Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Limburgse Kampioenschappen Jeugd

Op maandag 29 december 2014 werd het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van Limburg weer gespeeld. Ook dit jaar had de Tegelse Schaak Vereniging de organisatie op zich genomen.

Net zoals vorig jaar deden Viet en Hoang Vu Dac ook dit jaar weer mee. Ook ons dubbellid Alexander Rutten besloot om het eens bij de Limburgse Kampioenschappen te komen proberen.

Hoang speelde in de E categorie. Wegens een gering aantal deelnemers was deze groep, net zoals voorgaande jaren, samengevoegd met de F, G en H groep. Het werd al duidelijk dat Hoang dit jaar goed op dreef was. In Van zijn 9 partijen wist hij er maar liefst 7 te winnen. Alleen Justin van Wijk en Jarno Muris, beiden ook E-spelers, wisten Hoang te verslaan.

141229_Hoang.jpg

Met 7 punten kwam Hoang op een gedeeld 1e plaats uit samen met Jarno Muris. Helaas voor Hoang had hij de onderlinge partij verloren en moest hij daardoor genoegen nemen met de 2e plaats. Deze 2e plaats geeft Hoang overigens wel het recht om mee te mogen doen aan de Nederlandse Kampioenschappen!

Zowel Viet als Alexander speelden in de D categorie. Ondanks dat Alexander (nog maar) een F speler is, wist hij deze groep overtuigend te winnen met maar liefst 7 uit 7. Een mooie 100% score dus! Ook Viet was erg goed bezig en kwam maar net 1 puntje te kort voor de top 3. Maar zijn score van 4 uit 7 in deze altijd lastige D groep is zeer zeker ook een mooie prestatie van Viet.

141229_Viet.jpg

Tot slot nog even een korte opmerking over Alexander: op dit moment speelt hij in de NBSB ook nog de jeugdkampioenschappen in de E categorie. En ook dit gaat tot nog toe erg goed. Met 4.5 uit 5 is hij momenteel de leider van het klassement. Benieuwd of hij dit op de laatste speeldag (4 januari) ook weet vast te houden.

141229_AlexanderPrijs.JPG


Mooie prestatie van onze jeugd en een compliment voor onze jeugdtrainers! We gaan Hoang volgen op het NK!

Het is Alexander gelukt om ook kampioen bij de E in Brabant te worden. :D Met slechts 1 remise en verder alleen winstpartijen, wist hij met een vol punt voorsprong kampioen te worden!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code