Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Uitstekende resultaten BSV-ers bij Limburg Open

Ditmaal speelden liefst 8 spelers van de BSV mee aan het officiële Limburgse kampioenschap en met 2 Limburgse kampioenen en een tweetal 2de plaatsen kunnen we wel stellen dat we goed vertegenwoordig waren.

Zoals altijd weten we dat we met onze GM Martijn Dambacher als 9-voudig Limburgs kampioen een van de grote kanshebber voor de titel in huis hebben. Hij speelde ook een goed toernooi en leek op weg naar het kampioenschap nadat hij met 4,5 uit 6 ongeslagen de laatste ronde in ging. Daar trof hij echter de sterke GM Alexander Donchenko en moest hij helaas buigen en genoegen nemen met de 2de plaats in het Limburgs kampioenschap. 

Helaas geen Limburgse titel voor de BSV dit jaar dan....zou je denken. Maar niets bleek minder waar! Onze sterpeler van team 1 en symphatieke Duitse vriend FM Marcel Harff gaf dit jaar ook acte de présence namens de BSV. En hoe! Hij speelde een geweldig toernooi en zat constant aan de bovenste 12 liveborden. Hij gaf slechts 3 halfjes af en met onder meer remise tegen GM Ruud Janssen en winst op IM’s Herman Grooten en Koen Leenhouts kroonde hij zich voor de eerste maal tot Limburgs kampioen. Hulde en gefeliciteerd!


Onze andere topper uit team 1 FM Jürgen Kaufeld beleefde een teleurstellend toernooi. Hij verloor de eerste 2 potten en besloot ik daarna terug te trekken van het strijdtoneel. Jammer maar dat kan natuurlijk een keer gebeuren.

Onze blonde casanova uit Kaldenkirchen, Niklas Van Der Valk, was ook van de partij. Hij begon aanvankelijk moeizaam met 0,5 uit 3 maar kwam ijzersterk terug. Met onder meer een overwinning op FM Bob Beeke en een remise tegen IM Stefan Beukema eindigde hij op 4 punten en presteerde hij toch nog ruim boven zijn rating.

Thomas Krause, de tot nu toe onverslaanbare kracht van team 1, speelde een moeizamer toernooi. Hij sluit weliswaar af met een overwinning maar zal met 2,5 uit 7 toch op meer hebben gehoopt. 

In de B-groep hadden wij ook 2 deelnemers. Marc Kocur deed 6 ronden mee en kon daarin 3 remises noteren. Jammer maar we weten hoe goed hij kan schaken en een minder toernooi kan altijd. Meer succes was er te vermelden voor onze Spaanse vriend Jose Alonso. Na 5 ronden leek hij met 4 punten zelfs mee te gaan spelen voor de eindzege in groep B. Met een half punt uit de laatste 2 partijen mocht het helaas niet zover komen, maar met 4.5 uit 7 en een TPR van 2073 eindigde hij toch als 2de Limburger in de B-groep. Ook gefeliciteerd met deze puike prestatie!

De laatste BSV-er die we nog niet genoemd hebben speelde in de veteranengroep. Peter Schoeber was hier de ratingfavoriet en maakte die status ook helemaal waar. Hij liet in 5 partijen slechts een halfje liggen en werd zo voor de tweede maal Limburgs Veteranen kampioen. Ook Peter uiteraard van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Persoonlijke resultaten:

Eindstanden:


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code