Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

LiSB R2: Blerick 2 - Horst

Op 11 november speelde we thuis tegen Horst met vier borden aangezien we twee partijen vooruit hadden gespeeld.
De "familie Nabben" had ons op een maandagavond een bezoek gebracht en hadden tegen Hans en Niek gespeeld.
Tegen een Nabben spelen is altijd lastig en het werd ook een latertje, maar aan het einde haalde Hans het volle punt binnen en speelde Niek knap remise tegen Theo Nabben.
We stonden dus 1 punt voor, maar wij weten dat Horst altijd lastig is.

IMG_0065.JPG

Paul speelde een evenwichtige partij tegen Geert en stond iets beter, maar nadat de meeste stukken waren geruild bleef er een gesloten pionnenstructuur over en werd remise overeen gekomen.
Frans had een lastige partij tegen Herm. Herm speelde een gedroomde Londen-systeem terwijl Frans een verkeerde opstelling van de stukken deed. Herm was eerder met zijn aanval en met mat in het vooruitzicht feliciteerde Frans hem met de partij.
Kim had het deze keer goed aangepakt in de voorbereiding. Hij had een alcoholloze zaterdagavond er tegenaan gegooid en zat zondag scherp achter het bord en dat heeft Louis geweten. Kleine plusjes werden grote plusjes en Kim kwam steeds beter te staan en haalde de overwinning binnen.

Tussenstand 3-2 voor ons. Alleen het teamleiders duel was nog gaande. Ik had Guido in de opening totaal overdonderd, maar ik wist niet het juiste winnende plan te vinden. Toen ik nog steeds goed stond en Kim de winst binnenhaalde bood ik remise aan wat uiteraard werd afgeslagen.
Met nog een paar zetten te gaan om de 40 zetten te halen en nog maar een paar minuten op de klok, zei Guido: "Ja, is goed doe maar remise". Ik zei: "je moet eerst een zet doen" en toen zag ik opeens 'mogelijkheden' en speelde met mijn stomme kop gewoon door. Nog steeds niets aan de hand, echter op het einde van de partij 1 foute zet en klaar weg remise, weg winst van het team.
Het was gewoon dom van mij, sorry team. Horst gefeliciteerd met de puntendeling en op naar de volgende ronde.

Blerick 2 - Horst
Janssen, Hans 1637 Nabben, Rob 1687 1 - 0
Sijbers, Niek 1556 Nabben, Theo 1721 ½ - ½
Hol, Frans 1456 Clevis, Herman 1650 0 - 1
Plukkel, Simon 1676 Boots, Guido 1548 0 - 1
Clabbers, Kim 1582 Uitermark, Louis 1534 1 - 0
Wouw van der, Paul 1482 Haegens, Geert 1446 ½ - ½
Gemiddelde Rating: 1565 Gemiddelde Rating: 1598 3-3


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code