Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

pion_sm.png

Toernooi 2 is gewonnen door:
Jamee gevolgd door Jules en Siem. 
Juul Zinken, die voor de 1ste keer mee deed, welkom bij de club.

Onze online club groeit als kool en telt inmiddels 48 leden!

We krijgen wel eens vragen over de online identiteit van de spelers, maar het is niet aan ons om die bekend te maken.

Wat ik wel kan verzekeren is dat het zeker geen vreemdelingen-legioen is en de organisatie weet wie er achter elk account schuil gaat. Het zijn allemaal leden van onze club of bekenden die zich hebben gecommitteerd aan de online club tegen een eenmalige bijdrage van €10,-. Ter verduidelijking nogmaals de voorwaarden om mee te mogen doen aan onze club en een rij:
 
Onze super coole online club is toegankelijk gratis voor:
- Alle leden van de BSV
- Alle deelnemers van het BSV Open
- of tegen betaling van een éénmalige bijdrage van €10,- kun je ook meedoen, wat ten goede komt aan onze jeugdopleiding

Afgelopen maandag was de eindzege weer een prooi voor Fruitteler2, die liefst 13.5 uit 14 heeft over zijn laatste 2 zwitsers toernooien.


Het volgende toernooi staat wederom voor aankomende donderdag gepland om 20.15. Dit is 3 minuten + 2 seconden volgens het Arena format. 

Elke maandag spelen we om 20.15 een Zwitsers toernooi van 7 ronden met 10 minuten per persoon per partij.

Wordt ook lid van de BLERICK BISHOPS

pion_sm.pngOok de jeugd heeft de weg naar het online schaken gevonden en heeft zijn eerste online toernooi erop zitten. 


Een aantal jeugdspelers konden niet spelen vanwege school activiteiten, maar de 8 spelers die er waren ging er voor. 
Het speeltempo was 7 minuten met een increment van 2 seconden en het type toernooi was Arena. Bij Arena krijg je na je partij meteen de eerstvolgende tegenstander die vrij is, hierdoor hoef je niet zo lang te wachten. 
Wat je tijdens de partijen teveel ziet, is het niet veilig plaatsen. Een van de eerste lessen in stap 1 is: Val veilig aan. Let hier goed op!  

Ikzelf volgde enkele partijen online en bij 1 partij werd 8 keer mat over het hoofd gezien, maar door veel online te spelen wordt dit vanzelf beter. 

Het eerste toernooi is gewonnen door Siem gevolgd door Jules en Jannick. 

Ik ben een tevreden jeugdleider en ben blij dat de we kinderen op deze manier kunnen ondersteunen. Op naar het volgende toernooi.

arena1.png

Besluiten

Het bestuur van de KNSB heeft het volgende besloten:

1.           Er vindt geen promotie of degradatie plaats. Er zijn twee uitzonderingen. Die zijn genoemd onder 2 en 3.

2.           Er vindt alleen promotie plaats om het gat in de eerste klasse op te vullen, en de daaropvolgende gaten in de klassen daaronder.

3.           Het is teams toegestaan vrijwillig te degraderen. Dit beleid is gelijk aan voorgaande jaren. De vrijgekomen plaats wordt opgevuld door het hoogst geëindigde team uit de klasse eronder gebaseerd op de stand na 7 maart 2020.

4.           Ook de Meesterklasse  wordt niet uitgespeeld. Er is geen clubkampioen van Nederland dit seizoen. De rechten voor de European Club Cup worden gebaseerd op de stand na 7 maart.

5.           De uiterste inschrijfdatum voor inschrijving voor de competitie wordt voor alle klassen gelijk getrokken en wordt 1 juli 2020. Dit is onder voorbehoud van akkoord van de Bondsraad.

 

Alle besluiten zijn natuurlijk onder voorbehoud van de ontwikkelingen. Niemand heeft dit eerder meegemaakt en niemand kan geheel overzien hoe het verder zal gaan. We kunnen alleen het beste er van hopen.

 

Toelichting besluiten:

Ad 1.     Er is geen promotie of degradatie omdat we alle klassen gelijk willen behandelen. Daarom is er geen uitzondering voor teams die duidelijk bovenaan staan. We begrijpen dat dit zuur is voor de betrokken teams, maar voor de duidelijkheid is de regeling voor iedereen gelijk.

