Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Uitslagen ronde 6

De uitslagen van de maandag gespeelde partijen. Dit was de zesde ronde,dus we zijn bijna op de helft van de eerste cyclus. Deze telt dertien rondes. Bovenin Deden Dirk en Edwin goede zaken door te winnen. Roland wist in een lange , spannende partij te winnen en Bill en Paul deelden gebroederlijk de punten na een eveneens spannende en lange partij. Volgende week de eerste ronde van het BSV open toernooi, zeker leuk omdat dan ook veel mensen te gast zullen zijn bij ons clubje!

Uitslagen ronde 6:
Dirk Bergmans - Maria Rahawadan1-0
Edwin Griesheimer - Marina van Vliembergen1-0
Maarten Toll - Roland van Vliembergen0-1
Frank van Overbeek - Axel Plate1-0
Jos Mannens - Willem Vermulst0-1
Bill Kortenoeven - Paul van der Wouw½-½
Peter Timmermans - Jan Oppers1-0
Piet Hendricks - Sjaak van Galen0-1
Hans Peters - Bye1-0


TPR is als het goed is de gemiddelde rating van je tegenstanders plus de dp van de tabel 8.1a van fide handbook (http://www.fide.com/fide/handbook.html?id=161&view=article ) In principe kan je tpr dalen omdat je procentuele score bij winst meestal zal stijgen (tenzij je al 100% had), maar vervolgens de gemiddelde rating kan dalen. TPR heeft pas nut na vele partijen en niet na een stuk of 4. Als de ratings iedere keer veranderen kan dat natuurlijk ook effect hebben.

Thx, dan hoop ik dat al mijn oude tegenstanders blijven winnen. En ik blijf punten snoepen natuurlijk. Haha, het is me helemaal duidelijk. Het is en blijft een sterke competitie.

Jup, Simon heeft gelijk. Je kan het ook simpel narekenen. resultaten: (0.5 tegen Niek, 1 tegen Jan, 0.5 tegen Dirk, 0 tegen Roland, 1 tegen Simon en 1 tegen Marina. Geeft de berekening: (0.5 *29) + (1 * 17) + (0.5 * 31) + (0 * 26) + (1 * 23) + (1 * 30) + (Eigenwaarde = 28) = 128. Klopt helemaal dus.

Ik zal een poging doen. De 1ste ronde heeft Jan Oppers gewonnen en daardoor stond hij de 2de ronde hoog. Ik weet niet hoe hoog. De tweede ronde heb jij, Edwin, gewonnen van Jan Oppers en heb je misschien wel 26 punten voor hem gekregen. Na speelronde 6 is Jan 13 punten waard of zoiets en krijg jij dus vanwege 2de ronde 13 minpunten en dit geldt voor iedere partij die jij hebt gespeeld. Na iedere ronde worden alle partijen opnieuw gewogen naar de laatste actuele stand.

Zelfde waarschijnlijk waarom ik er 27 punten bij krijg terwijl Marina 30 punten aan waarde heeft (plaats 2). Zou je zeggen dat ik er dan 30 punten bij zou krijgen.... Zal wel een logische berekening zijn maar ik kan en m niet volgen.

Volgens mij is jouw TPR over alle partijen. Als jouw 'oude' tegenstanders het niet zo goed deden, dan daalt je TPR maar ook je punten.

Welke intelligente persoon kan mij nog even uitleggen hoe het kan dat mijn TPR daalt ondanks een winstpartij? Ik weet dat het kan maar hoe en wat weet ik niet en ik ben te lui om het even zelf uit te zoeken;-)

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code