Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Niek en Simon goes Den Haag

In het weekend van 20-22 november werd in Den Haag het 12de Haags Weekendtoernooi gespeeld. Sterk gekozen naam voor dit toernooi.

In de maand daarvoor had ik een dramatisch toernooi in Amsterdam gespeeld, dus ik had nog wat goed te maken. Ik had aan Niek Philipsen gevraagd of hij zin had om mee te gaan en Niek zei meteen enthousiast; JA!

We hadden beide vrijdag vrij gepakt om, voor de wedstrijd, Den Haag te gaan verkennen. Voor Niek was het de eerste keer en konden we daar mooi de toerist uithangen.

We namen na 9 uur de trein, zodat we met korting konden reizen en om half 12 waren wij in Den Haag. Eerst even de koffers naar het hotel brengen en dan op zoek naar een lekkere bak koffie met gebak. Dit hadden wij wel verdiend. Tsja en dan ben je in Den Haag en wat ga je dan doen? Naar Madurodam natuurlijk!

Je voelt je wel klein tussen al die grote historische gebouwen en na een paar uurtjes konden we toch weer iets van onze bucket list afhalen.

IMG_0233.JPG

Na Madurodam inchecken, lekker eten bij de Italiaan en op weg naar de speelzaal. De speelzaal lag op de bovenste verdieping van een groot gebouw en het toernooi werd in twee poules gespeeld. De A en de B poule.
Niek (1859) speelde in A en ik speelde in B (1575).

Dag 1
In de 1ste wedstrijd konden we beide op ons eigen niveau, flink aan de bak. Niek's tegenstander had een rating van 2147 en mijn tegenstander 1732 (de latere nummer twee van het toernooi). Resultaat: beide verlies.

2015032.jpg2015047.jpg

Niek had een mooie pot gespeeld, maar werd er uiteindelijk toch ook weer mooi vanaf getikt. Mijn partij was vanuit de opening al slecht en werd het een saaie pot met een nul al resultaat. Morgen moest alles beter.

Dag 2
Niek begon de dag goed met winst tegen Evert Baak (1957) (partij staat aan het einde van dit verslag) en ik mocht tegen een "turf" spelen. Zo noem ik die kinderen die op zo'n toernooi ronddartelen en de oudere schakers even schaakles komen geven. Mijn "turf" was 13 jaar en had een rating van 1255.
Kort samengevat: een dramatische partij, volledig verloren gestaan, maar de volle punt in de pocket.

De tweede partij van de dag. Niek mocht tegen de vader van de "turf" en de vader speelde precies dezelfde opening. Hier hadden Niek en ik nog naar gekeken en Niek haalde de winst dan ook binnen. Vanaf de derde partij ging ik beter spelen. Geconcentreerd tot het eind en won de partij.

Voor de derde partij hadden we een bye gepakt en gingen we, beide met twee punten op zak, uit eten bij de Argentijn en daarna naar de nieuwe James Bond. Ik heb de film voor de helft gezien en de andere helft geslapen. Het zijn lange dagen. 

Dag 3
De koffers gepakt. Eerst even lekker ontbijten bij de "buren" van het hotel en daarna op weg naar de speelzaal.

Voor de 5de toernooi partij mocht Niek zich vastbijten in een 2254-speler en ik speelde tegen Paul Koks. Paul vertelde dat hij ook voor Pionneke speelt en dat is onze volgende tegenstander in de LiSB competitie. Dit was mijn interessantste/leukste (gewonnen) partij en deze heb ik aan dit verslag toegevoegd.

Niek heeft wederom goed gespeeld, maar kreeg toch een nul. Samen met zijn tegenstander hebben we nog lang geanalyseerd. Zeer leerzaam. 

De laatste ronde kreeg Niek een 1898 speler en ik een 1706 speler. Na een klein half uurtje liep Niek al met een glimlach rond. Blunder van de tegenstander en het puntje was weer binnen.

Tsja en dan is het nog lang wachten. Ik bood mijn tegenstander remise aan zodat we eerder naar huis konden, maar hij zat in de organisatie en moest sowieso tot het einde blijven en later bleek dat Niek misschien in de rating prijzen zou vallen. Ik ging er dus nog eens goed voor zitten.

In de volgende stelling sta ik +3 en heb ik nog 12 minuten en mijn tegenstander nog maar twee. 

stelling.GIF

Eindresultaat: ik een nul en hij de derde plaats inplaats van andersom. Balen, balen, balen...

Maar al met al een geslaagd weekend, vooral voor Niek.
De 11de plaats van de 34 deelnemers met een TPR van 2078 (+1.32).
De eerste prijs: rating tot 1900. Echt top gespeeld.

2015114.jpg2015124.jpg

Ikzelf was ook niet ontevreden al baal ik nog steeds van die laatste partij.
De 18de plaats van de 63 deelnemers met een TPR van 1629(+0.44).
De derde prijs: rating tot 1600. 

Voldaan naar huis en dan volgen nu nog de beste/leukste prtij van ons beiden.

Simon


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code