Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Viet en Hoang op het PJKL

Zoals gebruikelijk vonden de persoonlijke jeugdkampioenschappen van Limburg weer plaats tussen Kerst en Nieuwjaar. Om het aantal deelnemers wat te vergroten is het aantal speeldagen wel ingekort ten opzichte van voorgaande jaren. De A, B en C categorieën begonnen al op vrijdagavond. De overige categorieën hoefden alleen op zondag 29 december aan te treden. Van onze eigen club deden twee jeugdleden mee. Viet speelde in de D en Hoang in de F.

Wegens het geringe aantal deelnemers in de jongste leeftijdscategorieën speelden de F, G en H categorie samen. Met een mooi aantal deelnemers van 8 kon er in deze samengestelde categorie nu een halve competitie worden gespeeld. De tussenstanden die na elke partij werden gepubliceerd, waren in deze categorie dus niet zo heel veel zeggend.

20131229partijHoang.jpg

Hoang en zijn leeftijdsgenootjes wisten het erg spannend te maken. Uiteindelijk werd Hoang 2e in de F op een half puntje achterstand op de nummer 1, Justin van Wijk. Julian Lammertsma werd gedeeld 2e samen met Hoang, maar had de onderlinge partij verloren en kreeg dus de 3e prijs. Noemenswaardig in deze samengestelde categorie is nog dat Joshua Ekker, een van de jongste deelnemers, een 100% score haalde en daarmee bewees dat hij duidelijk de beste H-speler was.

De D-groep was een erg lastige groep. Topfavoriet Siem van Dael liet duidelijk merken dat hij maar voor een ding gekomen was en won het toernooi overtuigend met een 100% score. De enige die nog een beetje in de buurt kon blijven van deze monsterscore was Laurens Ekker met 6 punten. De rest van het speelveld lag qua scorend vermogen dichter bij mekaar. Met 3 punten uit 7 partijen eindigde Viet dan ook mooi in de middenmoot. Hierbij mag overigens wel worden opgemerkt dat Viet elke partij, op die tegen Siem na, beter heeft gestaan. Helaas zag Viet nog niet altijd hoe hij de winst kon pakken.

20131229partijViet.jpg

Al met al was het een mooi toernooi, waarbij iedere deelnemer ook nog eens naar huis ging met een herinneringsmedaille en een prijsje uit de tombola.

20131229Hoang2eF.jpg   20131229VietTombola.jpgEr zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code