Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

NK FGH Online met Julian

pion_sm.png

Onze jeugdspeler Julian had middels de Limburgse Grand Prix toernooi een plekje veroverd voor de nationale pupillendag te Maastricht.
Julian's moeder heeft het volgende stuk hierover geschreven:

Op deze mooie zaterdag 20 juni zouden we in het fraaie Maastricht zijn voor de Nationale Pupillendag. Dat werd het niet, maar wel een heel leuk online alternatief met het NK FGH Online. Alle 120 geplaatste spelers voor de Nationale Pupillendag waren uitgenodigd voor het NK FGH Online. 

julian (2).JPG

Zaterdag stonden uiteindelijk 102 van deze 120 kinderen aan de start. Waaronder Julian. Er werden in alle drie de leeftijdsgroepen t/m 7 jaar (H), t/m 8 jaar (G) en t/m 9 jaar (F) 7 ronden Zwitsers gespeeld. Speeltempo was 5 minuten per persoon plus 5 seconden per zet. Dat lijkt heel snel, maar valt voor deze groep erg mee. Een ronde duurt ca. 20 minuten maar de H groep was net iets sneller met hun partijen.  
De wedstrijden werden live verslagen op Twitch.tv/schaakbond in een 2,5 uur durende uitzending. Julian was erg zenuwachtig en had er kriebels in zijn buik van. 
De eerste partijtjes ging hij als een speer en de tegenstanders ook! Het derde partijtje werd pat en daar was hij al erg trots op. Tussendoor wat te eten en te drinken en vol spanning wachten op het volgende partijtje. 

julian (1).JPG

Uiteindelijk behaalde Julian de 22ste plek. Trots dat hij toch heeft deelgenomen ondanks dat erg nieuw en spannend was. 
Zie hier de eindstand groep H


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code