Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Uitslagen ronde 6 BSV Open

Jose Alonso heeft een grote stap gezet richting zijn eerste eindzege van het BSV Open. Hij speelde met zwart na een lang gevecht remise tegen Dirk Bergmans en sloeg zo deze directe aanval af.

Uitslagen ronde 4 BSV Open

Marcel Harff had een bye opgenomen. Jose Alonso won de topper tegen Peter Schoeber en is nu de enige met 4 uit 4.

Uitslagen ronde 1 BSV Open

Het BSV Open kende een succesvolle start met 40 deelnemers.

Definitieve speeldata BSV Open, start 20-11!

Alle data voor het BSV open zijn inmiddels in overeenstemming met 't Raodhoes vastgelegd. We hebben dus de beschikking over zaal 3. We hopen dit jaar dmv van meer reclame op nog meer deelnemers!

Seizoen start 28 augustus met Sjef Senden toernooi

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Zoals gebruikelijk start dit met het Sjef Senden toernooi. Zoals bekend is dit toernooi vernoemd naar ons veel te vroeg overleden club-icoon!

Kalender gepubliceerd: Voorlopige data BSV Open

De kalender voor zowel de jeugd als de volwassenen is gepubliceerd. De volwassenen beginnen traditioneel met het Sjef Senden toernooi op maandag 28 augustus. De jeugd start de vrijdag erop op 1 september.

Eugen Heinert winnaar BSV Open

Doordat Peter Schoeber koploper Niek Philipsen wist te verslaan zijn er maar liefst 5 spelers op 5 punten geëindigd. Achter de komma bleek het dan toch ratingfavoriet Eugen Heinert te zijn die het toernooi heeft gewonnen.

Uitslagen ronde 6 BSV Open

Ronde 6 van het BSV Open is gespeeld. Koploper Niek Philipsen liet een halfje liggen waardoor de strijd weer helemaal open ligt. Hij ligt nog wel op pole-position en is bij winst in de laatste ronde zeker van de eindzege.

Aankomende zondag koningstoernooi

Aankomende zondag is weer ons traditionele Koningstoernooi. Dit toernooi maakt deel uit van de Jeugd Grand Prix. Om 11.00 gaat de zaal open en inschrijven kan tot 11.30.

Indeling ronde 5 BSV Open

De indeling voor het BSV Open is bekend. Navigeer hiervoor naar het kopje competitie en kies voor BSV Open. Of ga rechtstreeks via onderstaande link:

Uitslagen ronde 3 en 4 BSV Open

Ronde 4 van het BSV Open is gespeeld. Het is nog reuze spannend, de eerste 7 spelers staan binnen een half punt van elkaar. 3 spelers staan bovenaan met 3,5 uit 4 partijen.

Uitslagen ronde 2 BSV Open

Ronde 2 van het BSV Open is gespeeld. Ditmaal met wel al enkele verrassingen.

BSV Open van start gegaan met 37 deelnemers

Het BSV open is van start gegaan met 37 deelnemers. De eerste ronde is traditioneel een David tegen Goliath. Het was op een aantal borden erg spannend, maar uiteindelijk wist Goliath overal stand te houden.

Definitieve speeldata BSV Open bekend!

De definitieve speeldata voor het BSV Open voor het seizoen 2022/2023 zijn bekend!

Zeer geslaagd internationaal Sjef Senden toernooi!

Het seizoen is afgelopen maandag weer traditioneel geopend met het traditionele Sjef Senden toernooi ter ere van ons te vroeg overleden club-icoon.

Siem van Dael wint toernooi in Uppsala

Max Warmerdam wint Sjef Senden toernooi in stijl

Als opening van het schaakseizoen speelden wij gisteren zoals altijd het Sjef Senden toernooi. Ditmaal alleen online vanwege de Corona. Volgende week zullen wij weer echt gaan schaken in 't Raodhoes.

Maandag en woensdag weer online toernooien

Siem van dael wint na maandag ook op woensdag

Het tweede toernooi deze week is gewonnen door Siem van Dael. Hij behaalde een 100% score.

Siem van Dael en Sjoerd Plukkel winnen online

Jullie hadden nog een tweetal uitslagen tegoed.

BSV Open afgebroken

Door de inmiddels welbekende omstandigheden heeft het bestuur van de BSV besloten het BSV-open per direct af te breken en dit jaar geen winnaar uit te roepen.

Gezellig en geslaagd Fisher Random toernooi

Voor de liefhebbers hebben we een Fisher Random toernooi gespeeld. Dit wil zeggen dat de startpositie van het schaakspel volledig willekeurig is en theoretische kennis daarbij in de prullenbak kan.

22 Deelnemers bij 2de online toernooi op clubavond

Ook de tweede avond ter vervanging van de clubavond was een groot succes met wederom 22 deelnemers. Positief was dat er ook veel nieuwe namen meededen deze keer. De online club is inmiddels al gegroeid tot liefst 38 man!

Blerick Bishops van start gegaan!

In tijden van de corona-crisis hebben we ons heil online gezocht! We hebben een online club opgericht met de niet te missen naam: De Blerick Bishops.

Uitslagen ronde 4 BSV Open

Mart Nabuurs heeft voorlopig de macht gegrepen bij het BSV Open. Hij is de enige speler die na 4 ronden nog de volle score heeft. Marcel Harff en Siem van Dael hebben welliswaar ook nog niets laten liggen met schaken, maar beiden hebben reeds eenmaal een bye opgenomen.

