Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Sensationele zege BSV op GESS1

Het eerste team van de BSV een sensationele zege geboekt op GESS 1. In Geleen werd het 3-5 voor onze jongens. Dit is vooral gezien het grote ratingverschil (GESS gem. 1787, BSV gem. 1617) erg verrassend te noemen.

De dag begon niet erg goed. Door de verkeerschaos bij Roermond verreed Dirk zich waardoor we een kwartier te laat aan kwamen. Een kwartier later had Dirk zijn partij ook al verloren omdat hij zich liet verrassen door een agressieve variant in het siciliaans. Dit beloofde niet veel goeds voor de BSV aangezien Marina ook al vrij snel hopeloos stond.

Toch keerde de stemming redelijk snel om. Roland stond vrij snel gewonnen waarna zijn tegenstander het niet nodig vond om op te geven maar liever ging hij even 2 uur wat snelschaken in het café en rondlopen. Roland liet zich niet irriteren en besloot maar stoïcijns te gaan leren voor zijn tentamen later die week. Ook Axel sleepte een winst uit het vuur na de hele partij positioneel iets beter te hebben gestaan.

Paul kwam vanuit een mindere stelling door een goede combinatie met een tussenschaak ineens gewonnen te staan maar moest later toch een remise overeen te komen. Hij was hier terecht toch nog heel tevreden over gezien het grote ratingverschil (300 punten!). Evert speelde souverein zoals we van hem gewend zijn en won zijn partij op indrukwekkende wijze.

Nadat Toine na een sterke partij moest capituleren voor de opkomende centrumpionnen en Sjef remise overeen was gekomen stond het 4-3 voor de BSV. Marina was op wonderbaarlijke wijze ontsnapt uit haar benarde positie in het begin van de partij en moest het beslissende halve punt uit het vuur slepen. De tegenstander accepteerde logischwijs geen remise maar de druk werd hem uiteindelijk toch teveel en moest zich zelfs gewonnen geven. De 5-3 overwinning voor de BSV was een feit! Grote klasse en nu weer knallen op 22 november, tegen Horst.

Het complete overzicht van uitslagen:

Ruud Werts 1597 - Roland van Vliembergen 1803    0-1
Tonek Jansen 1843 - Dirk Bergmans 1774    1-0
Marcel van Haren 1876 - Marina van Vliembergen 1703    0-1
Fred Schotanus 1796 - Sjef Senden 1613    ½-½
Bart Koelman 1873 - Evert Cuppen 1699    0-1
Jack Lemaire 1829 - Paul van der Wouw 1529    ½-½
Bart Salden 1818 - Toine Janssen 1420    1-0
Peter Claes 1664 - Axel Plate 1393    0-1


Grote klasse, zo zie je maar dat je de BSV niet moet onderschatten. Ik hoop weer op jullie allemaal te kunnen rekenen 22 november!

Knap gedaan jongens, en dat zelfs zonder jullie grote leider;)

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code