Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Sterk begin BSV 1 met winst op Reuver 1

Zondag 16 oktober stond de eerste ronde van de externe competitie seizoen 2011/2012 op het programma. Reuver, de gedeelde nummer 2 met de BSV vorig seizoen, was de eerste tegenstander.

Reuver heeft een zeer sterk team, enigste aanmerking is dat het team wellicht wat uit balans is. Het verschil tussen de bovenste en de onderste borden is erg groot. Aangezien de BSV in de breedte erg sterk is wilden wil hier dan ook de winst pakken.

Er werd gekozen voor een vrijwel gelijke opstelling in vergelijking met vorig sezioen, alleen de door de BSV zelf opgeleidde Niek Philipsen maakte zijn debuut voor het eerste team. Dit tot groot genoegen van de teamleider. De opstelling was als volgt:  1.Dirk, 2.Roland, 3.Marina, 4.John, 5.Niek, 6. Willem, 7. Sjef, 8.Hans.

Het begin was zonder twijfel uitermate sterk te noemen. Willem kreeg Russisch op het bord en zette zijn tegenstander gelijk onder druk door gebruik te maken van enkele passieve zetten van zijn tegenstander. Na 14 zetten maakte die dan ook een fout en was het eerste punt voor Blerick al binnen!

Ook Sjef en Hans speelden uitstekend tegen respectievelijk Siegfried Engbrocks en Ruud Bergs en kwamen beiden snel een stuk voor. Met hun routine speelden ze dit rustig uit en daarmee pakte de BSV een 3-0 voorsprong! Alles liep voortvarend.

Marina speelde tegen de zeer hoog geplaatste Jan van Rens. In een evenwichtige maar gesloten partij werd in mijn ogen zeer terecht remise afgesproken. Dit is een zeer knap resultaat gezien Jan van Rens een rating van 1920 heeft! Dirk speelde net als vorig jaar tegen Wim Stinges. Dirk speelde degelijk en rustig en nam niet al teveel risico. Wellicht had er meer in gezeten maar na een grote afruil werd ook hier remise afgesproken ook mede ingegeven doordat de stand hiermee op 4-1 kwam en er nog slechts een half punt nodig was voor de winst.

Roland haalde het laatste bevrijdende halve punt binnen tegen de altijd attractief spelende Walter Lackner. In een bizarre maar hoogstaande partij werd een remise overeen gekomen. De partij is hier onmogelijk in een aantal zinnen te beschrijven, maar hopelijk zien we deze nog terug in het clubblad!

Op het moment dat de winst veilig was waren alleen John en debutant Niek nog bezig. John verloor uiteindelijk tegen zeer sterk en aanvallend spelende Freek Linssen. Freek liet hiermee duidelijk zien terecht een groot talent te worden genoemd. Niek speelde solide maar kon uiteindelijk niet verder komen dan een Remise tegen Paul Keulen.

De eindstand was hiermee bepaald op 3-5 en daarmee werd gelijk een eerste lastige horde genomen op weg naar het duidelijke doel voor dit seizoen: het kampioenschap. We moeten bescheiden blijven en geen enkele tegenstander onderschatten maar we zijn het er allemaal over eens. Na er enkele jaren dichtbij te zijn geweest moet het dit seizoen toch echt eens gaan lukken!

De volgende ronde is op 21 november en dan spelen we thuis tegen H.D.S.V 1. Laten we weer hopen op iedereens deelname en een goed resultaat!

T Reuver 1708 Blerickse SV 1 1763 3 5
1. Wim Stinges 1940 Dirk Bergmans 1882 ½ ½
2. Walter Lackner 1860 Roland van Vliembergen 1829 ½ ½
3. Jan van Rens 1920 Marina van Vliembergen 1754 ½ ½
4. Freek Linssen 1496 John Kerren 1759 1 0
5. Paul Keulen 1690 Niek Philipsen 1732 ½ ½
6. Wilbert Hebben 1662 Willem Vermulst 1785 0 1
7. Siegfried Engbrocks 1697 Sjef Senden 1668 0 1
8. Ruud Bergs 1397 Hans Janssen 1694 0 1


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code