Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Knappe prestatie Tim Vissers op SamSam-toernooi

Op het 18de SamSam toernooi heeft onze jeugdspeler Tim Vissers een fraaie prestatie neergezet.

Succes voor BSV Jeugd in de Limburgse Grand Prix

De investeringen in de jeugdopleiding beginnen zijn vruchten af te werpen. Er waren meerdere successen de noteren in de eindstand van de jeugd grand-prix.

JGP: Herfsttoernooi in Tegelen 2022

Seizoen afsluiting 2021-2022

Vigo jeugdkampioen seizoen 2021-2022

Wij zijn geslaagd! Stappenexamens

JGP: SamSam in Klimmen

Stand jeugdcompetitie na ronde 3

JGP: Koningstoernooi in Blerick

Stand van zaken bij de jeugd

JGP: 28e Koningstoernooi in Blerick

Avondje Jeugd

JGP: Theo van Spijk toernooi in Venlo

Blerick Pawns: Arena 19

Blerick Pawns: Arena 18

JGP: Herfsttoernooi in Tegelen

De jeugd begint weer 10 september

Een avondje jeugd

Oud

De jeugd schaakt weer fysiek!

Blerick Pawns: Arena 17

Blerick Pawns: Arena 16

Blerick Pawns: Arena 15

Blerick Pawns: Arena 14

Blerick Pawns: Arena 13

Blerick Pawns: Arena 12

Jeugd update plus een mooie mat

De jeugd is weer begonnen!

Jeugd seizoenafsluiting 2019/2020

BSV jeugd staat in de krant!

NK FGH Online met Julian

Blerick Pawns: Arena 11

Blerick Pawns: Arena 10

Limburgse Jeugd Grand Prix beëindigd

Blerick Pawns: Arena 9

Blerick Pawns: Arena 8

Blerick Pawns: Arena 7

Blerick Pawns: Arena 6

Blerick Pawns: Arena 5

Blerick Pawns: Arena 4

Blerick Pawns: Arena 3

Blerick Pawns: Arena 2

Blerick Pawns: 1ste Arena toernooi

Online schaakles voor de jeugd

28e Koningstoernooi gaat niet door!

JGP: SamSam toernooi in Klimmen

61e Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg

Jeugd kersttoernooi in Eindhoven

De jeugd tot dusver

Examens Opstapje 1 en Stap 1

JGP: SamSam toernooi in Stein

Interne Competitie Jeugd: Ronde 06

Week van Respect

Interne Competitie Jeugd: Ronde 06

Interne Competitie Jeugd: Ronde 05

JGP: Herfsttoernooi in Tegelen

Interne Competitie Jeugd: Ronde 04

Interne Competitie Jeugd: Ronde 03

Interne Competitie Jeugd: Ronde 02

Interne Competitie Jeugd: Ronde 01

De Blerickse Schaakjeugd is weer begonnen!

Dimitri geslaagd voor stap 6

Ons lid Dimitri ten Have heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door zijn diploma voor stap 6 te behalen. Stap 6 is de laatste stap van de stappenmethode ontwikkeld door Rob Brunia en Cor van Wijgerden.

De jeugd begint op vrijdag 23 augustus!

Afsluiting jeugdseizoen 2018-2019

Nieuwe Jeugdclubkampioen

22 juni was het dan de laatste schaakochtend op zaterdag. Volgend seizoen gaat de jeugd immers alleen verder op de vrijdagavond. Het was nog wel een spannende ochtend, want vandaag zou namelijk bekend worden wie er zichzelf jeugdclubkampioen mocht gaan noemen.

Schaakexamens jeugd

Op 25 mei was het dan weer tijd voor de jaarlijkse examens. Dit keer mochten er 4 jeugdleden op examen, 3 in stap 2 en 1 in stap 3. In de weken voor het examen was er door een aantal jeugdleden nog maar eens extra geoefend, want die proefexamens waren helaas niet bij iedereen meegevallen.

Eindstand Jeugd Grand Prix 2018-2019

BSV zet jeugdschaak in Blerick op de kaart!

De jeugd schaakt op de vrijdagavond!

Theo van Spijk Jeugdtoernooi 2019

De jeugd komt eraan!

Basisschool Natuurlijk! te Blerick

JeugdschaakVenlo-Blerick.nl

Burendag 2018

De jeugd heeft de toekomst

Examens jeugdleden

Vandaag mochten er wel liefst 4 van onze leden op examen gaan.

Geslaagde examens jeugd

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover. 2 jeugdleden hadden weer voldoende kennis om op examen te mogen gaan.

