Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Partij-analyse Roland-Marina

Afgelopen maandag speelden Marina en ik een erg leuke partij waar enorm veel in zat. Op verzoek van enkelen volgt hier dan een (beknopte) analyse.

Mijn computer wilde niet echt meewerken met de analyse dus er zijn geen garanties dat alles helemaal klopt...

Er zit heel veel in, en iedere keer als je een zet doet past hij zijn oordeel compleet (met een paar punten) aan, waardoor vergelijken lastig is...

De korte samenvatting lijkt: tot en met zet 19 van zwart stond wit gewonnen of was het ongeveer gelijk. Mijn 20e zet was een blunder, korte rokade. De juiste zet was op dat moment blijkbaar Lg5-d2.

Speel hieronder de partij inclusief varianten na:


Dit was voor mij een niet zo heel erg verwachte overwinning. De computer mag dan wel zeggen dat het een gelijke stelling was, maar om zwart te hebben was toch wel wat minder fijn spelen. ;) Ik had in deze partij echt een gelukje dat Roland iets te optimistisch doorging met offeren.

Ik vind het echt een geweldige partij. Nadat Marina g6 e6 en c6 heeft gespeeld is het duidelijk dat zwart een erg groot probleem op de zwarte velden krijgt. De computeranalyse bevestigd dit zeer sterk doordat wit een kwaliteit kan offeren met een triple-pion tot gevolg en daarna nog steeds minimaal gelijk staat. Evengoed denk ik dat Marina wel goed heeft gedaan hier op in te gaan aangezien deze ongelijke stelling haar nog de grootste winstkansen gaf wat later dan ook bleek:)

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code