Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Leuke partij uit de eerste rapid ronde

Partij-analyse Simon-Bill

Ik zou het niet de partij van de week willen noemen, maar het was geen slechte partij. Ik heb het te rustig aan gespeeld en mijn conclusie zou zijn: "Blijf bij je plan". Speel h4 en g4 eerder, maar dat is voor de volgende keer :)

Uitslagen ronde 4

Maandag werd de 4de ronde in de interne compititie gespeeld. Doordat er nog een laatkomer binnenkwam, waren we dit keer met een even aantal spelers en was er dus geen Bye. Dirk won zijn partij en blijft aan kop.

Volgende week spelen we de eerste drie ronden in de Rapid-Competitie.

Partij-analyse Roland-Marina

Afgelopen maandag speelden Marina en ik een erg leuke partij waar enorm veel in zat. Op verzoek van enkelen volgt hier dan een (beknopte) analyse.

Uitslagen ronde 3

De uitslagen van Maandag 16 September. Ondanks een aantal afmeldingen werden er zeven leuke partijen gespeeld. De partij tussen Roland en Marina was vreemd. Marina wist deze partij in haar voordeel te beslissen. Hopelijk krijgen we hier een verslag van....

Partij-analyse Dirk-Maarten

Afgelopen maandag speelden Maarten en ik een zeer interessante partij waar veel lessen uit te trekken zijn tot het eindspel aan toe.

Hoe gaat zwart verder in de partij?

Zonder Fritz te gebruiken :)

Uitslagen ronde 2

Vanavond werd de schaakavond rond kwart over 9 verstoord door een zolderbrand in een leegstaand pand aan de andere kant van de Pontanusstraat. Hierom hebben we het schaken bijna een half uur stilgelegd. Nadat de brandweer was gearriveerd en de ergste vlammen gedoofd had konden we weer verder, al bleef er natuurlijk afleiding door de verdere bluswerkzaamheden.

Interne Competitie weer van start

Vanavond is de interne competitie weer begonnen. Met maar liefst 21 aanwezigen absoluut een goed begin van de competitie. Omdat we volgens het Keizer-systeem spelen begonnen we meteen met spannende partijen. Misschien dat dat ook de reden was van het hoge aantal remises op de bovenste 5 borden. Alleen Marina wist te winnen.