Dimitri ten Have in actie op het NK-jeugd

Tegelen levert al jaren velen schaaktalenten af zoals Max Warmerdam en Siem van Dael en nu ook Dimitri Ten Have die sinds een paar maanden bij ons intern meespeelt.

Koningstoernooi afgelast

Doordat er dit jaar geen geschikte locatie is gevonden om ons jaarlijkse Koningstoernooi te organiseren, zien wij ons als organisatie genoodzaakt om dit jaar het toernooi niet door te laten gaan. Volgend jaar hopen wij jullie natuurlijk weer allemaal als vanouds te kunnen begroeten.

Examens jeugdleden

Vandaag deden maar liefst 3 jeugdleden examen.

Jeugdtoernooi Velden

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse jeugdtoernooi van Velden weer plaats, het Antoon Holla toernooi. Doordat dit toernooi een andere opzet heeft, dan de doorsnee jeugdtoernooien, is dit een ideaal toernooi voor beginnende schakers.

Jeugdkampioen 2015-2016

Afgelopen zaterdag was het zover: de laatste lesdag van seizoen 2015-2016. Het was tevens ook de laatste speeldag van de competitie. Bij het kampioenschap stond Viet er iets beter voor dan zijn broertje Hoang, maar wist hij die voorsprong ook vast te houden?

Examens jeugd

Op zaterdag 27 februari was het voor 3 van onze jeugdleden zo ver: hun eerste schaakexamen. Nadat ze 2 weken eerder met succes een proefexamen hadden afgerond en we in de week voor het examen nog wat extra stof hadden herhaald, waren ze er helemaal klaar voor.

Limburgs jeugdkampioenschap

In het weekend van 23 en 24 januari vonden de Limburgse Kampioenschappen voor de jeugd weer plaats. Van onze eigen club deden er 4 jeugdleden mee aan dit toernooi.

Start Jeugd op 5 september

Het seizoen 2014-2015 was een erg geslaagd seizoen voor onze jeugd. Een aantal leden hebben deelgenomen aan toernooitjes in de buurt, waaronder ons eigen Koningstoernooi. En ook de deelname aan de Limburgse Kampioenschappen was succesvol. Hoang Vu Dac heeft door zijn 2e plaats hierbij mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Examens jeugdleden

Gisteren gingen 2 van onze jeugdleden op examen. Voor deze gelegenheid gingen ze in plaats van naar het vertrouwde VOC naar de Glazenap in Tegelen. Hier deden ze examen samen met de Tegelse jeugd.

NK categorie E in Waalwijk

Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april vonden de Nederlandse kampioenschappen voor de E weer plaats. Dit jaar mochten er, dankzij hun goede resultaat bij de regionale bond, zelfs 2 BSV-leden aan deelnemen: Alexander Rutten en Hoang Vu Dac.

Antoon Holla jeugdtoernooi

Afgelopen zaterdag werd het tweede jeugdtoernooi in onze regio gespeeld; het Antoon Holla toernooi. Ditmaal deden 4 leden van onze club mee: ons dubbellid Alexander Rutten, onze ervaren jeugdtoernooi-spelers Viet en Hoang Vu Dac en Tobias Duijs. Voor Tobias was het het eerste jeugdtoernooi waar hij aan meedeed. Het Antoon Holla jeugdtoernooi speelt zich alleen 's middags af, zodat het een ideaal toernooi is om eens te proeven hoe zo'n jeugdtoernooi er nou eigenlijk aan toe gaat.

Herfsttoernooi Tegelen

Afgelopen zondag werd het eerste jeugdtoernooi van dit seizoen weer gespeeld; het Herfsttoernooi in Tegelen. Van onze club deden 3 leden mee: Viet en Hoang Vu Dac en ons dubbellid Alexander Rutten.

Start seizoen jeugd

Na een lange zomervakantie was dan ook voor de jeugd het nieuwe seizoen weer begonnen. Bijna iedereen wist zijn weg te vinden naar onze mooie nieuwe locatie, het Vossener Ontmoetingscentrum.

Seizoensafsluiting Jeugd

Afgelopen zaterdag was de seizoensafsluiting van de jeugd. Zoals elk jaar zoeken we weer een leuke activiteit uit om te gaan doen en dit jaar gingen we naar DippieDoe in Best.

3 geslaagden!

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver, alle jeugdleden die een stap helemaal doorgewerkt hadden, konden examen doen.

Van Spijktoernooi

Zondag 16 maart was weer het jaarlijkse van Spijk toernooi in Venlo. Net zoals vorig jaar, deden ook dit jaar 2 van onze jeugdleden mee.