Marcel Harff en José Alonso actief in Spanje

Het voornemen is om in het nieuwe jaar jullie meer op de hoogte te houden van de schaakactiviteiten van onze leden op toernooien. Zo spelen Marcel Harff en Jose Alonso momenteel mee op het sterk bezette toernooi Roquetes de Mar Open in Zuid-Spanje.

Max Warmerdam winnaar Kersttoernooi

Met 7 uit 7 is Max Warmerdan overtuigend winnaar geworden van het jaarlijkse Kersttoernooi van de BSV. Hij bleef Egbert Clevers (6/7) en Henk van Gool (5/7) voor.

Blericks succes op Witte Kerst-Toernooi Boxmeer

Op het 'Witte Kerst Toernooi' in Boxmeer was Blerick dit jaar vertegenwoordigd met 3 man en deze vielen allemaal in de prijzen.

Kersttoernooi!

De maandag voor Kerst vindt traditioneel ons Kersttoernooi plaats, zo ook dit jaar!

Uitslagen ronde 3 BSV open

Na 2 ronden hebben enkel Siem van Dael en Mart Nabuurs nog 3 uit 3. Ze versloegen respectievelijk Dennis Liedmann en Dirk Bergmans. Marcel Harff, die een halfje mist vanwege een opgenomen bye in ronde 2, maakte indruk door in 13 zetten met zwart van Peter Schoeber te winnen.

Indeling ronde 2 BSV open

De indeling voor ronde 2 van het BSV Open is bekend:

Geen verrassingen bij ronde 1 BSV Open

Het BSV Open is van start gegaan met 38 deelnemers. Er werden 17 partijen gespeeld welke alles de verwachte uitkomst hadden qua ratingverhouding. 4 spelers hadden een bye opgenomen.

BSV Open 2019/2020: indeling ronde 1

Speeldata BSV Open 2019/2020

BSV Blitz avond 5/5

BSV Blitz avond 4/5

Jose is met een score van 5.5 uit 7 winnaar geworden van de 4de avond van het BSV Blitz. Ondergetekende had zichzelf al uitgeschakeld na een start van 1 uit 3 waardoor Jose zich zelfs een nederlaag kon permiteren in de laatste ronde. Jan op de Laak werd erg knap 2de.

Zuid-Limburgse hegemonie LiSB Rapid doorbroken

Blerick is de trotse winnaar geworden van de LiSB Rapidcompetitie 2018/2019. De finaleronde die traditioneel gehouden wordt in Voerendaal op de woensdag voor Hemelvaartsdag werd Blerick eerste voor de teams van DJC en Maastricht.

Verslag & Foto's Koningstoernooi

Op zondag 5 mei was het dan weer zover: tijd voor ons jaarlijkse Koningstoernooi. De dagen voor het Koningstoernooi zagen we het aantal aanmeldingen al enorm toenemen, maar ook op de dag zelf kwamen er nog nieuwe aanmeldingen binnen. Zo begonnen we het Koningstoernooi met maar liefst 79 deelnemers! Zo konden we spelers in 4 verschillende leeftijdsgroepen waardoor iedereen wel een flink aantal leuke partijen kon gaan spelen.

Indeling ronde 7 BSV Open

Eindstanden 27e Koningstoernooi

Het Koningstoernooi was dit jaar een enorm groot succes. Er deden wel liefst 79 deelnemers mee. Hierbij alvast de eindstanden van het Koningstoernooi. Later volgen nog foto's en een uitgebreider verslag.

27ste Koningstoernooi

Op zondag 05 mei vindt het 27ste Koningstoernooi plaats.

Uitslagen ronde 5 BSV Open

2 koplopers na ronde 4 BSV Open

Na ronde 4 in het BSV Open is het nog immer razend spannend. Jose en Roland gaan aan kop met 3,5 uit 4 punten. Gevolgd door liefst 8 spelers met 3 uit 4!

Kersttoernooi 2018!

Uitslagen ronde 3 BSV Open

Mooi combinaties, bizarre wendingen, meerdere remiseaanboden in gewonnen stellingen. Het was weer een mooi schaakavondje. Nadat de stofwolken zijn opgetrokken valt te zien dat enkel Roland van Vliembergen en José Alonso nog 3 uit 3 hebben gevolgd door een groepje met 2,5 uit 3.

BSV Open ronde 2

Indeling ronde 2 BSV Open

De indeling voor de 2de ronde van het BSV Open is bekend. Na deze ronde kunnen we voorzichtig al eens een stand opmaken om te zien wie er goed is gestart en wie er een inhaalslag te wachten staat.

Indeling ronde 1 BSV open

De nieuwe editie van het BSV Open gaat weer van start. We hebben dit jaar voorlopig 42 deelnemers maar instromen kan altijd nog.

BSV Open 2018-2019

Over een kleine 3 weken gaan we weer van start met het BSV Open. Het is alweer de 6de maal dat dit toernooi plaatsvindt in het hartje van Blerick. Afgelopen editie werd gewonnen door Eugen Heinert. Daarvoor waren de winnaars Roland van Vliembergen (1x) en Henk van Gool (3x).

Blericks succes bij het Venloos zomersnelschaak

Traditioneel zijn er elk jaar veel deelnemers van de BSV aan het zomersnelschaaktoernooi in Venlo. Zo ook dit jaar en niet zonder succes!

