van de maandag 28 oktober gespeelde partijen. Mijn excuses voor de late update. We zijn nu halverwege de competitie en aan de ranglijst zijn de verhoudingen binnen onze vereniging goed af te lezen. Na de volgende ronde is het mogelijk om een tegenstander te krijgen waar je al eens tegen gespeeld hebt.

Uitslagen ronde 6

Uitslagen Ronde 5

Maandag waren er tien partijen. In de top deden Dirk, Niek en Edwin goede zaken. In de middenmoot wist Maarten en Maria te winnen. Jos en Paul deelden na een lange partij gebroederlijk de punten en Willem, Toine en Sjaak wonnen. Peter Timmermans haalde snel tegen Piet de winst binnen, waarna beide nog heel lang gezellig in het café speelden.

Uitslagen en stand rapid ronde 1,2,3

Maandag werden de eerst 3 ronden in de Rapidcompetitie gespeeld. De huidige rapidkampioen, Edwin Griesheimer liet zien waarom hij rapidkampioen is. Dirk Bergmans deed het iets beter door tegen iets betere tegenstanders te scoren. Het tweede familie-duel tussen Roland en Marina van Vliembergen, wist Marina te winnen, in een partij die zeker net zo vreemd was als die in de interne reguliere competitie.

Partij-analyse Simon-Bill

Ik zou het niet de partij van de week willen noemen, maar het was geen slechte partij. Ik heb het te rustig aan gespeeld en mijn conclusie zou zijn: "Blijf bij je plan". Speel h4 en g4 eerder, maar dat is voor de volgende keer :)

Uitslagen ronde 4

Maandag werd de 4de ronde in de interne compititie gespeeld. Doordat er nog een laatkomer binnenkwam, waren we dit keer met een even aantal spelers en was er dus geen Bye. Dirk won zijn partij en blijft aan kop.

Volgende week spelen we de eerste drie ronden in de Rapid-Competitie.

Partij-analyse Roland-Marina

Afgelopen maandag speelden Marina en ik een erg leuke partij waar enorm veel in zat. Op verzoek van enkelen volgt hier dan een (beknopte) analyse.

Uitslagen ronde 3

De uitslagen van Maandag 16 September. Ondanks een aantal afmeldingen werden er zeven leuke partijen gespeeld. De partij tussen Roland en Marina was vreemd. Marina wist deze partij in haar voordeel te beslissen. Hopelijk krijgen we hier een verslag van....

Partij-analyse Dirk-Maarten

Afgelopen maandag speelden Maarten en ik een zeer interessante partij waar veel lessen uit te trekken zijn tot het eindspel aan toe.

Uitslagen ronde 2

Vanavond werd de schaakavond rond kwart over 9 verstoord door een zolderbrand in een leegstaand pand aan de andere kant van de Pontanusstraat. Hierom hebben we het schaken bijna een half uur stilgelegd. Nadat de brandweer was gearriveerd en de ergste vlammen gedoofd had konden we weer verder, al bleef er natuurlijk afleiding door de verdere bluswerkzaamheden.

Interne Competitie weer van start

Vanavond is de interne competitie weer begonnen. Met maar liefst 21 aanwezigen absoluut een goed begin van de competitie. Omdat we volgens het Keizer-systeem spelen begonnen we meteen met spannende partijen. Misschien dat dat ook de reden was van het hoge aantal remises op de bovenste 5 borden. Alleen Marina wist te winnen.

Rapidkampioen 2012-2013: Edwin Griesheimer

Voor velen zal het niet meer als een verrassing komen: Edwin Griesheimer heeft overtuigend ons rapidkampioenschap gewonnen.

Marina van Vliembergen wint groep 2

In de laatste reguliere ronde van de interne competitie mochten Marina en Edwin uitvechten wie kampioen van groep 2 zou worden. De partij eindigde remise, waar Marina net genoeg aan had om de winnaar van de groep te zijn.

