Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Verslag & Foto's Koningstoernooi

Op zondag 5 mei was het dan weer zover: tijd voor ons jaarlijkse Koningstoernooi. De dagen voor het Koningstoernooi zagen we het aantal aanmeldingen al enorm toenemen, maar ook op de dag zelf kwamen er nog nieuwe aanmeldingen binnen. Zo begonnen we het Koningstoernooi met maar liefst 79 deelnemers! Zo konden we spelers in 4 verschillende leeftijdsgroepen waardoor iedereen wel een flink aantal leuke partijen kon gaan spelen.

IMG_2486.jpg

Door dit grote deelnemers was er een klein beetje stress bij de organisatie om alle rondes gespeeld te kunnen krijgen. Maar met een aangepast schema voor de jongste groepen is het uiteindelijk gelukt om een mooi toernooi te kunnen spelen.

Vooral in de GH categorie zagen we allerlei varianten van het Herdersmat voorbij komen. Misschien een aandachtspuntje voor de trainers? Overigens werden er op elk niveau ook mat in 1 zetten gemist. Naast hele snelle partijen kwam het ook regelmatig voor dat spelers al hun tijd op gebruikten en helaas door de vlag gingen. Soms resulteerde dit nog in een remise, maar vaak was het toch een verliespartij. Je ziet het niet vaak en al helemaal niet bij de jongste leeftijdsgroep, maar ook remise door een onderlinge afspraak kwam voor.

In de GH groep werd het na een aantal rondes al duidelijk dat Atal Faizi (G-speler) volop voor de winst ging. Hij had zijn eigen bord en had de wedstrijdleider alleen nog maar nodig om aan te geven of hij wit of zwart had en wie er tegenover hem hoorde te komen zitten. Ook Boyd Leenen (H-speler) had al snel zijn vaste bord. Voor de andere prijzen in deze gemengde groep is het tot het laatst spannend gebleven. Uiteindelijk heeft Atal met een score van 10.5 uit 11 de G-groep gewonnen. Tweede in de G met 6 punten werd Sam Roos. De winnaar van de H-groep, en tevens de 2e plaats van de GH, werd een prooi voor Boyd Leenen met 9.5 punten. Timur Akcupinar, 8 punten, en Eric Yourui Zhang, 7.5 punten, maakten het podium voor de H-groep compleet.

IMG_2484.jpg

Ook in de EF-groep was er een speler die duidelijk wou laten zien dat hij de beste was. Nils Fietz (E-speler) wist deze groep met een 100% score te winnen. Hij werd echter op de voet gevolgd door 3 andere spelers die allemaal hoopten op een foutje van de concurrentie. Luka Xue won uiteindelijk de F groep met 10 punten. De tweede prijzen in deze groepen waren voor Jona Henrik Bartels (E-speler) met 9 punten en Nicolas Zink (F-speler) met 8 punten.

De D groep speelde samen met de ABC groep in de andere zaal. Hier werkten ze 9 rondes af. Ook hier was er een speler te vinden die er geen twijfel over liet bestaan wie er het beste was: Lucas Hesse won deze groep met een 100% score van 9 uit 9. De 2e en 3e plek in deze categorie waren echter wel heel erg spannend. Uiteindelijk kwamen zowel Jelmar Klinkenberg als Joshua Ekker op een score van 7.5 punt. Bij gelijk eindigen wordt er gekeken naar de weerstandspunten en de SB-punten. Deze waren echter ook gelijk. Daarom moest er een beslissingswedstrijd worden gespeeld. Deze werd in het voordeel van Jelmar beslist, waardoor hij de 2e plaats opeiste en Joshua genoegen moest nemen met de 3e plaats.

IMG_2490.jpg
Joshua - Jelmar

De ABC groep had ook een zeer duidelijke winnaar: Laurens Ekker won deze groep met een perfecte score van 7 uit 7. De 2e plaats en tevens 1e prijs van de C groep was voor Sabir Khanzadayev met 6 uit 7. De overige deelnemers van deze gemengde groep waren zeer aan elkaar gewaagd. De enige A-speler in deze groep, die die ochtend had besloten dat hij toch wel mee wou doen aan een leuk toernooi, wist beslag te leggen op de 3e plaats met 4.5 punt. Willem Gommer werd hiermee 2e van de AB groep. De 2e, 3e en 4e plaats van de C categorie werden gedeeld door Jan Henrik Bollow, Elysia Feng en Clara Konno. Anders dan bij de D categorie kon hier het aantal weerstandspunten wel uitsluitsel geven over de uiteindelijke plaats. Clara werd hierdoor 2e, Elysia 3e en doordat Jan Henrik een half weerstandspunt te kort kwam viel hij uiteindelijk net buiten de prijzen.

Het was weer een zeer geslaagd Koningstoernooi met een overweldigend aantal deelnemers. We hopen iedereen dan ook volgend jaar weer terug te kunnen begroeten bij de volgende editie van het Koningstoernooi.

Meer foto's van het toernooi zijn te vinden in de volgende albums:

Tijdens het Koningstoernooi

Prijsuitreiking Koningstoernooi


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code