Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Verslag van de geslaagde schaakchallenge!

De laatste slim.nl SchaakChallenge van 2012, in het Blariacumcollege te Blerick, werd georganiseerd door de Blerickse schaakvereniging die in de voorbereiding werd ondersteund door Arlette van Weersel, Eric van Breugel en Franck Steenbeckers van het KNSB-ledenwerfteam. Deelname stond open voor iedereen van groep 8 van het basisonderwijs en klassen 1 tot en met 3 van het voortgezet onderwijs. Speciale gasten waren de topschaaksters Tea Lanchava,  Anne Haast en IM Hans Böhm. Hier onder een verslag van Willem Vermulst, jeugdleider van de Blerickse Schaak Vereniging.

Woensdagmiddag 19 december was het zover. 70 kinderen van 19 verschillende scholen uit Venlo, Blerick en omliggende dorpen, kwamen naar het Blariacum College om een leuke en leerzame schaakmiddag te beleven. Na de opening door Hans Böhm werden de kinderen ingedeeld in groepen van 10 en vervolgens begeleid naar de activiteit op hun niveau; zoals leren schaken in de Playchess ruimte of in een van de lokalen.


Ondertussen speelden Anne Haast en Tea Lanchava een simultaan tegen kinderen die al goed konden schaken. Terwijl ze om beurten hun zet deden speelden veel kinderen zo een leuke partij. Ook bij de workshops was het feest en genoten alle kinderen er erg van. Böhm hielp jonge kinderen die nog nooit geschaakt hadden geduldig op weg. Een kind kond het door Böhm geleerde herdersmat vlak daarna al in praktijk brengen. Voor diegenen die al konden schaken werden workshops gegeven door Haast en Lanchava. In de aula vond een schaaktoernooi plaats tussen kinderen die al een beetje konden schaken; kortom de hele school bruiste van activiteit.

Als bekroning werden aan het einde van de middag de prijzen uitgereikt voor de besten in simultaan, het Playchess toernooi of het schaaktoernooi. Ton Sipkens, de directeur van het Blariacumcollege, trok de lootjes voor de Game-captures en flipcamera's en reikte deze vervolgens aan de gelukkigen uit. Hierna kregen alle kinderen een Goody Bag met schaakbord en stukken van Slim.nl mee en konden ze tevreden naar huis.


Deze dag werd gezellig afgesloten met een Venlo's buffet voor alle medewerkers en vrijwilligers die  er in goede samenwerking voor hadden gezorgd dat deze woensdagmiddag  een geslaagd schaakevenement is geworden. De Blerickse schaakvereniging kijkt me veel plezier terug op deze geslaagde dag.

De schaakchallenges vinden in 2011, 2012 en 2013 plaats op scholen en hebben als doel het jeugdschaak en internetschaak te promoten bij leerlingen van groep 8 en de onderbouw van het middelbaar onderwijs en daarbij de ledenwerving van scholen naar clubs te stimuleren. De schaakchallenges worden mogelijk gemaakt door Slim.nl, dé webwinkel voor het middelbaar (beroeps)onderwijs.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code