Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Limburgs jeugdkampioenschap

In het weekend van 23 en 24 januari vonden de Limburgse Kampioenschappen voor de jeugd weer plaats. Van onze eigen club deden er 4 jeugdleden mee aan dit toernooi.

Ruben en Viet speelden in de C. In deze categorie werd een halve competitie gespeeld, waardoor iedereen dus 1 keer tegen alle andere spelers moest spelen. Viet behaalde met 3 punten een mooie 2e plaats. Het zou kunnen dat dit hem zelfs ook nog een ticket voor het NK oplevert. Voor Ruben was het meedoen aan het Limburgse kampioenschap weer een mooie gelegenheid om meer spelervaring op te doen. Ondanks de bedenktijd van 1 uur p.p.p.p. lukte het hem helaas niet om een puntje in de wacht te slepen, maar we blijven gewoon goed oefenen en dan lukt het vanzelf.

In de D categorie speelden Hoang en Danny. Met 11 deelnemers in totaal was dit de grootste leeftijdsgroep op het toernooi. Danny wist 2 van zijn partijen te winnen, wat zeker erg goed te noemen is als je nog niet zo lang schaakt. Hoang deed het nog beter en verloor slechts 1 partijtje, waardoor hij zich met 8 uit 9 Limburgs kampioen mag noemen! Hierdoor mag Hoang, net zoals vorig jaar, weer naar het NK. Dat is ditmaal in Rijswijk met Hemelvaart.

20150124_Hoang.JPG


Fantastisch ! Van harte Gefeliciteerd ! Ga zo door !

Super gefeliciteerd, wat een kanjers!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code