Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Laatste ronde regiocompetitie

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver: de laatste ronde van de regiocompetitie. Ondanks de nogal tegenvallende deelnemersaantallen, is het toch nog een spannende strijd geworden. Waar het bij het schaatsen in de Adler Arena vooraf al duidelijk was wie er met goud naar huis zou gaan, was dat bij het schaken in ’t Ald Weishoes nog lang niet duidelijk. In de categorie stap 3 en hoger moest de uiteindelijke eindstand zelfs worden gebaseerd op weerstandspunten en Sonneborn-Berger punten.

Van Blerick hebben er in totaal 3 jeugdleden deelgenomen: Marvin, Viet en Hoang. Marvin helaas maar 2 keer, maar Viet en Hoang hebben 4 keer meegedaan en verdienden daarmee de mooie trouwe deelnemer trofee.

DSC05461.JPG

Voor de ingang van de laatste ronde stond Viet 1e in de categorie stap 3 en hoger en stond Hoang 2e in de categorie stap 1 en 2. Wisten de gebroeders Vu Dac hun voorsprong op de achtervolging vast te houden en de gouden en zilveren plak mee naar huis te nemen?

Hoang mocht zijn twee partijen spelen tegen Maxim Ekker. Waar hij tijdens de Limburgse Kampioenschappen naliet om Maxim te verslaan, wist Hoang nu beide partijen wel te winnen. Doordat Jasper Cuppen ook zijn tegenstander moeiteloos 2 keer wist te verslaan, wijzigde de eindstand niet meer en eindigde Hoang 2e. De zilveren plak was binnen!

Viet mocht aantreden tegen Famke Kovacs. Ondanks dat Viet beter uit de opening leek te komen, ging het verderop in de partij toch nog mis voor Viet. Helaas dus een verliespunt voor Viet, maar wat voor invloed had dit op de eindstand? Famke Kovacs (door haar winst op Viet), Laurens Ekker (door een bye) en Viet stonden nu immers allemaal gedeeld 1e. Na het berekenen van de weerstandspunten en Sonneborn-Berger punten kwam dan het verlossende antwoord. Viet was 1e met 1 weerstandspunt meer dan Famke en Laurens. En ook het goud in categorie stap 3 en hoger was voor Blerick! Famke had 2 Sonneborn-Berger punten meer dan Laurens en werd dus 2e.

De prijsuitreiking volgde meteen na de partijen. Gelukkig was Hoang toen ook al weer wat bekomen van zijn enorme hik-bui, al lijkt hij nog niet helemaal de oude te zijn op de de foto's. Alle foto's, uitslagen en eindstanden zijn te vinden op regiocompetitie.blogspot.com.


Cool, goed bezig Hoang en Viet!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code