Maarten Toll winnaar Sjef Senden toernooi

Het jaarlijkse seizoen is traditioneel begonnen met het Sjef Senden toernooi. Met groot vertoon van macht heeft Maarten Toll de toernooiwinst gepakt. Hij liet slechts een halfje liggen en bleef Peter Schoeber zo een half punt voor. Met 5 uit 7 werd Dirk Bergmans 3de.

Blerick Limburgs Kampioen snelschaken voor teams

De Blerickse SV is weer een Limburgse titel rijker. Ditmaal werd de titel Limburg kampioen snelschaken voor teams binnen gehaald in het zonnige Klimmen. Onder bezielende leiding van IM Marcel Harff die 16 uit 16 scoorde werd het eerste team ongeslagen kampioen.

Uitstekende resultaten BSV-ers bij Limburg Open

Ditmaal speelden liefst 8 spelers van de BSV mee aan het officiële Limburgse kampioenschap en met 2 Limburgse kampioenen en een tweetal 2de plaatsen kunnen we wel stellen dat we goed vertegenwoordig waren.

Eugen Heinert winnaar BSV Open 2017/2018

Ratingfavoriet Eugen Heinert heeft zijn status waar gemaakt en zich gekroond tot winnaar van het BSV Open. Hij won in de laatste ronde van Dennis Liedmann en concurrent Roland van Vliembergen speelde remise tegen Niek Philipsen.

Indeling ronde 7 BSV Open

De indeling voor de laatste ronde van de BSV Open 2017-2018 is bekend.

Uitslagen Koningstoernooi

2 Dagen na Koningsdag, op zondag 29 april werd ons jaarlijkse Koningstoernooi weer georganiseerd, met dit jaar maar liefst 46 deelnemers. Dit jaar voor het eerst in het Raodhoes. Volgens mij kunnen we het er wel over eens zijn dat het een zeer geschikte locatie was. De spelers hebben gespeeld in 3 groepen, verdeeld over 2 zalen. Ondertussen was er voor de ouders en begeleiders volop ruimte in de Foyer.

26ste Koningstoernooi (Jeugd GP)

Aanstaande zondag 29 april 2018 organiseert de BSV weer haar jaarlijkse Koningstoernooi.

Uitslagen ronde 6 BSV Open

Met enige vertraging vanwege de geboorte van mijn dochter Julia hieronder de uitslagen en de stond m.b.t. ronde 6 van het BSV Open. De laatste ronde staat voor 14 mei op het programma.

Shamkir Chess 2018

Jan op de Laak "still going strong"

28ste Paasrapid Leopoldsburg te Heppen, België

Uitslagen ronde 5 BSV Open

Roland en Eugen aan kop met 4.5 en zullen vermoedelijk volgende ronde tegen elkaar spelen!

Indeling BSV Open ronde 5 volgt maandagmorgen

De indeling is dan eindelijk bekend!

Uitslagen ronde 4 BSV Open

Ronde 4 is gespeeld. Het was een gezellige en spannende avond. Maarten Toll liet dan toch zijn eerste halfje liggen, maar zal desalniettemin tevreden terugkijken op zijn remise tegen Eduard Coenen.

Tata Steel Chess 2018

Uitslagen ronde 3 BSV Open

Na ronde 3 is er nog 1 speler met een 100% score: Maarten Toll. Hij wordt op de hielen gezeten door 6 spelers die slechts een half punt hebben laten liggen: Roland van Vliembergen, Eduard Coenen, Dirk Bergmans, Niek Philipsen, Jose Alonso en Eugen Heinert.

Indeling ronde 3 BSV Open

De indeling voor ronde 3 van het BSV Open is bekend:

Kersttoernooi

Het jaarlijkse Kersttoernooi was dit jaar erg goed bezocht met welliefst 27 deelnemers. Hierbij alvast de eindstand. Een uitgebreider verslag en een aantal foto's zullen later volgen.

Ronde 3 BSV Open AFGELAST

Indeling ronde 3 BSV Open

Aankomende maandag staat ronde 3 van het BSV open op het programma. Er zijn voorlopig 5 spelers met 2 uit 2.

Ronde 2 BSV open

Uitslagen ronde 2 van het BSV Open 2017/2018.

Uitslagen ronde 1 BSV Open

Het aantal deelnemers ligt inmiddels op 40. Enkele herindelingen maar degenen die het betreft zijn hiervan op de hoogte.

BSV Open 2017-2018

Over een kleine 3 weken gaan we weer van start met het BSV Open. Het is alweer de 5de maal dat dit toernooi plaatsvindt in het hartje van Blerick. Afgelopen editie werd verrassend maar verdiend gewonnen door Roland van Vliembergen. De eerste 3 edities waren een prooi voor Henk van Gool.

FM Marcel Harff winnaar Sjef Senden toernooi

Het seizoen in Blerick is traditioneel weer geopend met het Sjef Senden toernooi. Met liefst 3 spelers met een elo van 2300+ was het een sterk bezet toernooi.

Start nieuwe seizoen op maandag 28 augustus

Aankomende maandag 28 augustus starten we weer met een fris nieuw seizoen bij de BSV. Zoals de laatste jaren gewoonlijk starten we met het Sjef Senden toernooi.

40ste Eastman Open van Gent

Liefst 13 deelnemers van de BSV aan het Rabo Open

Zoals elk jaar doen er weer veel BSV-ers mee aan het Rabo open. Dit jaar zijn het er liefst 13 en wel de volgende namen:

Roland van Vliembergen winnaar BSV open!

Waar vooraf Jose Alonso en Niek Philipsen de grootste kans op de eindzege werden toegedicht is Roland van Vliembergen er toch wel enigszins verrassend met de titel vandoor gegaan.

