Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Uitslagen Ronde 10 interne competitie

Ondanks dat het pakjesavond was, zijn er toch 16 schakers naar het Raadhuis gekomen. Sjef had voor Sinterklaas-snoepgoed gezorgd, zodat we toch nog iets van de Sinterklaas-sfeer meekregen.

Er werden natuurlijk ook weer een aantal leuke partijen gespeeld.

Jeugdspeler Frans wist al snel zijn partij te winnen, doordat Thei een stuk wegblunderde.
Marina won al in 22 zetten, door een mooie mat in 5 combinatie, waarbij Jos alleen maar gedwongen zetten met zijn koning kon doen. Deze combinatie zal ongetwijfeld in ons volgende clubblad voorkomen.
Ikzelf speelde een scherpe variant in het klassiek Frans. Mijn tegenstander Willem was wat overenthousiast met offeren, waardoor er uiteindelijk een eindspel op het bord kwam waarin we beiden nog een stuk of 4 pionnen hadden en ik een loperpaar en een paard had tegen een toren van Willem. Toen Willem's vrijpionnen geblokkeerd raakten door mijn stukken gaf Willem dan ook op.
Jan en Sjaak speelden een gelijkwaardige partij, totdat Sjaak de vrijpion van Jan niet meer tegen kon houden.
De nummer een in de stand, Dirk, hield het lange tijd spannend en leek zelfs iets slechter te staan. Hij won uiteindelijk doordat de toren van Paul vast kwam te staan op de 2e rij. Paul wist nog een aantal zetten door te spelen, maar vond uiteindelijk dat de strijd hopeloos verloren was en gaf op.

Uitslagen ronde 10:
Dirk Bergmans - Paul van der Wouw1-0
Willem Vermulst - Roland van Vliembergen0-1
Simon Plukkel - Sjef Senden1-0
Jos Mannens - Marina van Vliembergen0-1
Maria Rahawadan - Axel Plate0-1
Hans Peters - Toine Janssen1-0
Sjaak van Galen - Jan Oppers0-1
Thei Hazendonk - Frans Hol0-1


Misschien heb ik niet goed genoeg gekeken... Maar het was evengoed niet heel eenvoudig te winnen aangezien jullie toch minstens een paar uur bezig zijn geweest met jullie partij. Eigenlijk is dit dus op zich al een redelijk goede argumentatie waarom het zo "leek" (zoals er ook staat) en niet zo "was".

Eh...ja, bij deze beaam ik Dirks betoog. Ik had vanaf de opening nix in te brengen :-(

Haha wow welke partij van mij tegen Paul heb jij gezien? Vanaf zet 3 een minimaal voordeel van +2 gehad en nooit in de problemen geweest. Een van mijn betere partijen dit seizoen, spannend is het nooit geweest. Paul zal dit in zijn geval ook wel helaas beamen:)

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code