Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Nieuwe clubkampioen: Niklas van der Valk

Tijdens de tweede inhaalavond is het clubkampioenschap beslist. Niklas speelde remise tegen Peter Schoeber, waarmee hij de titel veilig stelde.

In finalepoule 2 speelden Simon en Roland vooruit. Ik vind het wel een mooie partij, waarop het oude gezegde dat je je tegenstander niet moet verhinderen fouten te maken wel een beetje van toepassing is. En de "fout" van Simon gisteren is er eigenlijk eentje waar ik hem niet te erg op af wil rekenen. Hij zag een mooie combinatie voor zichzelf, maar helaas voor hem had ik net iets verder gekeken en al een verdediging klaarliggen, waarna juist ik beter kwam te staan...

 

In poule 3 haalden Marina en Bill hun partij van ronde 5 in. Uiteindelijk kwamen ze niet verder dan remise, waarmee Frans nu poule 3 gewonnen heeft.

In poule 4 won Dimitri ook de partij van vanavond, waarmee hij poulewinnaar is geworden.
In poule 5 won Maria van Axel, waardoor ze nu zeker is van de 2e plaats in deze poule.
En tenslotte in poule 7 won Sander Arts, waardoor hij zeker is van minstens een gedeeld eerste plek. Alleen Loek kan hem nog inhalen, maar dat vereist dan wel een 3 uit 3 score voor Loek, en het inhalen van een partij buiten de clubavond.


Naast de interne competitie werd er ook op deze inhaalavond een klein snelschaaktoernooitje gespeeld. Frans Hol wist hierin nipt boven Jan op de Laak te eindigen. Shafiq eindigde derde.

Uitslagen inhaalavond 2:
Niek Philipsen - Dirk Bergmans1-0
Peter Schoeber - Niklas van der Valk½-½
Simon Plukkel - Roland van Vliembergen0-1
Bill Kortenoeven - Marina van Vliembergen½-½
Niek Sijbers - Dimitri ten Have0-1
Axel Plate - Maria Rahawadan0-1
Sander Arts - Kilian van Werkhoven1-0


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code