Indeling ronde 7 BSV open

Aankomende maandag staat de laatste ronde van het BSV open op het programma. Het beloofd een ultieme ontknoping te worden want de 4 kanshebbers spelen op de bovenste 2 borden tegen elkaar.

Uitslagen en stand na ronde 6 BSV open

Gisteren is de op een na laatste ronde gespeeld en de strijd om de eindoverwinning is spannender dan ooit. Niek Philipsen liet een halfje liggen tegen Simon Plukkel en Jose Alonso wist zijn partij tegen Rob Haarsma wel te winnen. Beiden gaan nu met 5 uit 6 aan kop.

Uitslagen ronde 5 BSV Open

Indeling ronde 5 BSV Open

Onderstaand de indeling van het BSV open voor ronde 5. Bij wijze van hoge uitzondering hebben Jose en Niek hun pot vooruit gespeeld zodat Jose maandag voor BSV 2 vooruit kan spelen in de externe competitie.

Uitslagen ronde 4 BSV Open

Afgelopen maandag is ronde 4 van het BSV Open gespeeld. Niek Philipsen gaat alleen aan kop met een score van 100%! Hij wordt nog op de hielen gezeten door Jose Alonso met 3,5 en Peter Schoeber en Henk van Gool met elk 3 punten

BSV Open ronde 4

Tata Steel Chess 2017

Stand BSV Open na ronde 3

De stand van het BSV Open hadden jullie nog van me tegoed.

Uitslagen ronde 3 BSV Open

Gisteren is ronde 3 gespeeld van het BSV Open. Zie hieronder de uitslagen. Stand volgt nog.

Kersttoernooi

Op 19 december werd ons jaarlijkse Kersttoernooi gespeeld. En ook ditmaal was er weer een goede opkomst met enkele invités en een hoop eigen leden. Hieronder volgt alvast de eindstand. Later zullen nog enige foto's volgen.

Uitslagen ronde 1 BSV Open

Het BSV Open is weer van start gegaan. Ondanks dat de uitslagen weinig verrassingen doen vermoeden moesten de ratingfavorieten toch flink aan de bak.

Gewijzigde speeldata BSV Open

Door omstandigheden is het erbij ingeschoten reclame te maken voor het BSV Open. Uiteraard willen we dit fantastische toernooi wel doorgang laten vinden.

Eindstand Sjef Sendentoernooi 2016

Gisteravond werd het Sjef Sendentoernooi gehouden, ons traditionele begin van het nieuwe seizoen. De opkomst was best goed met 21 deelnemers. Behalve onze eigen leden waren er ook een paar spelers van de Venlose Schaakvereniging naar het Raodhoes gekomen.

39ste Eastman Open van Gent

Een paar keer per jaar trekken een aantal BSV schakers erop uit om aan een toernooi mee te doen. Tata Steel is zo'n toernooi waar ieder jaar aan wordt meegedaan en dit jaar wilde we Gent een keer uitproberen.

Een hart onder de riem

S.V. Gardé Rapid schaaktoernooi 2016 (18 juni)

Wie heeft er zin om mee te doen aan het Rapidtoernooi te Soerendonk (Noord-Brabant) volgende week zaterdag (18-06)?

Eindstanden Koningstoernooi 2016

Afgelopen zaterdag werd ons jaarlijkse Koningstoernooi georganiseerd op een nieuwe locatie. Ondanks de meivakantie, en ondanks het gelijktijdig georganiseerde NK hadden we toch een redelijke opkomst. Foto's van het toernooi zijn te vinden via deze link en de standen volgen hieronder.

Zaterdag 30 april: 25e Koningstoernooi

Nog maar een paar dagen en dan is het zover: het 25e Koningstoernooi. Meld je dus snel nog aan!

Henk van Gool wederom winnaar BSV Open

Henk van Gool wist ook zijn laatste partij te winnen tegen Marina van Vliembergen en heeft met 6,5 uit 7 de concurrentie ruim achter zich gelaten.

Indeling ronde 7 BSV Open

Aankomende maandag staat alweer de laatste ronde van het BSV Open op het programma!

Zaterdag 30 april: 25e Koningstoernooi

Over een paar weken vindt het Koningstoernooi weer plaats. Meld je dus snel aan!

Uitslagen Ronde 6 BSV Open

Gisteren stond de voorlaatste ronde van het BSV open op het programma.

Indeling Ronde 6 BSV Open

Maandag staat de voorlaatste ronde van het BSV Open op het programma.

Uitslagen Ronde 5 BSV Open

Indeling Ronde 5 BSV Open

Maandag staat het topduel tussen Henk van Gool en Dirk Bergmans op het programma. Neemt Henk een voorschot op de titel of komt er dit jaar een andere winnaar?

Uitslagen Ronde 4 BSV Open

Indeling Ronde 4 BSV Open

Ronde 4 van het BSV Open staat alweer voor de deur. Hieronder kunt u de indeling vinden.

Kersttoernooi

Ook dit jaar hebben we weer een gezellig kersttoernooi georganiseerd als afsluiting van het jaar. Volgende week is het geen schaken; 4 januari gaan we weer verder met de interne competitie.

Hieronder volgt alvast de eindstand. Later zullen ook nog een aantal foto's volgen.

Uitslagen Ronde 3 BSV Open

Indeling Ronde 3 BSV Open

Aankomende maandag is het weer zover! Ronde 3 van het BSV open. Nog 6 spelers op een 100% score, wie haakt er af en wie haakt er aan....

