Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Nieuwe Jeugdclubkampioen

22 juni was het dan de laatste schaakochtend op zaterdag. Volgend seizoen gaat de jeugd immers alleen verder op de vrijdagavond. Het was nog wel een spannende ochtend, want vandaag zou namelijk bekend worden wie er zichzelf jeugdclubkampioen mocht gaan noemen.

Jules moest nog een partij inhalen tegen Milan. Alleen als hij die partij wist te winnen, zouden hij en Vigo gelijk komen. Helaas voor Milan miste hij dat door een pionzetje van Jules de diagonaal van de loper vrijkwam met een aanval op de dame. Met een dame meer, wist Jules het vervolgens vrij snel af te maken.

Jules en Vigo eindigden dus gelijk. Maar omdat we slechts een clubkampioen hebben, moest er een beslissingspartij komen. Na loting mocht Jules plaatsnemen achter de witte stukken en had Vigo zwart. Het begin ging gelijk op, maar na zet 13 stond Vigo toch echt duidelijk beter. De Koningsaanval werd echter gemist en op zet 18 was de stelling weer in evenwicht. Zet 21 blunderde Jules eigenlijk zijn dame weg, maar Vigo nam genoegen met een volle toren. Op zet 25 blunderde Vigo zijn dame weg door met zijn gepende loper een toren te slaan. Dit bracht de stelling weer in evenwicht. Het leek er alleen een beetje op dat Jules niet echt een plan had hoe hij nu verder moest spelen. Er volgden vrij veel damezetten, waarbij 2 pionnetjes van Vigo eraf werden gesnoept. Ondertussen had Vigo zijn stukken wel beter neergezet. Op zet 37 ging Jules helaas in de fout. Vigo profiteerde en stond nu een toren voor in het eindspel. Met rustig spelen wist Vigo nog een extra dame te halen, terwijl hij verhinderde dat Jules dit deed. Met toren en dame maakte hij de partij rustig af.

Hiermee is Vigo dus onze nieuwe clubkampioen geworden. Proficiat! Jules werd dus 2e. En de 3e plaats was voor onze koning van het herdersmat: Thijn. Proficiat jongens! Heel veel succes en plezier volgend jaar op de vrijdagavond en aan de anderen die helaas al een andere hobby op vrijdagavond hebben heel veel plezier daarmee en we hopen dat jullie zo af en toe nog een gezellig potje zullen schaken.

2018-2019_Jeugdkampioen.jpg


Vigo gefeliciteerd en tot volgend seizoen.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code