Laatste ronde regiocompetitie

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver: de laatste ronde van de regiocompetitie. Ondanks de nogal tegenvallende deelnemersaantallen, is het toch nog een spannende strijd geworden. Waar het bij het schaatsen in de Adler Arena vooraf al duidelijk was wie er met goud naar huis zou gaan, was dat bij het schaken in ’t Ald Weishoes nog lang niet duidelijk. In de categorie stap 3 en hoger moest de uiteindelijke eindstand zelfs worden gebaseerd op weerstandspunten en Sonneborn-Berger punten.

Viet en Hoang op het PJKL

Zoals gebruikelijk vonden de persoonlijke jeugdkampioenschappen van Limburg weer plaats tussen Kerst en Nieuwjaar. Om het aantal deelnemers wat te vergroten is het aantal speeldagen wel ingekort ten opzichte van voorgaande jaren. De A, B en C categorieën begonnen al op vrijdagavond. De overige categorieën hoefden alleen op zondag 29 december aan te treden. Van onze eigen club deden twee jeugdleden mee. Viet speelde in de D en Hoang in de F.

Nieuwe Jeugdkampioen: Elian Geurts

Afgelopen zaterdag 15 juni was het dan weer zo ver: het jaarlijkse jeugdclubkampioenschap. Helaas konden niet al onze jeugdleden deelnemen op deze dag, maar met 7 deelnemers beloofde het toch een spannende strijd te worden.

Examens succesvol

Op zaterdag 25 mei was er weer de mogelijkheid voor onze jeugdleden om deel te nemen aan het stappenexamen.

Van Spijk-toernooi

Afgelopen zondag, op 14 april, vond het jaarlijkse van Spijk toernooi plaats in Venlo. Helaas viel het aantal deelnemers (33) voor de organisatie wat tegen, waarschijnlijk door het mooie weer. Maar voor de schakers die wel de weg naar gemeenschapshuis d’n Dörpel hadden weten te vinden, was het weer een erg leuke schaakdag.

Eindronde regiocompetitie

Vandaag werd dan alweer de 5de en tevens de laatste ronde van de regiocompetitie gespeeld. Helaas was de opkomst dit keer een stuk lager dan bij de vorige keer, maar niettemin konden er een aantal leuke partijen gespeeld worden.

Verslag PJKL

Vandaag, zondag 30 december, was de laatste speeldag van de Persoonlijke Kampioenschappen voor de Jeugd. Dit jaar werden deze kampioenschappen georganiseerd door de Tegelse Schaakvereniging. Door het beperkte aantal deelnemers van voorgaande jaren, was het aantal speeldagen voor de deelnemers beperkt tot ten hoogste 3. De lagere leeftijdsgroepen (t/m 12 jaar) speelden zelfs alleen de laatste dag.

Verslag van de geslaagde schaakchallenge!

Foto's schaakchallenge deel 1

Volledige zip met high-quality foto's

Foto's schaakchallenge deel 2

Volledige zip met high-quality foto's

Foto's schaakchallenge deel 3

Volledige zip met high-quality foto's

1e ronde regiocompetitie

Vandaag was alweer de 1e ronde van de regiocompetitie. Dit is een gezamenlijke competitie voor jeugdleden van de schaakclubs Blerick, Horst, Velden en Venlo.

Inschrijven 21ste Koninginnetoernooi nu mogelijk

Op 29 april organiseert de BSV alweer het 21ste koninginnetoernooi. Wij hopen ook dit jaar weer vele jeugdige schakers te mogen begroeten!

Verslag van Spijktoernooi Venlo

Ons eigen jeudlid Viet heeft op zondag 15 april 2012 zijn eerste jeugdtoernooi gespeeld.

Eindstand Koninginnetoernooi

Vanwege de meivakantie was de opkomst bij het Koninginnetoernooi dit jaar lager dan gebruikelijk. Vandaar dat enkele groepen gecombineerd konden worden. Uiteindelijk is gespeeld met stap 1 tot en met 3 in een groep, en stap 4 en 5 in een groep. Er zijn echter evengoed prijzen voor de bovenste drie in alle stappen. In de eindstand die hieronder is te vinden staat de stap tussen haakjes voor de naam van de spelers. Wie prijs had kan dus even puzzelen zijn...

Twintigste internationale koniginnetoernooi 1 mei!

Voor aanmelden zie bovenin het menu. Hieronder volgt meer informatie

4 jeugdleden BSV halen examen!

Afgelopen zaterdag waren de examens in Venlo met daarbij succes voor de jeugdleden van de Blerickse Schaakvereniging.