Niek en Simon goes Den Haag

In het weekend van 20-22 november werd in Den Haag het 12de Haags Weekendtoernooi gespeeld. Sterk gekozen naam voor dit toernooi.

Uitslagen Ronde 2 BSV Open

Gisteren is de tweede ronde van het BSV open gespeeld. Enkele in het oog springende resultaten zijn de remise van Peter Smith tegen Paul van der Wouw en de remise van Mari Jacobs tegen Niek Philipsen.

Indeling Ronde 2 BSV Open

Ronde 2 van het BSV Open staat alweer op het programma. Met 16 partijen op het programma beloofd het weer een gezellige avond te worden!

Uitslagen eerste ronde BSV Open

Gisteren zijn we van start met met de derde editie van het BSV Open. Met 36 deelnemers is het een goed bezette editie.

Analyse schaakpartij Martijn - Shirov, Skopje

Indeling Ronde 1 BSV Open

Aankomende maandag start de derde editie van het BSV Open. De eerste twee edities werden beiden gewonnen door Henk van Gool.

Martijn Dambacher remise tegen Alexei Shirov

Speeldata BSV Open bekend

Ook dit jaar spelen we in Blerick uiteraard weer om het open kampioenschap.

Eindstand Sjef Sendentoernooi

Ondanks het slechte weer is ook dit jaar ons openingstoernooi, het Sjef Sendentoernooi weer een heel gezellige avond geworden.

Aankomende maandag opening seizoen

Aanstaande maandag 31 augustus gaan we weer van start met het nieuwe seizoen.

Team Dirk-Maria glorieuze winnaars ZALT-toernooi

Afgelopen donderdag stond in Venlo het ludieke ZALT-toernooi (ZAndLoperToernooi) op het programma. De Blerickse combinatie Dirk Bergmans en Maria Rahawadan bleek onverslaanbaar en won alle 5 ronden.

Fraaie resultaten Frank en Simon in Venlo

Wederom kunnen enkele fraaie resultaten van enkele BSV-ers bij het zomersnelschaak in Venlo noteren.

Simon etaleert topvorm bij externe toernooien

Voor Simon Plukkel komt het seizoen wellicht te vroeg ten einde.

Martijn Dambacher Limburgs kampioen!

Op het 9e BPB Limburg Open, tevens het 86e officiële Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond, heeft Martijn Dambacher zijn Limburgse titel met succes verdedigd!

Koningstoernooi een groot succes!

Afgelopen zondag was het weer tijd voor het jaarlijkse Koningstoernooi. Net zoals vorig jaar was er gekozen voor een indeling op leeftijd, zodat het toernooi een onderdeel is van de Limburgse Grand Prix cyclus.

Henk van Gool wederom winnaar BSV Open!

Henk van Gool heeft zich voor de tweede maal in evenveel edities van het BSV Open tot winnaar gekroond.

Eindstanden Koningstoernooi 2015

Het Koningstoernooi was dit jaar een groot succes met maar liefst 57 deelnemers. Een uitgebreider verslag zal nog volgen. Er staan inmiddels wel al een aantal foto's op onze blogspot site en de eindstanden volgen hieronder.

Indeling Ronde 7 BSV Open

19 april het 24ste internationale Koningstoernooi!

Over 1 week vindt het Koningstoernooi weer plaats. Meld je dus snel aan!

Schaakpartij ronde 6 B.S.V. Open

Er waren enthousiaste reacties over de schaakpartij van Maarten Toll en mij (Frank van Overbeek) van afgelopen maandagavond.

Uitslagen Ronde 6 BSV Open

Henk van Gool heeft in ronde 6 de leiding genomen in het BSV open.

Indeling Ronde 6 BSV Open

Uitslagen Ronde 5 BSV Open

Gisteren stond ronde 5 van het BSV open op het spel. Het was een gezellige avond en er werd flink gebuffeld achter het schaakbord.

Indeling Ronde 5 BSV Open

Aankomende maandag staat ronde 5 van het BSV open op het programma.

Lopers zijn sterker dan torens!

Uitslagen Ronde 4 BSV Open

Afgelopen maandag stond alweer ronde 4 van het BSV open op het programma.

Indeling Ronde 4 BSV Open

Aankomende maandag staat de 4de ronde van het BSV open op het programma.

Limburgse Kampioenschappen Jeugd

Op maandag 29 december 2014 werd het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg weer gespeeld. Ook dit jaar had de Tegelse Schaak Vereniging de organisatie op zich genomen.

Jan op de Laak neemt leiding in BSV Open

Na ronde 3 van het BSV open heeft Jan op de Laak nog als enige deelnemer een 100% score.

Indeling Ronde 3 BSV Open

Aankomende maandag staat ronde 3 op het programma van het Blerickse Open.

Uitslagen ronde 2 BSV Open

Gisteren is ronde 2 gespeeld in het BSV Open kampioenschap. Na deze ronden hebben nog 4 schakers een 100% score: Henk van Gool, Jan op de Laak, Marina van Vliembergen en ondergetekende.

Indeling Ronde 2 BSV Open

Morgen staat ronde 2 van het BSV open op het programma. Na ronde 1 zijn er 11 koplopers;-)

Uitslagen ronde 1 BSV Open

Afgelopen maandag is het BSV Open van start gegaan. Er zijn in totaal liefst 33 deelnemers.

Eindstand Open Noord-Limburgs Rapidkampioenschap

19 oktober jongstleden is weer het jaarlijkse Noord-Limburgs Rapidkampioenschap verspeeld.

