Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Schaakexamens jeugd

Op 25 mei was het dan weer tijd voor de jaarlijkse examens. Dit keer mochten er 4 jeugdleden op examen, 3 in stap 2 en 1 in stap 3. In de weken voor het examen was er door een aantal jeugdleden nog maar eens extra geoefend, want die proefexamens waren helaas niet bij iedereen meegevallen.

Als eerste was Vigo klaar. Hij leverde zijn antwoorden in bij examinator Hans terwijl hij maar ongeveer de helft van de tijd had gebruikt. Hans ging er eens goed voor zitten, eerste bladzijde 0 fouten, tweede bladzijde 0 fouten, zou Vigo het foutloos hebben gemaakt? Nee, helaas de een-na-laatste stelling en de laatste stelling waren niet goed. Resultaat een prachtige 8,5.

Als tweede was Milan klaar. Helaas vond Milan het examen toch wel erg moeilijk en da konden we ook terug zien aan zijn antwoorden. Nog wat extra oefenen en geconcentreerd blijven en dan kan Milan de volgende keer het examen wel halen.

Jules was als nummer 3 klaar. Hij deed als enige het stap 3 examen. Ook Jules vond het best wel pittig, maar gelukkig voor hem was hij net geslaagd.

Ruben was de laatste kandidaat. Ook voor hem een stap 2 examen. Het was moeilijk, maar Ruben liet zien dat het helpt als je de juiste zoekstrategie kent. Aanvalsdoelen omcirkelen helpt enorm bij het inzichtelijk maken. Ook Ruben was net geslaagd.
20190525_Examen.jpg
Zoals altijd, Hans heel erg bedankt voor het examineren. En de jeugd natuurlijk veel succes met de volgende stap!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code