Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

LiSB ronde 4: Schaesberg 2 - Blerick 3: 5 - 1

Zondag 4 februari speelden we uit in Landgraaf tegen Schaesberg 2. Om het extra feestelijk te maken, was het onderweg gaan sneeuwen en kwamen we aan in een wit overdekte speellocatie.
We hadden er zin in. Helaas was onder andere onze bord 1 speler, Hans Janssen, niet van de partij en moesten we met twee invallers spelers Niek en Jacques. 
We wisten dat dit seizoen zwaar zou zijn, maar zonder de vaste spelers wordt het extra zwaar. De gemiddelde rating was al een indicatie voor de uitslag: 
1718 - 1529, maar we rechten onze rug en gingen er goed voor zitten.

IMG_7797.JPG

Bord 6: Sjaak Bakker - Jacques Billekens: 1-0
Als eerste was Jacques klaar. Hij had een rap tempo, maar zo speelt hij vaker. Biertje naast het bord en Jacques is in zijn element, maar helaas toch verloren.

Bord 3: Kim Clabbers - Ralf Ploumen: 0-1
Kim speelt tot nu toe een ongelukkig seizoen. Ook deze keer speelde hij op zich een goede partij, maar kreeg hij een eindspel van dame paard tegen dame slechte loper. Ralf speelde het goed uit en het tweede verliespunt was binnen.

Bord 1: Simon Plukkel - Bert Corneth: 0-1
Ikzelf mocht voor het eerst op bord 1 zitten en ik kreeg een opening voorgeschotelt die ik nog niet eerder heb gespeeld. Ik vind dit zelf eigenlijk wel prettig, want dan denk je na vanaf de eerste zet. Nadeel is dat het veel tijd kost. Ik stond vorstelijk en vervolgens koos ik het verkeerde plan.

Bord 5: Paul van der Wouw - Werner Panzer: 0-1
IMG_7796.JPG

Paul kreeg een toreneindspel voorgeschoteld waar de zwartspeler positioneel beter stond en op een gegeven moment kon Paul alleen maar afwachten hoe Werner de winst ging binnenhalen. 

Bord 4: Martin Schmitz - Niek Sijbers: 1/2-1/2
IMG_7795.JPG

Niek heeft zijn partij zelf van commentaar voorzien.

Bord 2: Jan Heijenrath - Frans Hol: 1/2 - 1/2
IMG_7794.JPG

Bij Frans was het een wisselende partij. Het ging op en neer. Op het einde had de tegenstander een koning, dame en een pion en Frans alleen een koning en een dame. Aangezien de buit binnen was bood Jan remise aan, maar Frans was zo met zijn partij bezig dat hij nog door wilde spelen. Na een paar duidelijk opmerkingen van de teamleider was de remise een feit.

Tja, we wisten dat het lastig zou gaan worden. Winst of remise is er nooit geweest, maar jammer van Niek en mijn partij.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code