Indeling Ronde 1 BSV Open

Aanstaande maandag gaan we van start met de tweede editie van het BSV open. Het deelnemersaantal staat op 31.

Aankondiging BSV Open en GP-Rapidtoernooi

Beste schaakliefhebber, graag uw aandacht voor de volgende 2 toernooien georganiseerd door de Blerickse Schaakvereniging.

Sjef Sendentoernooi 2014

Vanavond startten we ons seizoen wederom met een leuk snelschaaktoernooitje, wat ook bedoeld was voor de niet-leden. We hadden 19 deelnemers, iets minder als vorig jaar, maar dat maakte voor het succes van de avond niet veel uit.

Geslaagde eerste editie BSV Open ten einde!

Gisteravond werd de laatste ronde (ronde 7) van de eerste editie van het BSV Open verspeeld. Nadat Henk van Gool zich na 6 ronden al het gekroond tot winnaar lag de strijd voor de overige podiumplaatsen nog volledig open.

Verslag Koningstoernooi

Afgelopen zondag was het weer tijd voor het jaarlijkse Koningstoernooi (voorheen Koninginnetoernooi genoemd). In tegenstelling tot voorgaande jaren, was er ditmaal weer gekozen voor een indeling op leeftijd, zodat het toernooi ook weer een onderdeel kon zijn van de Limburgse Grand Prix cyclus.

Eindstand Koningstoernooi

Hieronder zijn alle eindstanden te vinden. De prijswinnaars zijn vetgedrukt. Verder was er ook een uitgebreide tombola. Foto's zijn op onze blogspot-site te vinden.

Indeling Ronde 7 BSV Open

Vanwege de Koningsdag een kort bericht!

27 april het 23ste internationale Koningstoernooi!

Op zondag 27 april organiseert de BSV weer haar jaarlijkse Koningstoernooi, tot vorig jaar beter bekend als het Koninginnetoernooi.

Henk van Gool Winnaar BSV Open!

Zoals de titel al zegt heeft Henk van Gool zijn favorietenrol bij deze eerste editie van het BSV Open meer dan waargemaakt. Afgelopen maandag won Henk ook zijn 6de partij en hij is door dit resultaat met nog een ronde te gaan al niet meer in te halen voor de concurrentie.

Indeling Ronde 6 BSV Open

Aankomende maandag 17 maart staat ronde 6 van het BSV Open op het programma. Bij winst is Henk van Gool een ronde voor het einde al zeker van de eindzege, aan Edwin Griesheimer de zware taak daar een stokje voor te steken.

Uitslagen ronde 5 BSV Open

In ronde 5 heeft Henk van Gool van de Venlose SV een voorschot genomen op de titel bij het BSV Open. Hij versloeg met de witte stenen Peter Schoeber en heeft met 5 uit 5 een gat geslagen van 1.5 punt op een zestal achtervolgers.

Indeling Ronde 5 BSV Open

Aanstaande maandag staat ronde 5 van het BSV Open op het programma. We mogen de computer weer dankbaar zijn voor een mooie indeling.

Tata Steel 3de ronde door Maarten Toll

Zoals elk jaar nemen we met een man of 6 weer met veel plezier deel aan de weekendvierkamp van het Tata Steel toernooi in Wijk aan Zee.

Uitslagen ronde 4 BSV Open

Gisteren waren we alweer toe aan ronde 4 van het BSV Open vooralsnog maakt Henk van Gool zijn favorietenrol volledig waar. Met de zwarte stukken versloeg hij Roland van Vliembergen, de enige andere speler dit tot op heden een 100% score kon noteren.

Een avondje schaken in Langenboom

Afgelopen weken kreeg ik enkele malen via onze secretaris of via andere paden een uitnodiging om mee te doen aan het Rappe Schakers Wis toernooi in.....Langenboom.

Indeling Ronde 4 BSV Open

Aanstaande maandag spelen we alweer ronde 4 van het BSV Open. Koplopers Roland van Vliembergen en Henk van Gool spelen tegen elkaar. Achtervolger Peter Schoeber speelt met de witte stukken tegen Nico van der Hoogt.

Uitslagen Kersttoernooi 2013

Maandag 23 december organiseerde de Blerickse Schaakvereniging wederom het jaarlijkse Kerst-invitatietoernooi. Met 20 deelnemers hadden we een mooie opkomst.

Een wijze les hoe het niet moet

Meestal worden hier de meest mooie overwinningen besproken. Hier een voorbeeld hoe het niet moet.

Uitslagen ronde 3 BSV Open

Afgelopen maandag is ronde 3 van het BSV Open verspeeld. Enkele leuke en verrassende uitslagen waren er wel te noteren. Na 3 ronden hebben alleen Roland van Vliembergen en Henk van Gool nog de maximale score

Partijfragment Roland-Niek

Leuke gedachtekronkel, maar helaas weet Fritz het weer beter.

Indeling Ronde 3 BSV Open

Aankomende maandag wordt alweer de 3de ronde van het BSV verspeeld. Er zijn nog 4 koplopers met 2 punten en die spe;en op de bovenste 2 borden tegen elkaar. Dit zijn onze local hero's Roland van Vliembergen tegen Niek Philipsen en Bill Kortenoeven tegen titelfavoriet Henk van Gool.

