Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Seizoen afgesloten met simultaan door clubkampioen

Traditie getrouw wordt het seizoen afgesloten met een simultaan door de clubkampioen. Zo ook dit jaar. Kersverse kampioen Roland mocht het opnemen tegen een 7-tal gretige schakers. De opkomst viel tegen maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Toen de voorzitter kon mededelen dat rising star Niek Philipsen zijn opleiding met succes had afgerond zat de sfeer er direct goed in en kon de simultaan vol enthousiasme van start gaan.

Simul2013_0003.JPG

Deelnemers waren Dirk, Niek, Jan, Paul, Maria, Peter en Marina. Roland verraste door op bijna alle borden anders te openen, iets wat ik ten zeerste toejuich! Dit had een wisselend resultaat op de verschillende borden. Uiteindelijk wist Roland na enkele mooie partijen een score van 57% te behalen. Hij wist Jan, Paul en Maria te verslaan. Peter Timmermans en Niek maakte knap remise en Marina en Dirk wisten de partij in hun voordeel te beslissen.

Simul2013_0004.JPG

Richting het einde kwam 'het kanon' GM John Kerrovitch nog aanzetten waarna tot in de late uurtjes de partijen van Dirk en Niek werden geanalyseerd in de stamkroeg van de BSV, la Taberna. 

Iedereen kan zich nu 2 maanden weer helemaal opladen voor het nieuwe seizoen. In de zomer hebben we wel nog de traditionele BBQ waarna we op 19 augustus het nieuwe seizoen weer aanvangen met de jaarvergadering. We kunnen zoals het er nu naar uitziet weer enkele nieuwe deelnemers aan onze competitie verwachten komend seizoen. Peter Timmermans werkt hard aan zijn niveau en komt naast Venlo ook in Blerick meedraaien. Hopelijk kunnen we Frans Hol weer verwachten na zijn jaar studie in het buitenland en er is een gerede kans dat Hans Janssen weer wat meer tijd krijgt voor het schaken en ook weer zal gaan deelnemen.

Simul2013_0005.JPG

Tevens staat er voor halverwege augustus een grote pr-campagne gepland die hopelijk voor zowel de jeugd als de volwassenen weer extra aanwas zal opleveren.

Goede vooruitzichten dus!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code