Maria Rahawadan winnaar groep 3

Vanavond zijn de laatste 2 partijen in groep 3 vooruitgespeeld. Omdat Maria wist te winnen, eindigt ze gelijk met Hans bovenaan, met 7½ uit 10. Op basis van het onderling resultaat is Maria eerste.

Roland van Vliembergen: de nieuwe clubkampioen

In de negende ronde in de bovenste finalepoule heeft Roland van Vliembergen wederom gewonnen. Hij heeft nu 7 winstpartijen, en twee remises, en daarmee in totaal 8 uit 9. De enige die hem tot op vanavond nog in kon halen, Niek Philipsen, verloor vanavond, waardoor Roland minstens anderhalf punt los staat.

Hoeveel kansen wil je krijgen?

Eindstand eerste cyclus

Vanavond werd de laatste ronde van de eerste cyclus van onze interne competitie gespeeld. Het leek erop alsof de indeling alvast een voorproefje is op wat de komende maanden komen gaat: bijna iedereen speelde tegen tegenstanders waar ze bij in de poule terechtkomen.

Maandag 12 november geen schaken

Vanwege de installatiereceptie van de nieuwe burgemeester van Venlo kunnen wij niet terecht in 't Raodhoes aanstaande maandag.

Uitslagen 7e ronde interne competitie

Nadat vorige week John Kerren weer was begonnen in de interne competitie, volgde deze week Hans Janssen. En daarmee zijn er vanavond welliefst 10 partijen gespeeld.

Uitslagen 6de ronde interne competitie

Afgelopen maandag waren we alle getuige van enkele zeer spannende partijen. Enkel toen alle uitslagen bekend waren bleek dat er qua rating uiteindelijk geen verrassingen te noteren waren.

Uitslagen 5de ronde interne competitie

Vanavond zijn er 8 partijen gespeeld. Er gebeurden in de partijen vanavond een aantal opmerkelijke dingen.

Uitslagen 4de ronde interne competitie

Gisteren is de 4de ronde van de interne competitie verspeeld. Veel winstpartijen voor de witspeler, alleen Toine wist met zwart Piet Hendricks te verslaan.

Eerste avond rapidcompetitie

Vanavond is de eerste ronde van de rapidcompetitie gespeeld. Dit is altijd al een spannende competitie geweesd, waarbij van tevoren weinig te zeggen valt over de uitslagen van de partijen. Dat is dit jaar zeker niet anders.

Uitslagen 3e ronde interne competitie

Vanavond zijn er 8 partijen gespeeld. De uitslagen volgen hieronder.

Uitslagen 2e ronde interne competitie

Vanavond hadden we een goede opkomst, waardoor welliefst 9 partijen gespeeld konden worden. De uitslagen volgen hieronder.

Interne competitie weer van start

Vanavond is de interne competitie weer begonnen. Op deze eerste avond waren er 3 afmeldingen, wat betekende dat we met een oneven aantal waren, waardoor Jos een Bye kreeg. Omdat we volgens het Keizer-systeem spelen speelde iedereen tegen ongeveer even sterke tegenstanders, wat natuurlijk spannende partijen opleverde.

Dirk Bergmans clubkampioen 2011-2012

In de laatste ronde van de interne competitie van dit seizoen is Dirk Bergmans er in geslaagd om het clubkampioenschap binnen te halen. Dirk heeft 8 uit 10 gehaald, en zal een simultaan geven tegen de leden op maandag 2 Juli.

Niek Philipsen winnaar rapidcompetitie 2011/2012!

Afgelopen maandag is de laatste ronde in het interne rapidkampioenschap verspeeld. Na de eerder gespeelde 6 ronden ging Niek aan kop gevolgd door Roland en Dirk. Roland was goed in vorm, en won de eerste ronde van Dirk, waardoor de rapidkampioen in ronde 8 bepaald zou worden in de partij Niek-Roland.

