Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Nieuwe Jeugdkampioen: Elian Geurts

Afgelopen zaterdag 15 juni was het dan weer zo ver: het jaarlijkse jeugdclubkampioenschap. Helaas konden niet al onze jeugdleden deelnemen op deze dag, maar met 7 deelnemers beloofde het toch een spannende strijd te worden.

Al om 9 uur verzamelden de jeugdleden zich bij het Muspelheim. (Je moet er tenslotte wat voor over hebben om de titel binnen te slepen.) En nadat de indeling was gemaakt, kon het toernooi beginnen.

20130615_Partijen.JPG
De deelnemers leken erg gewaagd aan elkaar en dat bleek ook wel. Na 3 rondes waren Elian, Jannes en Viet nog ongeslagen. Het zou spannend gaan worden, wie zou er ergens punten laten liggen?

Elian besloot korte metten te maken met deze onzekerheid en versloeg Viet nadat deze een penning over het hoofd zag waardoor hij z'n dame verloor. Niet veel later verloor Jannes ook van Marvin waardoor Elian de toernooiwinst helemaal in eigen hand had. In de laatste ronde tegen Jannes liet hij er geen twijfel meer over bestaan; hij versloeg Jannes. Een 100% score laat zien dat Elian de terechte winaar is. Proficiat!
20130615_Jeugdclubkampioen.JPG
De nummers 2 en 3 werden Jannes en Viet. Allebei hadden ze 5 punten, maar Jannes had de onderlinge partij gewonnen en werd daarmee dus officieel 2e.
20130615_1tm3.JPG
Vroeger als verwacht was het kampioenschap al weer voorbij. En dat iedereen weer een gezellige schaakochtend had gehad, valt wel te zien aan de groepsfoto.
20130615_Deelnemers.JPG
Een aanrader voor diegenen die net buiten de top 3 zijn geëindigd: trek de volgende keer ook een blauw shirt aan. Dat lijkt te werken. ;)

Eindstand


PlaatsNaamPuntenORSB
1Elian Geurts7021
2Jannes Titulaer5112
3Viet Vu Dac5011
4Marvin Ehrhorn409
5Fieke Heuvelmans314
6Hoang Vu Dac305
7Nico Francis100
8Bye000

OR: onderling resultaat: de score tegen iedereen met evenveel punten.
SB: Sonneborn-Berger score: de score van de tegenstanders waar je van gewonnen hebt plus de helft van de score van de tegenstanders waar je remise tegen hebt.


Elian nogmaals proficiat met deze uitzonderlijke prestatie! 7 uit 7 is natuurlijk een geweldige score.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code