Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Sport en bewegen centraal tijdens VieCuri Matinee

Vandaag 10 april ging VieCuri Matinee over: "Wat kan sport voor jou betekenen?"

Van de VieCuri website: "Er was veel te zien en te beleven tijdens VieCuri Matinee. Er waren lezingen over hoe sporten en bewegen kunnen helpen om ziekten te voorkomen. Verder waren er stands van onder meer de Weir Venloop, VieAmi, Iedereen kan sporten, boekhandel Koops, Golf- en Countryclub Geijsteren, Golfvereniging ‘De Peelse Golf’ en de afdeling orthopedie (met onze Maarten). Verder vond tijdens het Matinee een simultaan schaakwedstrijd plaats. Hierbij namen een 12-tal schakers het op tegen Dirk Bergmans, onze clubkampioen".

Onze eigen ervaringen: Het was een geslaagde middag. Ondanks het mooie weer waren vele mensen naar deze middag gekomen. Niemand had zich van te voren opgegeven om de simultaan wedstrijd te spelen, maar van onze eigen vereniging waren Niek S. en Sander op komen dagen en begonnen tegen Dirk te spelen en langzaam maar zeker werden ook de andere borden bezet.
De meest gehoorde opmerking die middag was wel: "Ik kan niet schaken, ik ken alleen wat regels". Waarop ik steevast antwoordde: "Je kan ook niet Rummikubben (als dit al een woord is)  en dat speel je ook". 

Een speelster ging met een fles wijn naar huis en twee jeugdspelers kregen beide een schaakspel. Dit alles is gesponsord door VieCuri, waarvoor onze dank.

Hier een impressie van de middag.
IMG_1238.JPG
IMG_1239.JPG
IMG_1239.JPG
IMG_1239.JPG
IMG_1239.JPG
IMG_1239.JPG
IMG_1239.JPG


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code