Ad 2.     Op de volgende uitzonderingen na zal geen enkel team promoveren uit de KNSB competitie 2019-2020

  • Om het gat in de eerste klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (Blerick 1) na zes ronden uit de tweede klasse promoveren naar de eerste klasse
  • Om het ontstane gat in de tweede klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (LOS 1) na zes ronden uit de derde klasse promoveren naar de tweede klasse
  • Om het gat in de derde klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (KiNG 1) na zes ronden uit de vierde klasse promoveren naar de derde klasse
  • Om het gat in de vierde klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (Caissa-Eenhoorn 3) na vijf ronden uit de vijfde klasse promoveren naar de vierde klasse
  • Teams uit de zesde en zevende klasse kunnen promotie naar de vijfde respectievelijk zesde klasse aanvragen.

Ad 4.     Zes van de Meesterklasse teams hebben gereageerd op de vraag of ze in een weekend (zo mogelijk) zouden willen spelen. Van de zes wilden twee niet en twee liever niet spelen.

Er zijn verschillende vragen gekomen waarom we bereid waren om voor de Meesterklasse een uitzondering te maken. We hebben deze mogelijkheid alleen aan de Meesterklasse voorgelegd omdat we dachten dat dit misschien te realiseren zou zijn. Dit in navolging van verschillende andere sportbonden, waar de beslissing over de hoogste klasse ook later is gevallen dan voor de rest van de competitie. Onze verwachting was dat in de andere klassen een heel weekend spelen voor veel teams en spelers een brug te ver zou zijn. Overgaan naar een weekend heeft alleen zin als alle teams meedoen.

Ad 5.     De eerder genoemde datum van inschrijving alle klassen - 1 juni -  gold al voor de vierde klasse en hoger. Omdat de Bondsraad van afgelopen december gevraagd heeft plannen te ontwikkelen voor het verbeteren van de indeling en daarmee de reisafstanden te verkleinen in de lagere klassen, hebben we voor de komende Bondsraad een voorstel ontwikkeld om de inschrijftermijn voor alle klassen gelijk te stellen. Dit voorstel moet nog wel bekrachtigd worden door die zelfde Bondsraad.

Veel (misschien wel alle) clubs zullen dit seizoen niet meer samenkomen.  Daarom is nu al besloten de inschrijfprocedure met een maand te verleggen.

Ook de tweede avond ter vervanging van de clubavond was een groot succes met wederom 22 deelnemers. Positief was dat er ook veel nieuwe namen meededen deze keer. De online club is inmiddels al gegroeid tot liefst 38 man!

De winnaar was gisteren onze fruitteler. Naast het verkopen van appels en gebakken lucht blijkt hij ook nog een leuk potje te kunnen schaken!


Aankomende donderdag gaan we weer volgens het Arena principe 3 minuten potjes spelen, hopelijk allemaal tot dan!

Online schaakles voor de jeugd

Blerick Bishops van start gegaan!

In tijden van de corona-crisis hebben we ons heil online gezocht! We hebben een online club opgericht met de niet te missen naam: De Blerick Bishops.

28e Koningstoernooi gaat niet door!

GEEN SCHAAKACTIVITEITEN MEER IN MAART

Het bestuur heeft besloten om de schaakactiviteiten van de vereniging in de maand maart af te gelasten. De eerstvolgende clubavond is op maandag 6 april. De 5de ronde van het BSV Open zal op een nader te bepalen datum worden ingehaald.

Uitslagen 6de/5e ronde KNSB

Uitslagen 4de ronde LiSB 2019-2020

Uitslagen ronde 4 BSV Open

Mart Nabuurs heeft voorlopig de macht gegrepen bij het BSV Open. Hij is de enige speler die na 4 ronden nog de volle score heeft. Marcel Harff en Siem van Dael hebben welliswaar ook nog niets laten liggen met schaken, maar beiden hebben reeds eenmaal een bye opgenomen.

Uitslagen 5de/4e ronde KNSB

JGP: SamSam toernooi in Klimmen

Simon - Hartmut

61e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg

Marcel Harff en José Alonso actief in Spanje

Het voornemen is om in het nieuwe jaar jullie meer op de hoogte te houden van de schaakactiviteiten van onze leden op toernooien. Zo spelen Marcel Harff en Jose Alonso momenteel mee op het sterk bezette toernooi Roquetes de Mar Open in Zuid-Spanje.

Max Warmerdam winnaar Kersttoernooi

Met 7 uit 7 is Max Warmerdan overtuigend winnaar geworden van het jaarlijkse Kersttoernooi van de BSV. Hij bleef Egbert Clevers (6/7) en Henk van Gool (5/7) voor.

Blericks succes op Witte Kerst-Toernooi Boxmeer

Op het 'Witte Kerst Toernooi' in Boxmeer was Blerick dit jaar vertegenwoordigd met 3 man en deze vielen allemaal in de prijzen.