Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Van Spijktoernooi

Zondag 16 maart was weer het jaarlijkse van Spijk toernooi in Venlo. Net zoals vorig jaar, deden ook dit jaar 2 van onze jeugdleden mee.

Hoang Vu Dac speelde in de gemengde EFGH-categorie. Deze groep werd gedomineerd door een H-speler, Lucas Hesse, van een vereniging in Kempen. Lucas wist heel knap een score van 10 te behalen uit 11 partijen. Helaas ging het met Hoang iets minder goed en blijf hij steken op een score van 4.5 punt. Hiermee werd hij 3e F-speler en 9e in de totale groep.
Van Spijk 2014 22.jpg

Een groep hoger speelde Viet in de D-categorie. Zoals wel vaker het geval is, was dit een erg grote groep. Opnieuw bleek een Duitse schaker, Daniel Badermann, veel te sterk voor de overwegend Nederlandse deelnemers. Met een 100% score stelde hij de winst veilig. Met een verliespunt werd Laurens Ekker, uit Venlo, tweede. De middenmoot van deze groep was echter heel erg spannend. Plaats 3 tot en met 15 scheelden maar 1 puntje! Viet bevond zich ind e bovenste helft van deze middenmoot. Met 6 punten was hij gedeeld 3e, maar door weerstandspunten werd hij uiteindelijk 6e.
Van Spijk 2014_61.jpg

Al met al was het weer een geslaagd toernooi. En we hopen natuurlijk dat we al deze jeugdige spelers op zondag 27 april mogen begroeten bij ons eigen Koningstoernooi!!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code