Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Slotronde eerste cyclus

Vanavond werden de laatste partijen van de eerste cyclus gespeeld. De eindstand is inmiddels dus ook bekend. Echter wordt er nog even gekeken hoe de finalegroepen gevormd gaan worden.

Op basis van de stand is het verschil tussen Niek Philipsen en Peter Schoeber erg minimaal, en pakt bijvoorbeeld hun onderlinge resultaat zelfs in de omgekeerde richting uit. Dus er wordt overwogen om in plaats van een tweekamp toch weer een finalepoule met 4 spelers om het clubkampioenschap te laten spelen.

De vierde speler in deze poule zou wat mij betreft Niklas van der Valk moeten zijn. Hij is in de 4 partijen die hij gespeeld heeft ongeslagen gebleven tegen de rest van de top 5. Sterker nog, met een score van 3 uit 4 is hij een serieuze titelkandidaat.

Er is nog een speler die wat mij betreft hoger dan in de stand zou moeten spelen. En dat is het jeugdtalent Dimitri ten Have, die doordat hij nog maar 2 rondes heeft gespeeld nu eigenlijk veel te laag in de stand terecht is gekomen. Een plek in finalepoule 4 lijkt me een goede uitdaging voor hem. Hij heeft gewonnen van Axel, en verloren van Bill, en zou op deze manier qua niveau daar precies tussenin terecht moeten komen.

Maar meer over de finalepoules later deze week. Ik zal waarschijnlijk donderdag iedereen een mail sturen met de indeling.

Uitslagen ronde 17:
Niklas van der Valk - Dirk Bergmans½-½
Peter Schoeber - José Alonso½-½
Marina van Vliembergen - Roland van Vliembergen½-½
Jan op de Laak - Shafiq Olia Sekandari1-0
Bill Kortenoeven - Dimitri ten Have1-0
Abdul Raouf Mamund - Maria Rahawadan1-0
Axel Plate - Jos Mannens1-0
Hans Peters - Peter Smith0-1
Sander Arts - Edgar Flores0-1
Jacques Billekens - Peter Timmermans0-1


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code