Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Mat zetten met een loper en paard

De meeste mensen zijn wel bekend met mijn missie om een elo-rating van 2000 te halen. 2 weken terug moest ik echter schoorvoetend toegeven dat ik niet wist hoe exact mat te zetten met alleen een loper en een paard wat niet strookt met mijn missie.

Seizoen afgesloten met simultaan door clubkampioen

Traditie getrouw wordt het seizoen afgesloten met een simultaan door de clubkampioen. Zo ook dit jaar. Kersverse kampioen Roland mocht het opnemen tegen een 7-tal gretige schakers. De opkomst viel tegen maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Toen de voorzitter kon mededelen dat rising star Niek Philipsen zijn opleiding met succes had afgerond zat de sfeer er direct goed in en kon de simultaan vol enthousiasme van start gaan.

Nieuwe Jeugdkampioen: Elian Geurts

Afgelopen zaterdag 15 juni was het dan weer zo ver: het jaarlijkse jeugdclubkampioenschap. Helaas konden niet al onze jeugdleden deelnemen op deze dag, maar met 7 deelnemers beloofde het toch een spannende strijd te worden.

Rapidkampioen 2012-2013: Edwin Griesheimer

Voor velen zal het niet meer als een verrassing komen: Edwin Griesheimer heeft overtuigend ons rapidkampioenschap gewonnen.

Marina van Vliembergen wint groep 2

In de laatste reguliere ronde van de interne competitie mochten Marina en Edwin uitvechten wie kampioen van groep 2 zou worden. De partij eindigde remise, waar Marina net genoeg aan had om de winnaar van de groep te zijn.