Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Uitslagen ronde 5 interne competitie

IMG_2922.JPG

Ook deze avond leverde weer leuke partijen op:
John de Laat en Simon Plukkel speelde een externe partij vooruit aangezien beiden aanstaande zondag niet konden deelnemen aan de streekderby Venlo 3–Blerick 3. Het was een voorzichtige positionele partij waar uiteindelijk remise werd overeen gekomen in een iets betere stelling voor John, maar het zou nog een hele klus zijn om echt de winst binnen te halen.

In de vijfde ronde van de interne competitie, verslikte Niek Philipsen zich in Peter Schoeber, waardoor de stand bovenin weer spannend is.
En Dirk kreeg de taaie Jan niet op zijn knieën. In een lastig eindspel hield Jan zijn hoofd boven water. 

Frank tegen Niek Sijbers is altijd een interessante ontmoeting en ook deze keer. Frank ging ten aanval en Niek wist de aanval af te slaan. Frank probeerde nog van alles, maar uiteindelijk was het de vallende vlag die een einde maakte aan deze partij. 

Roland bestrafte Abdul's matige opening op genadeloze wijze. Na 10 zetten stonden al zijn stukken in de aanval en was het eigenlijk al compleet gewonnen voor hem, ondanks gelijkwaardig materiaal. 3 Zetten later was het mat. Bij de analyse bleek dat ook andere verdedigingen de partij niet hadden kunnen redden, al was het mat niet gedwongen. Vervolgens hebben ze samen nog diverse partijen bij de bar gespeeld, die veelal in remise eindigden, omdat blunders van beide zijden terug werden genomen.

Sander is dit seizoen in vorm, en draait prima mee in de middenmoot van onze competitie. Ook vanavond won Sander, in dit geval met zwart van Jos Mannens. Hij blijft daarmee ook ongeslagen, maar zal omdat hij stijgt in de stand natuurlijk wel steeds sterkere tegenstanders krijgen. Dus de vraag is: hoe lang houdt hij dit nog vol?

Maria tegen Axel is altijd leuk en je kunt echt niet voorspellen wie er gaat winnen. Maria won al vrij snel een stuk voor een pion, maar desondanks bleef het nog urenlang spannend. Maar uiteindelijk trok Maria inderdaad aan het langste eind.

Ook Shafiq won een stuk, in zijn geval tegen John. Deze partij was daarmee echter wel vrij snel beslist.

Uitslagen ronde 5:
Niek Philipsen - Peter Schoeber0-1
Dirk Bergmans - Jan op de Laak½-½
José Alonso - Frans Hol1-0
Frank van Overbeek - Niek Sijbers0-1
Roland van Vliembergen - Abdul Raouf Mamund1-0
Jos Mannens - Sander Arts0-1
Maria Rahawadan - Axel Plate1-0
Sjef Hoven - Peter Timmermans0-1
John Nelissen - Shafiq Olia Sekandari0-1


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code