Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Derde GM-norm Martijn Dambacher!

Zesvoudig kampioen van Limburg IM Martijn Dambacher (FIDE rating 2494) lid van de Blerickse SV en in de KNSB-competitie in de Meesterklasse spelend voor Utrecht heeft zijn derde GM-norm behaald.

Martijn heeft dit seizoen in de KNSB-competitie voor Utrecht een prachtige serie van 5x winst en 4x remise neergezet, TPR 2607. Daarmee heeft hij zijn derde norm behaald, maar om GM te worden dien je normen over minimaal 27 partijen te halen. Aangezien één van zijn normen over 7 ronden was (en Martijn in totaal daardoor maar 25 partijen heeft), zal hij nóg een keertje een norm moeten halen voordat hij de grootmeestertitel kan aanvragen.

2013dambacher.jpg

Martijn behaalde in 2007 zijn eerste GM-norm, eveneens door zijn resultaten voor Utrecht in de KNSB-competitie. In 2010 scoorde hij zijn tweede GM-norm op de European Club Cup 2010 (Champions League voor schaakteams) in Plovdiv, Bulgarije, waar hij uitkomend voor Eynatten (België) 5 uit 7 scoorde, TPR 2661, o.a. winst op GM Baadur Jobava (rating 2710) en remise tegen wereldtopspeler Radjabov, rating 2748. 

Namens het bestuur van de Blerickse Schaakvereniging willen wij Martijn van harte feliciteren met deze unieke prestatie en wensen hem veel succes met het behalen van zijn laatste norm!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code