Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV boekt fraaie zege op Venlo 2

Donderdag heeft het team van de BSV in de avondcompetitie een fraaie zege geboekt op Venlo 2. In zalencomplex LimianZ werd het 1-3 voor de BSV.

Het team bestond deze keer uit Maria, Axel, Sjef en mijzelf. Maria speelde op bord 4 tegen Ron Vink. Ze waren aan elkaar gewaagd maar Ron had wel de hele partij een licht voordeel. Maria speelde degelijk en geconcentreerd maar ze was zo geconcentreerd dat ze even het element tijd vergat! Ze haalde hierdoor helaas niet de 40 zetten binnen 1:30 uur.

Axel speelde zoals we hem graag willen zien. Stukken goed gepositioneerd, torens op open lijnen en de 7de rij. Door deze activiteit won hij 2 pionnen en speelde hij de partij verder solide uit. Chapeau!

Sjef speelde op bord 2 tegen Sjraar Munten. Hij stond eigenlijk de hele partij in de verdrukking en probeerde verbeten onder deze druk uit te komen. De tegenstander had echter even een black out en hielp Sjef hierbij een handje. Hij gaf plots een vol stuk achter en de partij was eigenlijk gelijk voorbij.

Het stond nu 2-1 voor de BSV en er was nog een half punt nodig voor de overwinning. Dat halve punt zou dan uit mijn partij moeten komen tegen Joop Jansen op het eerste bord. Het was een mooie partij waarbij we tegen het einde allebei in tijdnood kwamen. We moesten beiden zo'n 10 zetten doen in 5 minuten. Het was een gelijkwaardige stelling maar op een gegeven moment bouwde ik een valletje in wat Joop door de tijdsdruk over het hoofd zag en kwam ik een kwaliteit voor te staan. Deze kwaliteit ruilde ik later in voor 2 pionnen en na de dameruil was de partij voor mij gewonnen.

Het resultaat is dus een prachtige overwinning op Venlo 2 en het behoud van de koppositie. In ronde 4 kunnen we nu thuis kampioen worden tegen Venlo 1!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code