Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Poule 2 gewonnen door Niek Philipsen

Omdat de twee resterende partijen in poule 2 niet aanstaande maandag ingehaald konden worden, zijn deze deze week op dinsdag en woensdagavond gespeeld.

Dinsdag speelden Marina en José bij Marina thuis. José was iets later, omdat hij verkeerd was gereden. Dat is inderdaad een van de nadelen van spelen op een afwijkende locatie. Na een spannende pot had Marina gewonnen. Daarmee was ze in ieder geval zeker dat ze geen laatste zou worden.

De partij die nu nog overbleef, Niek tegen Bill, beloofde een hele spannende te worden. Hoewel zij de uitslag van Marina tegen José niet kenden ging deze partij dus om het kampioenschap in de groep. Voor Bill was duidelijk dat winst hem zeker groepswinnaar zou maken. Dus hij speelde volop op winst.
Helaas pakte dat uiteindelijk voor hem verkeerd uit. Zijn verre vrijpion wist niet te promoveren, en Niek kon hem van het bord snoepen. Het erg lastige eindspel paard+4 pionnen tegen loper+3 pionnen, waarbij alle pionnen op dezelfde vleugel stonden heeft Niek blijkbaar nog weten te winnen, vermoedelijk dankzij het feit dat hij meer tijd had.

Dat maakt Niek dus nu de kampioen, met een half puntje voorsprong. Op de tweede plaats komt Bill, die op basis van onderling resultaat (2-0) boven Marina blijft. Ten slotte is José vierde geworden. Maar ook maar met een half puntje minder... Kortom, een prestatie die eigenlijk gewoon aangeeft dat iedereen in deze groep zeer gelijkwaardig is, zeker niks om zich voor te schamen.


Naast deze partijen in poule 2 is ook een wedstrijd in poule 1 gespeeld. Jan op de Laak en Edwin Griesheimer speelden remise, wat betekent dat met nog een inhaalpartij te gaan de hele stand vastligt. Edwin is derde, Jan is vierde, en ikzelf ben tweede. Aanstaande maandag zal de laatste inhaalpartij nog plaatsvinden, tussen Edwin en Dirk.

Uitslagen ronde 6:
Marina van Vliembergen - José Alonso1-0
Niek Philipsen - Bill Kortenoeven1-0


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code