Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Zoeken in het archief

Categorie:
Jaar:
Maand:
Zoektekst:

Siem van dael wint na maandag ook op woensdag

Het tweede toernooi deze week is gewonnen door Siem van Dael. Hij behaalde een 100% score.

Siem van Dael en Sjoerd Plukkel winnen online

Jullie hadden nog een tweetal uitslagen tegoed.

Interne competitie 2019/2020 beëindigd

Ten eerste hoop ik dat iedereen in goede gezondheid verkeert en toch een beetje kan genieten van het mooie weer! Ten tweede dan het formele besluit over de interne competitie. We hebben het besluit zo lang mogelijk voor ons uitgeschoven, maar nu duidelijk is geworden dat er tot 1 september niet meer geschaakt kan worden is de tijd gekomen om wat knopen door te hakken.

BSV Open afgebroken

Door de inmiddels welbekende omstandigheden heeft het bestuur van de BSV besloten het BSV-open per direct af te breken en dit jaar geen winnaar uit te roepen.

Blerick Pawns: Arena 8

Mart wint online clubavond

Mart Nabuurs is de winnaar geworden van een razend spannende clubavond.

Blerick Pawns: Arena 7

Blerick Pawns: Arena 6

Zuid-Limburgse hegemonie LiSB Rapid doorbroken

Blerick is de trotse winnaar geworden van de LiSB Rapidcompetitie 2018/2019. De finaleronde die traditioneel gehouden wordt in Voerendaal op de woensdag voor Hemelvaartsdag werd Blerick eerste voor de teams van DJC en Maastricht.

Uitslagen interne competitie: ronde 22

Schaakexamens jeugd

Op 25 mei was het dan weer tijd voor de jaarlijkse examens. Dit keer mochten er 4 jeugdleden op examen, 3 in stap 2 en 1 in stap 3. In de weken voor het examen was er door een aantal jeugdleden nog maar eens extra geoefend, want die proefexamens waren helaas niet bij iedereen meegevallen.

Uitslagen interne competitie: ronde 21

Uitslagen 7de ronde LiSB

Eindstand Jeugd Grand Prix 2018-2019

Arthur Hendrickx - Frans Hol

Uitslagen interne competitie: ronde 20

Uitslagen 9de ronde KNSB

Roland van Vliembergen winnaar BSV Open

Roland van Vliembergen heeft zijn tweede BSV Open titel te pakken. In de laatste ronde kwam hij met zwart tegen Simom Plukkel niet meer in de problemen. Hij eindigde daarmee een half punt voor Peter Schoeber die op zijn beurt won van Niek Sijbers.

Verslag & Foto's Koningstoernooi

Op zondag 5 mei was het dan weer zover: tijd voor ons jaarlijkse Koningstoernooi. De dagen voor het Koningstoernooi zagen we het aantal aanmeldingen al enorm toenemen, maar ook op de dag zelf kwamen er nog nieuwe aanmeldingen binnen. Zo begonnen we het Koningstoernooi met maar liefst 79 deelnemers! Zo konden we spelers in 4 verschillende leeftijdsgroepen waardoor iedereen wel een flink aantal leuke partijen kon gaan spelen.

Omdenken

Indeling ronde 7 BSV Open

Eindstanden 27e Koningstoernooi

Het Koningstoernooi was dit jaar een enorm groot succes. Er deden wel liefst 79 deelnemers mee. Hierbij alvast de eindstanden van het Koningstoernooi. Later volgen nog foto's en een uitgebreider verslag.

Rapid: Maria - Simon

Uitstekende resultaten BSV-ers bij Limburg Open

Ditmaal speelden liefst 8 spelers van de BSV mee aan het officiële Limburgse kampioenschap en met 2 Limburgse kampioenen en een tweetal 2de plaatsen kunnen we wel stellen dat we goed vertegenwoordig waren.

LiSB ronde 7: Postertoren - Blerick 3: 2,5 - 3,5

LiSB ronde 6: Blerick 3 - Tegelen: 1,5 - 4,5

Eugen Heinert winnaar BSV Open 2017/2018

Ratingfavoriet Eugen Heinert heeft zijn status waar gemaakt en zich gekroond tot winnaar van het BSV Open. Hij won in de laatste ronde van Dennis Liedmann en concurrent Roland van Vliembergen speelde remise tegen Niek Philipsen.