Tweede inhaalavond

Vanavond was de tweede inhaalavond in de finalecyclus. Er moesten veel partijen ingehaald worden, dus er is dit keer geen snelschaaktoernooitje gehouden. De uitslagen staan hieronder.

Tweede ronde finalepoules

Vanavond werd de tweede ronde in de slotcyclus gespeeld. De uitslagen staan hieronder. Volgende week is het een inhaal- en vooruitspeelronde. Voor iedereen die niet hoeft in te halen of vooruit te spelen is er snelschaken.

Eerste ronde finalepoules

Vanavond werd de eerste ronde van de tweede (en laatste) cyclus van dit seizoen gespeeld. Omdat onze ex-clubkampioen Felix van Gemen ook weer mee wilde doen, is de indeling van de finalepoules iets gewijzigd. Zowel Felix als Hans spelen nu in poule 2. De uitslagen van vanavond zijn hieronder te vinden:

Rapidcompetitie ronde 4-6

Vanavond was de tweede speelavond van onze rapidcompetitie. Niek, die na de vorige avond met 3 uit 3 duidelijk aan kop stond was ook vanavond onverslaanbaar. In een spannende partij tegen Dirk verloor hij echter wel een half puntje. Alle stukken waren aan het eind van de partij in de doos verdwenen. Alle uitslagen zijn hieronder te vinden.

Eindstand eerste cyclus

Vanavond werd de laatste ronde van de interne competitie gespeeld. Het was nog erg spannend voor welke poule iedereen zich zou weten te plaatsen, omdat een hoop mensen qua punten gelijk stonden.

Uitslagen Ronde 10 interne competitie

Ondanks dat het pakjesavond was, zijn er toch 16 schakers naar het Raadhuis gekomen. Sjef had voor Sinterklaas-snoepgoed gezorgd, zodat we toch nog iets van de Sinterklaas-sfeer meekregen.

Uitslagen Ronde 9 interne competitie

Vanavond speelde een van onze jeugdleden, Frans Hol, voor het eerst een partij mee bij de interne competitie van de volwassenen. Hij is van plan om de rest van het seizoen gewoon mee te blijven spelen. We zullen zien of hij zich voor de tweede finalegroep weet te plaatsen ondanks het kleine aantal rondes wat hij nog mee kan doen deze cyclus.

Uitslagen Ronde 8 interne competitie

Zie hieronder de uitslagen van de 8ste ronde in de interne competitie.

Uitslagen Ronde 7 interne competitie

Deze week was de opkomst nog beter als twee weken geleden. Omdat we met zijn negentienen waren betekende dat helaas wel dat er iemand een Bye moest hebben.

Uitslagen Ronde 6 interne competitie

Deze week mochten de koplopers na vorige week, Dirk en Niek, tegen elkaar. Na een lange partij wist Dirk te winnen, en het lijkt er inmiddels dus al op dat Dirk deze cyclus gaat winnen.

Uitslagen Ronde 5 interne competitie

Hieronder staan de uitslagen van deze week. De opkomst was zeer goed, zodat er welliefst 9 partijen gespeeld werden. Hopelijk wordt het volgende week nog drukker.

Uitslagen Ronde 4 interne competitie

Met een winstpartij tegen Marina, staat Roland nu ongedeeld aan kop. Hoe lang zal hij dit volhouden??? Alle uitslagen van deze ronde volgen hieronder.

Partij tussen Simon & Niek uit ronde 3

Speel hieronder de partij tussen Simon en Niek na. Een mooie partij waarbij Simon uiteindelijk een zekere winst uit handen gaf.

Uitslagen Ronde 3 interne competitie

Heb je een interessante partij, stuur die dan door!

Uitslagen Ronde 2 interne competitie

Zie hieronder de uitslagen van de 2de ronde in de interne competitie.

