Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Martijn Dambacher behaalt 2de grootmeesternorm!

Martijn Dambacher heeft met een sterk optreden in het Bulgaarse Plovdiv tijdens de Europacup voor clubteams zijn tweede grootmeesternorm behaald. Dambacher behaalde voor zijn Belgische clubteam Eynatten vijf punten uit zeven partijen en bleef daarin ongeslagen. Aangezien hij op drie grootmeesters stuitte en zijn toernooiprestatierating (TPR) boven de 2600 lag, was de grootmeesternorm een feit.

De Blerickenaar overtuigde met onder meer een knappe remise tegen grootmeester Teimour Radjabov (FIDE-rating van 2748) uit Azerbeidzjan, oud-winnaar van het Corus-toernooi. In zijn laatste partij moest Dambacher minimaal remise spelen tegen grootmeester Baadur Jobava (rating van 2710). De nummer 32 van de wereldranglijst uit Georgië baarde vorige maand nog opzien door Magnus Carlsen, de nummer één van de wereld, te verslaan tijdens de Schaakolympiade in Rusland. Dambacher versloeg Jobava waardoor hij het toernooi eindigde met een TPR van 2661, bijna 200 punten boven zijn huidige FIDE-rating van 2476. Vanwege zijn prestaties zal die rating richting de 2500 kruipen.

Dambacher was uiteraard in zijn nopjes met zijn toernooi: ,,Ik was niet met het specifieke doel die grootmeesternorm te halen naar Bulgarije afgereisd. Na de vijfde ronde stond ik er pas echt bij stil. Het ging erg lekker en ik ben zeer tevreden.”
Eynatten, als twintigste geplaatst in Plovdiv, eindigde uiteindelijk als 21ste in een veld van 49 teams.

Martijn gefeliciteerd met deze fantastische prestatie namens de Blerickse Schaakvereniging!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code