Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Henk van Gool Winnaar BSV Open!

Zoals de titel al zegt heeft Henk van Gool zijn favorietenrol bij deze eerste editie van het BSV Open meer dan waargemaakt. Afgelopen maandag won Henk ook zijn 6de partij en hij is door dit resultaat met nog een ronde te gaan al niet meer in te halen voor de concurrentie.

Helemaal van een leien dakje ging het niet. Edwin Griesheimer legde Henk het vuur aan de schenen en leek op weg naar een stuntje maar uiteindelijk kwam daar dan toch het foutje wat door Henk genadeloos werd afgestraft.

Namens de toernooiorganisatie en het bestuur van de BSV willen Henk van harte feliciteren met deze fraaie zege!

De strijd voor de overige ereplaatsten ligt nog wijd open. Maarten Toll en ondergetekende volgen nu op 4.5 punt. Zelf speelde ik tegen Mari Jacobs en leek ik af te stevenen op een harde maar terechte nederlaag. Uiteindelijk kwam ik heelhuids door de belegering van Mari die mij eigenlijk fataal had moeten worden en kon ik toeslaan met een tactisch manouvre in het eindspel.

Maarten Toll behaalde een zeer knappe maar terechte zege tegen Blericks clubkampioen Roland van Vliembergen. Met de zwarte stukken wist hij in een gesloten Siciliaan de koningsstelling van Roland geheel te ontmantelen met een fraaie overwinning en ratingkraak tot gevolg.

Peter Schoeber en Pim Lammes speelden onderling remise en zijn met 4 punten uit 6 wedstrijden ook nog steeds in de race voor de ereplaatsen.

De volgende en laatste ronde staat voor 28 april op het programma.


Even een correctie: Ik besloot in de partij zelf mijn koningsstelling te ontmantelen om een stuk tegen een paar pionnen te winnen. In principe was dat ook correct, maar dan moet ik daarna wel de goede zetten gaan doen... Maarten speelde het ontzettend goed, waardoor ik teveel onder druk kwam, en wat foutjes maakte, waardoor er geen houden meer aan was.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code