Verrassende uitslagen 1e ronde interne competitie

Afgelopen maandag dan eindelijk de start van het nieuwe seizoen op de door de leden zeer enthousiast ontvangen nieuwe locatie 't Raodhoes.

Dirk Bergmans clubkampioen 2010-2011

In de een-na-laatste ronde van de interne competitie van dit seizoen is Dirk Bergmans er in geslaagd om het clubkampioenschap binnen te halen. Dit kwam mede doordat de enige andere resterende kandidaat voor de titel, John Kerren, het moest afleggen tegen Willem Vermulst.

Eerste cyclus afgerond

Vanavond is de laatste ronde van de eerste cyclus gespeeld. Over twee weken gaan we verder met de finalepoules, die worden gevormd door de eindstand van de eerste cyclus in drie gelijke groepen te verdelen: 1 t/m 6, 7 t/m 12, en 13 t/m 18.

Roland van Vliembergen winnaar KO-beker

Gisteren heeft Roland voorkomen dat Dirk er met alle prijzen vandoor ging dit seizoen. Hij versloeg Dirk met 1½-½ en sleepte zo knap de winst in de KO-beker binnen.

Dirk Bergmans clubkampioen 2009/2010

Gisteravond is in een razendspannende partij tussen Dirk en Marina de strijd om het clubkampioenschap uitgevochten. Dirk won uiteindelijk de partij doordat zijn torens op de 7de rij de doorslag gaven.

Beslissing kampioenschap valt in de laatste ronde

Gisteren is in de kampioenspoule ronde 5 van de 6 gespeeld.

Partij v/d Week: Paul van der Wouw-Sjef Senden

Partij van de week: De waarschijnlijk beslissende partij voor de eerste plaats in de tweede finalepoule tussen Paul van der Wouw en Sjef Senden

Partij v/d Week: Toine Janssen-Jan Oppers

Gisteravond is er een inhaalprogramma afgewerkt. Sjaak speelde tegen Thei en Toine speelde tegen Jan oppers.

Uitslagen FinalePoule ronde 3 + Partij v/d Week!

Afgelopen maandag werd alweer de 3de ronde van de finalepoule gespeeld. Marina won knap van Dirk en Roland versloeg Niek.

Dirk winnaar Rapid Kampioenschap 2009/20010

Afgelopen maandag zijn de laatste 3 ronden van het Rapidkampioenschap gespeeld. Dirk zijn leidende positie kwam op de laatste speeldag niet meer in gevaar. Hij won al zijn 3 partijen en stelde daarmee de eindzege veilig.

Indeling finalepoule's bekend

Gisteravond zijn de laatste partijen van de 2de cyclus gespeeld. Marina won van Niek, Sjef won van Wil en Dirk won van Roland waardoor nu de finalepoules bekend zijn.

Finale KO-Beker: Roland - Dirk

Gister is de halve finale finale gespeeld in de KO-beker.

Kwartfinale KO-Beker

Afgelopen maandag is de kwartfinale van de KO-Beker gespeeld. Er waren ondanks de enigszins verrassende tussenstand van Hans-Sjef (1-1) geen verassingen. De hoogstgerate spelers plaatsten zich allemaal. De partijen tussen Maria en Marina worden later nog gespeeld door de afmelding van Maria.

Interne competitie Ronde 9

De laatste ronde van de eerste cyclus viel gelijktijdig met een ronde van de avondcompetitie. Daarom was het niet zo druk; er waren maar 10 spelers.

Op het eerste bord speelden Roland en Marina, na een Franse ruilvariant, remise. Roland had namelijk genoeg aan een half punt om eerste te blijven.

Op de andere borden werd wel gestreden om een zo hoog mogelijke plaats. In de langstdurende partij wist Paul uiteindelijk te winnen van Niek.

