Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Een quote om over na te denken

Minder goede spelers spelen met hun goed geplaatste stukken, terwijl betere spelers niet op avontuur gaan voordat ze het probleem hebben opgelost van hun slechte stukken. Grandmaster Jesse Kraai: "Bad players like to play with their 'pretty' pieces. It is the mark of good players that they won't go on an adventure before they solve the problem of their bad pieces."

Hoeveel kansen wil je krijgen?

Eindstand eerste cyclus

Vanavond werd de laatste ronde van de eerste cyclus van onze interne competitie gespeeld. Het leek erop alsof de indeling alvast een voorproefje is op wat de komende maanden komen gaat: bijna iedereen speelde tegen tegenstanders waar ze bij in de poule terechtkomen.

Probleem

Hier is een leuk probleem. Probeer deze eens op te lossen zonder de computer. Succes!

How to win at chess (BBC)

Leuke film over schaken (in het Engels).

Levon Aronian vs Vishy Anand - Tata Steel 2013

Dirk heeft zojuist de partij geplaatst en mocht je er nu niets van snappen, bekijk dan de volgende youtube. Eerst wordt de partij globaal doorgenomen en daarna geanalyseerd.

Anand is back!

In ronde 4 van Tata Steel is ware schaakhistorie geschreven. Wereldkampioen Viswanathan Anand nam het met de zwarte stukken op tegen de als 2de geplaatste Levon Arionian. Anand won, en hoe! Niemand minder dan Magnus Carlsen noemde het zelfs 'mind blowing'.

Had ik dit maar gezien....

Afgelopen weekend op Tata Steel speelde ik een erg goede partij in de eerste ronde op vrijdag. Helaas vergat ik mezelf te belonen en de partij eindigde in remise. Hieronder een partijfragment van wat ik had moeten doen:

Would you like to become a chess master?

Onder Free Lessons vind je zijn YouTube filmpjes. Ze zijn allemaal in het Engels. Hij praat vrij dominant (zal wel een Amerikaan zijn :)) en de filmpjes duren ongeveer drie kwartier. Ik weet niet of wij er chess master van worden, maar je leert er wel van.

To Take is a Mistake

Watch and learn!

Ook Kasparov is menselijk

Voor velen wellicht een troostende gedachte dat zelfs Kasparov niet alles ziet aankomen.

Video met sfeerimpressie van de schaakchallenge

Naast de erg geslaagde foto's van de schaakchallenge heeft onze toegewijde jeugdleider Willem Vermulst ook nog 2 video's samengesteld die een mooie indruk geven van een zeer geslaagde dag!

Carlsen is Kasparov voorbij