Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Theo van Spijk Jeugdtoernooi 2019

pion_sm.pngZondag 17 maart gingen we met 7 jeugdspelers (4 jongens en 3 meisjes) van de Blerickse Schaakvereniging naar het Theo van Spijk Jeugdtoernooi in Venlo. Aangezien 5 spelers nog nooit een schaakklok van dichtbij hadden gezien, hadden wij op de vrijdag voorafgaand aan dit toernooi een eigen toernooitje georganiseerd.  

Ze vonden 10 minuten maar weinig tijd, maar na de 1ste ronde hadden de meeste maar 2 minuten verbruikt. In de rondes daarna ging het steeds beter om de tijd te verdelen. Dan nog aan het einde van de avond uitleggen hoe de rokade werkt en ze waren klaar om naar het toernooi te gaan. 

Ik was zondag zelf kwart voor 10 aanwezig en langzaam druppelde onze spelers binnen. De zaal was goed gevuld met ongeduldige jeugdspelers die er tegenaan wilden gaan. Ook veel spelers uit Duitsland waren van de partij. Onze spelers vonden het maar wat spannend en na wat extra instructies van mijn kant konden ze aan de slag. 

Ze hebben het goed gedaan voor de 1ste keer. Zes spelers zijn nog bezig met (op)stap1(+) en ik had ze ook gezegd dat ze alles zouden verliezen, maar wel veel zouden leren. Vigo hoort niet bij deze 6 en is al verder en heeft een keurige 3de plaats gehaald met 5,5 punt. De anderen hebben veel geleerd en met z'n zessen hebben ze 15 punten binnengehaald met als klapper een 2de plaats voor Gioya die met Opstapje 1 bezig is. Super gedaan.  

Het is prachtig om te zien dat de kinderen super veel lol beleven aan het schaken. Het was een mooie en goed georganiseerde dag en een ieder ging met een oorkonde en een ervaring rijker weer naar huis.

Alle uitslagen vind je hier: Uitslagen

IMG_1771.JPG
IMG_1772.jpg
IMG_1785.jpg
Gioya

IMG_1787.jpg
Jannick

IMG_1790.jpg
Jase

IMG_1792.jpg
Tim

IMG_1794.jpg
Vigo

IMG_1796.jpg
Lucy

IMG_1818.jpg
Sussanna

IMG_1820.jpg
IMG_1821.jpg
Gioya met de tweede prijs

IMG_1826.jpg
Vigo met de derde prijs


Zeker een goede prestatie. Ben trots op ze.

Trots op al onze 7 toppers!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code