Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

LiSB ronde 2: Blerick 3 - Postertoren: 3,5 - 2,5

Zondag 27 november speelde we thuis voor het eerst met 5(!) BSV teams. Een geweldig gezicht zo'n goed gevulde speelzaal. We hebben nieuwe klokken, borden en stukken bij Raindroptime aangeschaft en het geheel ziet er mooi uit.

IMG_3457.JPG

Wij, van Blerick 3, mochten tegen Postertoren spelen en aangezien we Hans Janssen aan team 2 hadden afgestaan, hadden we een aangepaste opstelling. Paul was terug van zijn lange vakantie in Ierland en Menno, onze nieuwe aanwinst, speelde voor de eerste keer voor ons team. Hans Peters is helaas nog steeds ziek en heeft hierdoor dit jaar nog niet kunnen spelen; sterkte Hans!

Bord 1: Jan Hendrikx - Niek Sijbers: 1-0
Niek had zijn dag niet. In de eerste ronde van de LiSB op bord 1 begonnen en knap remise gespeeld tegen een 1745 speler. Vandaag ging het een stuk slechter. Zoals hij zelf zegt, totaal niet in de wedstrijd geweest. Kan gebeuren volgende keer beter.

Bord 2: Simon Plukkel - Peter Jongen: 1-0
Ikzelf ben zeer tevreden over mijn partij. Volgens de voorzitter één van de beste partijen die hij van mij heeft gezien. Oordeelt u zelf.

Bord 3: Thieu van Pol - Frans Hol: 1-0
Van Frans zijn partij heb ik weinig meegekregen. Op een bepaald moment zag ik dat hij het eindspel inging met een volledig gelijke stelling, maar aangezien het bijna sinterklaas was gaf Frans, in een gulle bui, de tegenstander een stuk cadeau. De tegenstander zei, dank je wel en haalde het volle punt binnen.

IMG_3459.JPG

Bord 4: Menno Lauret - Rob Haarsma: 1-0
Menno's zijn eerste partij voor de BSV en meteen haalde hij het volle punt binnen. 

Bord 5: Piet Beckers - John Kerren: 0-1
Over John zijn partij kunnen we kort zijn. Geduldig gespeeld, tegenstander maakt een fout en John speelt het vakkundig uit.

IMG_3458.JPG

Bord 6: Paul van der Wouw - Jo Kornips: 1/2-1/2
Paul was als een van de eerste klaar. Kwam vrij snel vragen of hij remise mocht aannemen, maar dat mocht hij niet van mij, want je weet nooit of hij later nog vol voor de winst moet gaan. Weer een tijdje later dezelfde vraag. Soms is Paul onzeker omdat hij denkt dat hij slechter staat, terwijl dat totaal niet zo is. Dus weer doorspelen. Bij de derde keer herhaling van zetten en was remise een feit.

IMG_3460.JPG
Team 2

IMG_3464.JPG
Team 1


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code