KO-beker en Rapidcompetitie LiSB

Een oproep vanuit de Limburgse bond!:

Uitslagen ronde 2 BSV Open

Hieronder volgen de uitslagen voor de 2de ronde van het BSV-Open. Wegens enkele problemen met de pc volgt de stand later. Hiervoor vragen wij uw begrip!

Indeling ronde 2 BSV Open

Aankomende maandag wordt de 2de ronde van het BSV Open verspeeld. Hier volgt alvast de indeling:

Joep Nabuurs winnaar open rapidkampioenschap

Afgelopen zaterdag is het jaarlijkse open Noord-Limburgse rapidkampioenschap verspeeld. Het deelnemeraantal viel met 28 wat tegen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Uitslagen ronde 1 BSV Open

Afgelopen maandag is het BSV Open van start gegaan met liefst 31 deelnemers. Er waren enkele zeer interessante partijen, maar uiteindelijk waren de meeste uitslagen toch volgens ratingverwachting.

Indeling Ronde 1 BSV Open

Aanstaande maandag gaan we van start met de eerste editie van het BSV open. Het deelnemersaantal staat op 31.

Aanmelding BSV Open sluit zaterdag 18.00 uur

Het is nog mogelijk tot aanstaande zaterdag 18.00 uur om je aan te melden voor het BSV Open.

Aankondiging BSV Open en GP-Rapidtoernooi

Beste schaakliefhebber, graag uw aandacht voor de volgende 2 toernooien georganiseerd door de Blerickse Schaakvereniging.

Uitslag eerste Sjef Senden toernooi

Het eerste Sjef Senden toernooi werd goed bezocht met maar liefst 26 deelnemers. Het werd dan ook vanzelfsprekend een gezellige avond.

Aanstaande maandag Sjef Senden toernooi

Uitbreiding Senioren Grand Prix

De Blerickse Schaak Vereniging organiseert op zaterdag 26 oktober het Open Noord-Limburgs rapidkampioenschap in het kader van de Senioren Grand Prix. Als de vijf Grand Prix-toernooi van afgelopen seizoen ook in het komende seizoen weer meetellen voor de Grand Prix, betekent dit dus een uitbreiding naar zes toernooien.

Verslag Koninginnetoernooi

Hieronder zijn alle eindstanden te vinden. De bovenste drie in alle categoriën hadden prijs. Verder was er ook een uitgebreide tombola.
Foto's zijn op onze blogspot site te zien.

Aankondiging Koninginnetoernooi

Op zaterdag 27 april a.s. organiseert de Blerickse Schaakvereniging weer het jaarlijkse Koninginnetoernooi voor de jeugd. Het toernooi wordt gehouden in het seniorcollege van het Blariacum te Blerick. Het toernooi begint om 10.30 uur, aanmelden in de zaal vanaf 09.45 uur.

Maarten Toll winnaar B-groep Limianz Rapid!

Maarten Toll heeft in de B-groep van het LimianZ Rapid Open van de Venlose SV gezegevierd!

Dirk Bergmans (mede)winnaar GP-toernooi in Bergen

Dit was het eerste toernooi van dit seizoen dat meetelde voor de Senioren Grand Prix Limburg.

Open Blericks Snelschaakkampioenschap

Het Open Blericks Snelschaakkampioenschap is dit jaar op overtuigende wijze gewonnen door Joep Nabuurs met 7 uit 7. Hieronder volgen nog een paar foto's en de eindstand.

10 september Open Blericks Snelschaakkampioenschap

Als opening van het seizoen organiseert de BSV elk jaar het Open Blericks Snelschaakkampioenschap. Vorig jaar werd dit toch wel verrassend gewonnen door Maarten Toll. Hopelijk kunnen we dit jaar weer veel deelnemers begroeten. Zie hieronder voor meer informatie:

Uitslagen en eindstand Venlo open

In de laatste ronde was het nog spannend voor Dirk en Maria. Dirk had moeten winnen om nog kans te maken op de toernooizege. Hij verloor echter kansloos van Geert Hovens en moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.

Uitslagen BSV-ers ronde 4 & 5 Venlo open

Hieronder volgen de uitslagen van onze leden:

Resultaten BSV-ers ronde 3 op het Rabo open

De 3de ronde van het Rabobank Open Kampioenschap van Venlo is gespeeld met daarin enkele bijzondere resultaten.

BSV-ers verrassen op het Rabo Open!

Zoals we het graag zien hebben enkele BSV-ers weer eens in positieve zin van zich laten spreken op het Rabo Open. Voor de grootste verrassing zorgden Axel Plate en Maria Rahawadan. Zij versloegen respectievelijk de op papier veel sterkere Karl Jacobitz en Hans Leenders. Simon speelde knap remise tegen Wouter Smeets.

Overwegend goede start BSV-ers op Rabo Open

Ook dit jaar doen er weer enkele BSV-ers mee aan het Rabo Open in Venlo. Dit toernooi wordt gespeeld over 7 avonden en de resulaten tellen mee voor de ratinglijst van de schaakbond.

Eindstand Koninginnetoernooi

Op zondag 29 april vond in Blerick alweer het 21ste Koninginnetoernooi plaats. 42 jeugdspelers wisten de weg naar het toernooi te vinden dat zoals gewoonlijk plaatsvond op het Blariacum.

Remco Sprangers winnaar Rapidkampioenschap

Met een score van liefst 6,5 uit 7 is Remco Sprangers winnaar geworden van het open Noord-Limburgs Rapidkampioenschap. 2de werd Mark Haast met 6 punten uit 7 partijen en de 3de plaats was weggelegd voor de altijd sympathieke Bram van den Berg.

