Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Finalepoules: laatste inhaalpartijen

Gisteravond werden de laatste inhaalpartijen van dit seizoen gespeeld. In sommige poules ging dit nog om de eerste plaats. Dus spanning alom...

Finalepoules: Ronde 6

Gisteren werd de laatste ronde van de interne competitie gespeeld. Er volgt nog een inhaalavond, maar in de meeste poules is inmiddels dus de eindstand al bekend.

Partij 6: Peter Schoeber - Dirk Bergmans ½-½

Gisteravond heeft de ontknoping plaatsgevonden in de tweekamp tussen Dirk Bergmans en Peter Schoeber. Peter moest winnen en dit was duidelijk te merken. Hij gooide zijn pionnen naar voren richting de koningsstelling van Dirk.

Cursus Schaaktrainer 1

Vanuit KNSB wordt er bij voldoende animo voor de regio Noord Brabant (Soerendonk)/Limburg een cursus Schaaktrainer 1 georganiseerd. Hierbij wordt een essentiële basis gelegd voor het lesgeven aan jeugdige schakers. Deze training zou plaats moeten vinden in oktober en worden gegeven door gerenommeerd schaakdocent Boris Friesen.

Inhaalavond 2

Gisteren werd de tweede inhaalavond gespeeld. Aangezien we inmiddels ook bijna aan het eind van het seizoen zitten, betekent dit ook dat enkele spelers al klaar zijn. En sommige groepen hebben nu al een groepswinnaar!

Partij 5 Dirk Bergmans - Peter Schoeber ½-½

Partij 5 in de tweekamp is in een remise geëindigd. Toen Het spel echt moest gaan beginnen werd besloten de strijdbijl te begraven waardoor er komende maandag een spannende ontknoping ontstaat.

S.V. Gardé Rapid schaaktoernooi 2016 (18 juni)

Wie heeft er zin om mee te doen aan het Rapidtoernooi te Soerendonk (Noord-Brabant) volgende week zaterdag (18-06)?

Partij Garry Kasparov- Jose Alonso

Onze trouwe Duitse Spanjaard heeft met een prijsvraag in de Duitse krant een plaats weten te bemachtigen in een simultaan van schaaklegende Garry Kasparov. Een ratingverschil van een kleine 900 punten bleek toch net iets teveel

Simon Plukkel - Niek Philipsen

Op een woensdagavond speelde Niek en ik een inhaalwedstrijd, omdat Niek niet op de inhaalavonden kan. Het was een belangrijke wedstrijd, want bij winst zou de spanning weer volledig terug zijn in de poule.