Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

LiSB ronde 2: Leudal 1 - Blerick 3: 3,5 - 2,5

Zondag 26 november speelde we onze tweede wedstrijd tegen Leudal 1 en met een gemiddelde rating verschil van 150 punten hadden we geen hoge verwachtingen, maar wat hebben we het laten liggen die middag.
We speelde die middag met twee invallers, Niek en Jacques, en zij hebben het uitstekend gedaan. Ik zal de partijen bespreken aan de hand hoe de middag verliep.

Als eerste was klaar Jacques en hij had op het 6de bord tegen Henk het volle punt binnengehaald! Speel de partij maar na en je zal zien dan de partij heen en weer ging.
Bord 6: Henk van Meegen - Jacques Billekens: 0-1

Van te voren had ik gezegd dat je deze keer remise mocht aanbieden zonder overleg met de teamleider en dat heeft Niek goed in zijn oren geknoopt. Toen er een eindspel op het bord kwam met gelijke stelling bood hij remise aan wat werd aangenomen.
Bord 4: Iwan Sentjens - Niek Sijbers: 1/2-1/2

Hans Peter was de derde die klaar was. Hij had een lastige middag en kwam op een bepaald moment een stuk achter te staan. Toen ik later in de middag wederom bij hem ging kijken had hij zijn stuk teruggewonnen echter kon hij later alsnog opgegeven.
Bord 5: Hans Peters - Hans Kivits: 0-1

Nog drie partijen te gaan en het zag er goed uit. Kim stond tegen Arthur twee pionnen voor. Hans op bord 1 stond gelijkwaardig tegen Jan en ikzelf stond moeilijk, lees complex.
Ik weet niet meer of eerst Kim of ik klaar was, maar Arthur wist tegen Kim het remise te houden. Met ongelijke lopers waren de plus pionnen niet in winst om te zetten. Toch een goed resultaat van Kim tegen een sterkere speler
Bord 3: Kim Clabbers - Arthur Hendrickx: 1/2-1/2

Ik speelde op bord 2 tegen Judith en dit werd een complexe partij.
Bord 2: Judith Hendrix - Simon Plukkel: 1/2-1/2

Stand nog steeds gelijk en alleen Hans speelde nog. Deze stelling was in evenwicht en Hans bood remise aan. Jan sloeg deze af en toen besloot Hans ten aanval te gaan. Dit heeft hem uiteindelijk de kop gekost.
Bord 1: Hans Janssen - Jan Broekhuis: 0-1

IMG_7175.JPG

Echt jammer deze uitslag. Op voorhand dachten we kansloos te zijn (Leudal dacht dit ook) en we laten de punten gewoon liggen. Kim op winst, ik op winst en Hans op remise, maar het geeft moed voor de volgende ronde.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code