Open Noord-Limburgs rapidkampioenschap

Op 4 maart 2012 organiseert de Blerickse Schaakvereniging het officiële Noord-Limburgse rapidkampioenschap. Aanmelden kan via de site of via het emailadres voorzitter@blericksesv.nl.

Kersttoernooi 2011

Dit jaar was het Kersttoernooi geen invitatietoernooi, maar mochten alle belangstellenden meedoen. De opkomst was dan ook groter als we gewend waren met welliefst 31 deelnemers. Volgend jaar wordt het openingstoernooi (Open Blericks Snelschaakkampioenschap) weer gewoon eind augustus georganiseerd, en zal het Kersttoernooi dus weer een invitatietoernooi worden.

Ulf Andersson eindwinnaar Gilde-BT open

Zondag 27 februari is het 4de Gilde-BT open rapidkampioenschap gehouden. Ruim 40 schaakliefhebbers namen deel aan het toernooi.

Gilde-BT Open rapidkampioenschap

Op 27 februari 2011 organiseert de Blerickse Schaakvereniging in samenwerking met sponsor Gilde-BT het Gilde-BT Open rapidkampioenschap. Ookwel bekend als het officiële Noord-Limburgse rapidkampioenschap. Aanmelden kan binnenkort via deze site maar voorlopig alvast via het emailadres d.bergmans@gilde-bt.nl.

Open Blericks Snelschaakkampioenschap 2010

Ook dit jaar werd het jaarlijkse snelschaaktoernooi van de BSV weer goed bezocht. Er waren dit jaar 24 deelnemers. De kampioen van vorig jaar was niet aanwezig om zijn titel te prolongeren, dus het beloofde een spannende avond te worden. Ratingfavoriet was Thijmen Smith met zijn rating van 2087. Ook Jan op de Laak was een favoriet, vanwege zijn tweede plek op het eveneens sterk bezette toernooi vorig jaar.

6 september Open Blericks Snelschaakkampioenschap

Sjef Senden winnaar groep B zomertoernooi Venlo

De leidende positie van Sjef Senden bij het zomersnelschaaktoernooi in Venlo is zoals verwacht niet meer in gevaar gekomen.

Sjef Senden groepsleider zomertoernooi Venlo

Nadat er vijf ronden zijn gespeeld in het zomersnelschaaktoernooi in Venlo voert onze good-old Sjef Senden in de B-groep de ranglijst aan.

Daan Holtackers behaalt prima score in Dieren

Daan Holtackers heeft deelgenomen aan het jaarlijkse grote toernooi in Dieren (27 juli t/m 5 augustus).

Eindstanden Koninginnetoernooi

Afgelopen zondag werd alweer het 19de koninginnetoernooi gehouden. U heeft van ons nog de uitslagen van de verschillende groepen tegoed!:

Foto's Koninginnetoernooi

De foto's die gemaakt zijn tijdens het Koninginnetoernooi zijn te vinden op onze blogspot site.

Felix Levin winnaar rapidkampioenschap

UPDATE: EINDSTAND GROEP B/C TOEGEVOEGD

Het 3de Open Noord-Limburgs Rapidkampioenschap is gewonnen door grootmeester Felix Levin. Hij moest slechts 2 remises toe staan en met 6 uit 7 was hij uiteindelijk de terechte winnaar.

Inschrijven rapidtoernooi mogelijk t/m zaterdag!

U kunt zich nog steeds inschrijven voor ons rapidtoernooi. Dit kan nog tot en met zaterdag 20 februari!

Reeds 2 aanmeldingen van Grootmeesters voor ONLRK!

Tot onze grote opwinding hebben wij al 2 inschrijvingen mogen ontvangen van Grootmeesters voor het Open Noord-Limburgse Rapidkampioenschap van 21 februari!

Online inschrijven N-Limburgs Rapidkampioenschap

Op 21 februari organiseert de Blerickse Schaakvereniging het officiële noord Limburgse rapidkampioenschap. Aanmelden kan online via deze link!

Eindstand Kersttoernooi

Ons jaarlijkse Kersttoernooi was dit jaar, ondanks de sneeuw, toch erg goed bezocht. Er waren 21 deelnemers, voornamelijk leden van de BSV.
De foto's die gemaakt zijn, zijn te vinden op onze blogspot-site.

Klik hier voor de uitslagen

Eindstand kersttoernooi:

Openings Snelschaaktoernooi 2009

Ook dit jaar werd het jaarlijkse snelschaaktoernooi van de BSV weer goed bezocht. Er waren wel liefst 26 deelnemers, waaronder de kampioen van vorig jaar, Egbert Clevers. Hij was ook nu weer de grote favoriet voor de titel. Zijn grootste concurrenten waren onze eigen Dirk Bergmans en Jan op de Laak uit Venlo, die beiden ook bekend staan om hun goede snelschaak-kwaliteiten.

Koninginnetoernooi 2009

Dit jaar was het koninginnetoernooi voor het eerst niet op leeftijd, maar op niveau. Dit werd gedaan volgens het bekende stappensysteem. Foto`s van het toernooi zijn te vinden op de blogspotsite van de BSV

Open Noord-Limburgs Rapidkampioenschap

Vandaag werd in Blerick voor het eerst het Open Noord-Limburgse Rapidkampioenschap gespeeld. Het was een leuk toernooi, met als grootste minpunt dat het aantal spelers enigszins tegenviel. Dit was onder andere het geval, omdat een aantal spelers in verband met de griep moest afzeggen.