Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Schaakchallenge voor scholieren in Blerick!

Schaakchallenge laat leerlingen schaken

Op woensdag 19 december vindt er van 13.00 tot 17.00 uur een schaakchallenge plaats op het Blariacumcollege. Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met de KNSB voor jonge scholieren. De bekende schaakmeester Hans Böhm en Nederlands kampioen Tea Lanchava zijn aanwezig.

De middag wordt georganiseerd voor onervaren en ervaren schakers die nu in groep 8 van de basisschool zitten of in klas 1 t/m op 3 van het Voortgezet Onderwijs. Er zijn in totaal drie categorieën.

  • Jongeren die het spel nog niet helemaal beheersen, zij krijgen eerst een half uur schaakles van een ervaren docent en daarna mogen zij meteen hun eerste schaaktoernooi spelen.
  • Jongeren die al vaker hebben geschaakt spelen in een aparte categorie tegen elkaar.
  • Deelnemers die op een schaakclub zitten, spelen een digitaal toernooi op internet. In de speelzaal zijn daarvoor voldoende laptops beschikbaar.

Alle leerlingen mogen tevens deelnemen aan een simultaan gegeven door Anne Haast en Nederlands kampioen Tea Lanchava. Dit betekent dat zij tegen meerdere spelers tegelijk gaan schaken. De middag wordt aan elkaar gepraat door Internationaal Meester en tv-persoonlijkheid Hans Böhm. Hij zal deze middag ook een lezing verzorgen over de schaaksport voor docenten, ouders en begeleiders.

De hoofdsponsor Slim.nl heeft er voor gezorgd dat alle deelnemers een schaakset en een ‘goodiebag’ mee naar huis krijgen. In elke categorie worden een aantal prachtige prijzen uitgereikt, beschikbaar gesteld door de Blerickse Schaakvereniging. Onder alle jongeren worden na afloop drie ‘Flip fotocamera’s’ verloot. Reden genoeg dus om mee te doen aan deze bijzondere schaakmiddag. 

De Schaakchallenge wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, de Blerickse Schaakvereniging, Slim.nl en het Blariacumcollege. Kijk voor meer informatie op www.schaakchallenge.org.
Jongeren kunnen zich via de site ook gratis inschrijven voor deelname aan de schaakchallenge,http://www.schaakchallenge.org/inschrijven-blerick.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code