Indeling ronde 7 BSV Open

De indeling voor de laatste ronde van de BSV Open 2017-2018 is bekend.

Examens jeugdleden

Vandaag mochten er wel liefst 4 van onze leden op examen gaan.

Eerste poulewinnaars bekend

Gisteren werd de 5e ronde van de finalepoules gespeeld. Inmiddels zijn een aantal spelers al zeker van groepswinst. In poule 5 staat Hans Janssen met een 100% score van 5 uit 5 compleet veilig. En in poule 2 heeft Roland van Vliembergen inmiddels ook net genoeg punten bijeen gesprokkeld om José voor te blijven (eventueel op basis van het onderling resultaat).

LiSB ronde 7: Blerick 3 - Stokpaardje: 4,5 - 1,5

Liefst 13 deelnemers van de BSV aan het Rabo Open

Zoals elk jaar doen er weer veel BSV-ers mee aan het Rabo open. Dit jaar zijn het er liefst 13 en wel de volgende namen:

Kampioenen!!

2de training Groep C

Roland van Vliembergen winnaar BSV open!

Waar vooraf Jose Alonso en Niek Philipsen de grootste kans op de eindzege werden toegedicht is Roland van Vliembergen er toch wel enigszins verrassend met de titel vandoor gegaan.

4e ronde finalepoules

De vierde ronde is het begin van de tweede helft van het competitieschema, DE kans om revanche te nemen voor je verliespartijen in de eerste helft. je krijgt immers dezelfde tegenstanders nogmaals met de andere kleur. Dus in principe was alles tot nu nog mogelijk. Maar lukt het revanche nemen niet, dan beginnen sommige spelers een wel erg grote voorsprong te krijgen...

Partij 4 Peter Schoeber - Dirk Bergmans 1-0

Peter Schoeber heeft de stand in de tweekamp gelijk getrokken. Na een opening in het voordeel van wit leek Dirk op weg naar de beslissende zege na een gunstige afwikkeling in het middenspel. Echter was het Peter die alsnog aan het langste eind trok nadat Dirk verzuimde de winst binnen te slepen.

Niek Sijbers verrassende winnaar snelschaakavond

Maandag 23 mei was het inhaalavond. Er waren maar vier partijen om in te halen en hierdoor bleef een grote groep van 12 spelers over die onderling gingen snelschaken (10 minuten partijen). Het bleek later de avond te worden van Niek Sijbers.

Partij 3 Dirk Bergmans - Peter Schoeber 1-0

Aankomende maandag 23 mei om 20.00 uur staat de derde ronde op het programma in de tweekamp tussen Dirk Bergmans en Peter Schoeber. De eerste twee partijen zijn in remise geëindigd. Ditmaal mag Dirk weer de witte stenen hanteren.

MARTIJN DAMBACHER PAKT NEGENDE TITEL!

Op het tijdens de pinksterdagen gespeelde BPB Limburg Open heeft Martijn Dambacher zijn negende Limburgse titel gepakt.

Slotavond rapidcompetitie

Deze week werden de laatste rondes van de rapidcompetitie gespeeld. Hoewel de uiteindelijke winnaar, Dirk Bergmans, na de vorige rapidavond eigenlijk wel ongeveer vastlag, was dit de kans om in ieder geval zelf nog zo hoog mogelijk te eindigen. De strijd om bijvoorbeeld de tweede plaats was nog volledig open.

Eindstanden Koningstoernooi 2016

Afgelopen zaterdag werd ons jaarlijkse Koningstoernooi georganiseerd op een nieuwe locatie. Ondanks de meivakantie, en ondanks het gelijktijdig georganiseerde NK hadden we toch een redelijke opkomst. Foto's van het toernooi zijn te vinden via deze link en de standen volgen hieronder.

3e ronde finalepoules

Inmiddels zijn we in de meeste poules halverwege deze finalecyclus. In andere poules moet er nog een inhaalronde gespeeld worden om op dit punt te komen. Maar het lijkt er al met al dus op dat we prima volgens schema blijven lopen.

Een beest van een zet!!

In de schaakgeschiedenis – maar ook heden ten dage – zijn er partijen die door één zet volledig onverwachts beslist worden. Een prachtig voorbeeld hiervan is de partij van Byrne tegen Fischer in New York 1964.

LIVE 05-02 20:00: Dirk Bergmans - Peter Schoeber

Vanavond staat de 2de ronde op het programma in de tweekamp tussen Dirk Bergmans en Peter Schoeber. De eerste partij is in remise geëindigd. Ditmaal mag Peter de witte stenen hanteren.