Stand interne competitie na 8 ronden

Hieronder volgt de stand in de interne competitie na 8 ronden. Met nog maar een ronde te spelen mag het duidelijk zijn dat Roland, Dirk, Niek, Jos, en Marina bij de bovenste acht komen. De overige drie plaatsen kunnen nog door een hele grote groep binnengehaald worden: De nummers 6 tot en met 13 op de lijst hieronder kunnen zich in principe nog plaatsen.

Interne competitie Ronde 8

Gisteren is ronde 8 in de interne competitie gespeeld. Roland won van Niek en nam de koppositie weer over. Dirk won van Marina en bleef daarmee in het spoor van Roland.

Interne competitie Ronde 7

De 7de ronde in de interne competitie is weer gespeeld. Niek Philipsen is de nieuwe leider na een overwinning op Dirk Bergmans.

Stand interne competitie na 6 ronden

Hieronder volgt de stand in de interne competitie na 6 ronden. Opvallend is de hoge positie van talent Niek Philipsen en de lage positie van meervoudig clubkampioen Sjef Senden. Maar onthoud dat er nog niets gespeeld is! Na 9 ronden wordt de groep in 2-en gedeeld waarna het bovenste gedeelde verder gaat strijden voor het kampioenschap!

Interne competitie Ronde 6

De 6de ronde van de competitie is gespeeld met daarin vooral in het oog springend de topper tussen Dirk Bergmans en Roland van Vliembergen. De 2 spelers met de hoogste rating. In een franse opening leek het allemaal gelijk op te gaan maar na een onachtzaamheid van Roland kwam Dirk een kwaliteit voor te staan en gaf dit niet meer uit handen. Reuzendoder Jos Mannens kon het deze keer niet bolwerken tegen aanstormend talent Niek Philipsen.

Interne competitie Ronde 5

Jos Mannens presteerde weer boven verwachting door huidig clubkampioen Dirk Bergmans te verslaan. Verder werd de familiestrijd tussen Roland en Marina in het voordeel beslist van Roland.

Interne competitie Ronde 4

In de vierde ronde werden een aantal enorm spannende partijen gespeeld. Op bord 1 speelde Niek Philipsen met wit tegen Roland van Vliembergen. Het leek erg gelijk op te gaan, en uiteindelijk werd er tot remise besloten. Op het bord ernaast speelde Sjef Senden tegen Marina van Vliembergen, wat veel spectakel opleverde. Dubbele aanval leek een van de belangrijkste thema`s van de partij. Uiteindelijk won Marina de partij.

Interne competitie Ronde 3

Ook deze week zijn er geen grote verassingen bij de interne competitie. Niek Philipsen speelde erg goed tegen Paul van der Wouw, wat hem dan ook een punt opleverde. Op bord 2 werd een spannende partij gespeeld tussen Dirk Bergmans en Marina van Vliembergen. Uiteindelijk trok Dirk aan het langste eind. De uitslagen volgen hieronder.

Interne competitie Ronde 2

De tweede ronde van de interne competitie was een stuk sneller klaar als de eerste ronde. Rond kwart over 10 waren alle uitslagen binnen. Ook de uitslagen zijn niet verrassend te noemen, als je naar de ratings kijkt.

Interne competitie weer van start

Maandag 14 september is de interne competitie weer begonnen. Dit jaar met wel liefst twee nieuwkomers, namelijk Niek Philipsen en Sjaak van Galen. Ook doet John Kerren dit seizoen weer mee. Ook Paul van der Wouw, vorig jaar nog tweede in groep 2, doet dit jaar goed mee, met een winst tegen Sjef Senden. Hij had na afloop van het vorige seizoen ook al aangekondigd dit jaar voor het clubkampioenschap te gaan.

Dirk Bergmans Clubkampioen 2008/2009

De clubkampioen van het seizoen 2008/2009 is bekend. Dirk Bergmans heeft de finalegroep met een score van 5 uit 6 gewonnen. Omdat Roland van Vliembergen naast een verliespartij tegen Dirk ook een remise tegen Sjef had kon Roland hem dus niet meer inhalen.