Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

NK categorie E in Waalwijk

Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april vonden de Nederlandse kampioenschappen voor de E weer plaats. Dit jaar mochten er, dankzij hun goede resultaat bij de regionale bond, zelfs 2 BSV-leden aan deelnemen: Alexander Rutten en Hoang Vu Dac.

In Waalwijk mochten ze samen met 40 andere jeugdspelers de strijd om het kampioenschap aangaan. Na 9 ronden was de strijd om de 1e plaats nog niet helemaal voorbij. Maar liefst 3 spelers waren gedeeld 1e geworden: Daniel Kutchoukov, Matteo van Cleef en Alexander Rutten. Er moesten toen nog barrage wedstrijden gespeeld worden. Ook de eerste barragewedstrijden brachten nog geen winnaar, doordat alle spelers 1 partij wonnen en 1 partij verloren. In de tweede barragewedstrijden liet Alexander zien dat hij toch echt de beste was door allebei de wedstrijden te winnen. Proficiat met die mooie Nederlandse titel Alexander!
2015_Ekamp_Alexander.jpg
Voor Hoang was het NK een mooie gelegenheid om wat ervaring op te doen met wat langere partijen en we hopen dan ook dat Hoang het een hele leuke ervaring vond. En wie weet zien we hem volgend jaar terug op het NK D?
2015_Ekamp_Hoang.JPG

Wie we van 14 tot en met 16 mei 2015 in ieder geval weer terug zien op het NK D is Alexander. Doordat hij 1e was geworden in de D-categorie bij de LiSB heeft hij zich rechtstreeks geplaatst voor deelname aan het NK D.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code