Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Sjef & Dirk op Corus 2010: Ronde 3

Vandaag was de laatste dag van het avontuur van ons op Corus en we kunnen jullie met trots melden dat de BSV 2 groepswinnaars rijker is!

Allereerst Sjef. Hij moest zijn laatste partij winnen tegen een jeugdig toptalent en zag er van tevoren erg tegenop. Hij speelde echter een toppartij creëerde zichzelf een vrijpion op de damevleugel wat later een kwaliteitswinst opleverde. Hierna stroomden al tijdens de partij de waterlanders over de wangen van het jeugdige talent. Sjef voelde zich hier wat ongemakkelijk bij maar hij liet zich er ook niet door van de wijs brengen en haalde het punt en daarmee de groepswinst binnen. Sjef gefeliciteerd!

Waar Sjef wellicht zijn beste partij van het weekend speelde was ik juist bezig aan mijn minste partij. Ik kwam redelijk belabberd uit de opening en stond achter in ontwikkeling. Bij remise was de groepswinst binnen en dat besloot ik dan ook tot tweemaal toe aan te bieden. De tegenstander overwoog het serieus maar speelde (terecht) door. Ik moest wat en besloot een pion te geven om meer spel te krijgen. Dat pakte wonderwel goed uit en ik stond na een goede combinatie zelf beter. Toen bood mijn tegenstander ineens remise aan en besloot ik dat aan te nemen omdat ik merkte dat ik door het vermoeiende weekend niet meer scherp was en omdat met de remise de groepswinst een feit was.

Al met al voor beiden een zeer geslaagd weekend. Volgend jaar gaan we weer en dan hopelijk met een grotere groep al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld onze vrienden uit Horst.

Tot morgen, ik reken op een goede opkomst, slecht weer is geen excuus meer!


Schitterend gedaan allebei. Echt een overwinning om trots op te zijn. :) :) :)

Zo zo, netjes gedaan allebei! Proficiat!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code