Martijn Dambacher Limburgs kampioen!

Op het 9e BPB Limburg Open, tevens het 86e officiële Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond, heeft Martijn Dambacher zijn Limburgse titel met succes verdedigd!

3 geslaagden!

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver, alle jeugdleden die een stap helemaal doorgewerkt hadden, konden examen doen.

Interne Competitie bijgewerkt

We naderen het einde van de interne competitie.

Maria Rahawadan winnaar groep 3

Vanavond zijn de laatste 2 partijen in groep 3 vooruitgespeeld. Omdat Maria wist te winnen, eindigt ze gelijk met Hans bovenaan, met 7½ uit 10. Op basis van het onderling resultaat is Maria eerste.

Examens succesvol

Op zaterdag 25 mei was er weer de mogelijkheid voor onze jeugdleden om deel te nemen aan het stappenexamen.

Angstvallige stilte rond het beroep van BSV 1...

UPDATE 22/5: Er is inmiddels contact geweest met de bond. Het beroep wordt zeker serieus genomen en is zeker niet op de plank blijven liggen. We wachten in spanning het besluit af.

Roland van Vliembergen: de nieuwe clubkampioen

In de negende ronde in de bovenste finalepoule heeft Roland van Vliembergen wederom gewonnen. Hij heeft nu 7 winstpartijen, en twee remises, en daarmee in totaal 8 uit 9. De enige die hem tot op vanavond nog in kon halen, Niek Philipsen, verloor vanavond, waardoor Roland minstens anderhalf punt los staat.

Derde GM-norm Martijn Dambacher!

Zesvoudig kampioen van Limburg IM Martijn Dambacher (FIDE rating 2494) lid van de Blerickse SV en in de KNSB-competitie in de Meesterklasse spelend voor Utrecht heeft zijn derde GM-norm behaald.

BSV-ers verrassen op het Rabo Open!

Zoals we het graag zien hebben enkele BSV-ers weer eens in positieve zin van zich laten spreken op het Rabo Open. Voor de grootste verrassing zorgden Axel Plate en Maria Rahawadan. Zij versloegen respectievelijk de op papier veel sterkere Karl Jacobitz en Hans Leenders. Simon speelde knap remise tegen Wouter Smeets.

Overwegend goede start BSV-ers op Rabo Open

Ook dit jaar doen er weer enkele BSV-ers mee aan het Rabo Open in Venlo. Dit toernooi wordt gespeeld over 7 avonden en de resulaten tellen mee voor de ratinglijst van de schaakbond.

Niek Philipsen winnaar rapidcompetitie 2011/2012!

Afgelopen maandag is de laatste ronde in het interne rapidkampioenschap verspeeld. Na de eerder gespeelde 6 ronden ging Niek aan kop gevolgd door Roland en Dirk. Roland was goed in vorm, en won de eerste ronde van Dirk, waardoor de rapidkampioen in ronde 8 bepaald zou worden in de partij Niek-Roland.

Nieuwe KNSB ratinglijst verschenen

De KNSB heeft een nieuwe ratinglijst gepubliceerd met daarin wisselende resultaten voor de BSV-ers. Grootste stijgers zijn Frans Hol, Paul van der Wouw en Sjaak van Galen die beloond werden voor hun goede resultaten in het tweede team van de BSV.

Eindstand Koninginnetoernooi

Vanwege de meivakantie was de opkomst bij het Koninginnetoernooi dit jaar lager dan gebruikelijk. Vandaar dat enkele groepen gecombineerd konden worden. Uiteindelijk is gespeeld met stap 1 tot en met 3 in een groep, en stap 4 en 5 in een groep. Er zijn echter evengoed prijzen voor de bovenste drie in alle stappen. In de eindstand die hieronder is te vinden staat de stap tussen haakjes voor de naam van de spelers. Wie prijs had kan dus even puzzelen zijn...

Partij v/d Week: Paul van der Wouw-Sjef Senden

Partij van de week: De waarschijnlijk beslissende partij voor de eerste plaats in de tweede finalepoule tussen Paul van der Wouw en Sjef Senden

Partij v/d Week: Toine Janssen-Jan Oppers

Gisteravond is er een inhaalprogramma afgewerkt. Sjaak speelde tegen Thei en Toine speelde tegen Jan oppers.