Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

LiSB ronde 7: Blerick 3 - Stokpaardje: 4,5 - 1,5

Zondag 7 mei moest het gaan gebeuren. Nadat we de vorige wedstrijd niet konden winnen, was alles gericht op deze match tegen Stokpaardje. We hadden alles in eigen hand, we moesten winnen om kampioen te worden. Ook team 1 en team 2 van de BSV konden  deze middag kampioen worden.

IMG_4802.JPG
IMG_4803.JPG

Ikzelf was als eerste klaar en mijn winst gaf het team de eerste stap in de goede richting.
Bord 4: Simon Plukkel - Ton Cremers: 1-0

Niet veel later kreeg ook Hans de felicitatie van de tegenstander. Toen Hans eenmaal de 40ste zet binnen de tijd had volbracht was er geen eer meer aan te halen, aangezien Hans toen al een stuk voorstond.
IMG_4804.JPG
Bord 2: Hans Janssen - Wim Berden: 1-0

Niek speelde een goede partij op bord 1 en zijn tegenstander offerde van alles tegen de stelling van Niek. Niek stond fantastisch, maar doordat hij de dame op een verkeerd veld zetten moest hij deze vervolgens inleveren en daarna was helaas ook verlies zijn deel.
IMG_4808.JPG
Bord 1: Peter Simonis - Niek Sijbers: 1-0

Het voordeel wat je hebt als je als eerste klaar bent, is dat je rond kunt lopen en wat foto's maken en uitslagen meekrijgt. Het nadeel wat je hebt als je als eerst klaar bent, is dat je uitslagen meekrijgt.
Ik liep in de zaal van de promotieklasse om te kijken hoe team 1 ervoor stond. Zij stonden 1-0 achter omdat de telefoon van een BSV speler was afgegaan.

IMG_4810.JPG
IMG_4809.JPG

Team 2 stond moeilijk. Overal gelijke stand, sommige al naar een eindspel met een pion meer, maar echt duidelijk was het niet.
IMG_4822.JPG
IMG_4823.JPG
Toen weer terug naar mijn eigen team. Paul en Menno stonden fantastisch, echter Menno zocht de moeilijke weg naar de winst. Paul stond zo goed, dat hij zelfs besloot om een stuk terug te geven en op pionnenroof te gaan.
Niet veel later kreeg Menno een remise aanbod en ik zei tegen hem dat hij deze even moest vasthouden, want Paul stond gewonnen en inderdaad een paar zetten later kreeg hij de hand en de felicitaties van de tegenstander en zei ik tegen Menno dat hij de remise kon accepteren, want hierdoor waren we kampioen!
IMG_4806.JPG
Bord 6: Paul van der Wouw - Wil Lindelauf: 1-0

IMG_4805.JPG
Bord 5: Ton Smeets - Menno Lauret: 1/2-1/2

Alleen Frans was nog bezig, maar de focus ging nu naar de andere twee teams. Wat zouden zij spelen.
Bij team 1 werden een paar remises binnengehaald en voor de rest voor mij onduidelijk. Dan maar weer naar team 2. Remise voor Marina en Mari en voor de rest veel eindspelen. Bert op bord 1 met een plus pion en Maarten had ook een plus pion.

Terwijl ik weer op weg was naar team 1 kwam ik Hans Janssen tegen en die zei: team 1 is kampioen!
Wat is daar gebeurd? in die paar minuten. Raimund had zijn partij gewonnen, net als Eugen op bord 2 en Roland op bord 8. Alleen Niklas op bord 1 was nog bezig, maar ook hij won uiteindelijk.
IMG_4812.JPG
IMG_4813.JPG
IMG_4814.JPG

Twee teams kampioen nu team 2 nog. Even bij Frans kijken, je bent tenslotte niet voor niets teamleider.
Frans ook gewonnen en heeft een goede serie gespeeld in ons team (5 + /2 -).
Bord 3: Frank van Hoogstraten - Frans Hol: 0-1

Terug naar de ruimte van het tweede team. Deze waren nog volop bezig, maar we waren al kampioen omdat hun naaste concurrent Bergen had verloren van Pionneke 2.

Drie teams van dezelfde club die in een middag kampioen worden is best wel uniek. Wij zijn hier als BSV dan ook trots op en volgend jaar zullen we het zwaar krijgen, maar eerst volop genieten van dit resultaat.

Traditiegetrouw gingen we ook dit jaar met alle externe spelers eten, en deze keer bij Happy Wok Venlo en hier hebben we het kampioenschap heerlijk gevierd.
IMG_4837.JPG
IMG_4840.JPG
IMG_4841.JPG
IMG_4842.JPG
IMG_4844.JPG
IMG_4845.JPG
IMG_4846.JPG


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code