Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

LiSB ronde 1: Blerick 3 - Horst: 1,5 - 4,5

Vorig jaar zijn we gepromoveerd naar de eerste klasse van de LiSB en we krijgen het dit jaar zwaar. Met verweg de laagste gemiddelde rating moeten we, iedere wedstrijd, zwaar aan de bak.

Aangezien we bij de Blerickse schaakvereniging zoveel mogelijk schakers extern willen laten spelen, zijn we de LiSB competitie met 5 teams begonnen. Dit houdt wel in dat bij iedere wedstrijd het weer een puzzel is om alle teams bijeen te krijgen, omdat soms wel eens iemand uitvalt. Helaas was dit bij de eerste wedstrijd bij ons het geval. Onze sterkste speler is geblesseerd en kon helaas niet spelen. Mari vanuit deze kant sterkte met het herstel. Alle vervangers waren verhinderd dus speelde we met 5 man.

Zondag 29 oktober was onze eerste wedstrijd tegen Horst. We spelen graag tegen Horst met vele bekende gezichten. Nabben & Co zaten er ook helemaal klaar voor om het ons goed moeilijk te maken.

Bord 1: Guido Boots - Niet opgekomen: 1-0

Bord 2: Hans Janssen - Misja Nabben: 0-1
Hans mocht aantreden tegen de sterke Misja en zij kregen een soort van Hollands op het bord. Misja bleek de sterkere speller en op het einde stond Hans met lege handen.

Bord 3: Herman Clevis - Simon Plukkel: 1/2-1/2
Herm ken ik goed, omdat ik vroeger net als Herm bij de Witte Dame speelde in Grubbenvorst. 
Het werd een evenwichtige partij met een lastig paarden eindspel en na de gevleugelde woorden van Herm: "Zullen we er maar remise van maken Plukkel" werd het inderdaad remise.

Bord 4: Kim Clabbers - Rob Nabben: 0-1
Kim speelt dit jaar voor het eerst voor de BSV en is ook van harte welkom en een aanwinst voor ons team. Helaas kon hij Rob niet op remise houden en verloor hij de partij. 

Bord 5: Theo Nabben - Frans Hol: 1-0
Frans mocht aantreden tegen de sterkste speler van Horst. Twee jaar geleden heeft Mari nog in een zware bevochten partij van Theo gewonnen, maar ik wist dat Frans het moeilijk zou krijgen. 
Het enige advies wat ik voor hem had is: speel nauwkeurig en rustig en hou de stelling complex.
Frans heeft het lang volgehouden, maar uiteindelijk was de ervaring van Theo die de doorslag gaf.
Frans kan wel terugkijken op een goede partij.

Bord 5: Hans Peters - Louis Uitermark: 1-0
Maar gelukkig hebben we nog Hans! Hij speelde zijn beste partij en haalde als eerste het punt voor BSV binnen. Als teamleider dacht ik toen nog de stand is weer gelijk. Helaas stonden we aan het einde van de middag met lege handen en was de overwinning van Horst volledig terecht.

Geniet, tot slot, van de mooie partij van Hans.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code