Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Verslag Koningstoernooi

Afgelopen zondag was het weer tijd voor het jaarlijkse Koningstoernooi (voorheen Koninginnetoernooi genoemd). In tegenstelling tot voorgaande jaren, was er ditmaal weer gekozen voor een indeling op leeftijd, zodat het toernooi ook weer een onderdeel kon zijn van de Limburgse Grand Prix cyclus.

Welliefst 47 deelnemers wisten hun weg te vinden naar het Seniorcollege van het Blariacumcollege. Onder hen waren vele Duitse talentjes en natuurlijk ook een flink aantal talenten uit Brabant. De Limburgers moesten dus maar uitkijken wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis zouden gaan.

Er werd gespeeld in 3 groepen; EFGH, D en ABC. Alle groepen waren groot genoeg om Zwitsers te kunnen spelen.

In de groep EFGH liet Alexander Rutten er geen twijfel over bestaan wie er nu eigenlijk het beste was. Met een 100% score en een ruime voorsprong op de nummers 2 en 3 was het duidelijk dat hij echt het sterkste was. Extra knap is de prestatie van Alexander omdat hij pas een G-speler is. Dat belooft dus nog heel wat voor de toekomst. Tweede in deze groep werd Hoang Vu Dac. Met een score van 9 uit 12, heeft ook hij super gespeeld. Ook Hoang mag nog wat langer in deze groep meespelen, want hij is pas een F-speler. Ties Dumont (E-speler) en Lucas Hesse (H-speler) werden gedeeld 3e in deze groep. Gelukkig maakte dat voor de prijzen niet uit, want de beste 2 spelers uit elke categorie kregen een mooie beker. De nummers 2 van de categorieën waren achtereenvolgens Giel Smael (E-speler), Max Pick (H-speler) en Felix Muntean (G-speler) met 7 punten en Justin van Wijk (F-speler) met 6.5 punt.

De D-categorie was de grootste leeftijdsgroep. Met 14 deelnemers beloofde dit een mooie strijd te worden. Laurens Ekker liet echter al snel zien dat er maar één iemand de baas kon zijn. Met een overtuigende score van 8.5 punt uit 9 partijen claimde hij de 1e plaats. Tweede werd Yannick Karla met 7 punten. De derde plaats was helaas gedeeld door 2 spelers met 6 punten, maar op weerstandspunten eindigde Johannes Kluyken net boven Ibo Schuring.

De ABC-groep speelde ook samen. Sang Nguyen (AB-speler) liet hier duidelijk zien dat hij al vaker op het Koningstoernooi was geweest en precies wist hoe je moet winnen. Zijn 100% score laat hier geen twijfel over bestaan. Tweede in de AB werd Dave van Buggenum met een niet geheel onverdienstelijke score van 5 uit 7. Derde werd Gijs Hodenius, die net 2.5 sb-punt meer had als Kevin Buijsers die hierdoor helaas net buiten de prijzen viel. De C-categorie die samen speelde met de AB, liet ook duidelijk zien dat je de iets jongere spelers duidelijk niet mag onderschatten. Knap 1e in deze groep werd Victor Muntean (eigenlijk een E-speler!) met 5 punten. Tweede met net wat minder sb-punten werd Dimitri ten Have. Derde werd Tabea Schneider die maar weer benadrukt dat niet alleen jongens kunnen schaken.

Alle deelnemers maakten ook nog kans op een leuke prijs door het goed invullen van 3 schaakproblemen. En voor de deelnemers onder de 12 jaar was er ook nog een mooie tombola, waardoor iedereen, ook al viel je net buiten de bekers, toch nog kans had op een leuk prijsje.

Al met al was het weer een geslaagde dag. En ik wil dan ook met name de vrijwilligers  bedanken die al die tijd en energie erin hebben gestoken om deze dag tot een succes te maken. Maar het belangrijkste blijven uiteraard de deelnemers. Dus graag tot volgend jaar!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code