Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

LIVE 12-04 20:00: Dirk Bergmans - Peter Schoeber

Voor het eerst in de historie van de BSV wordt het clubkampioenschap beslist door een heus tweekamp. De gehele eerste cyclus hebben Dirk Bergmans en Peter Schoeber bovenaan de ranglijst en dus gaan zij over 6 ronden uitmaken wie er kampioen wordt.

TweekampBergmansSchoeber.png
 11 april
ronde 1
2 mei
ronde 2
23 mei
ronde 3
30 mei
ronde 4
6 juni
ronde 5
20 juni
ronde 6
Totaal
Dirk Bergmans½
½
Peter Schoeber½½

Een andere primeur is dat wij voor het eerst een partij live op het internet gaan publiceren. Alle partijen van de tweekamp zijn live via de site te volgen.

Klik op onderstaande knop om te partij live te volgen. Hiervoor is voorlopig helaas wel flash vereist.


Die winst zie ik net zelf ook inderdaad. In de fase daarvoor moet ik ook zeker kansen hebben gehad maar vanaf zet 30 wordt de partij door tijdnood gedomineerd. We hebben op 1 minuut na alle tijd verbruikt!

Ik heb niet live gekeken, maar momenteel kun je in ieder geval de partij nog zien. Zet 57 heeft Dirk de winst laten liggen. Met 57.Lg4 was hij 3 pionnen voor gekomen, en dat is net genoeg. En eigenlijk had Dirk die kans niet hoeven krijgen. Peter had op zet 53 nog de kans om zijn loper via h4 naar f2, g1 en uiteindelijk h2 te krijgen. En dan was uiteindelijk f5 gedwongen voor Dirk als hij verder wil komen, waarna er weer soortgelijke stellingen als in de partij op het bord komen.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code